Gas en licht vergelijken Workum Snel energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €125


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Bovenal het verstookte gas zie je terug in de energienota. Hierom is het goed om te analyseren welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. Direct gas en licht leveranciers in Workum vergelijken? Vul postcode + huisnummer en energieverbruik in. Middels onze tool kan je eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Naderhand zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Workum [Update juni 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – verreweg – de basis voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen door middel van een alles-in-één pakket. Water neem je af bij de verantwoordelijke wateraanbieder uit de omgeving Súdwest-Fryslân (voorbeelden zijn Vitens). Gas en licht afsluiten in Workum doen de meesten bij één partij. Op basis van de vergelijker bekijk jij de voordeligste. Hoe doe ik dit? Gebruik de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over ervaringen Vandebron).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van jouw energieverbruik.
  3. Filter op een kort- of lange termijn contract.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen, wind, grijs, groen uit EU, zon).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Selecteer het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op basis van een adres. Liever wel wisselen van pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Workum.

Nieuwbouw? Gas, water en elektra vraag je aan bij MijnAansluiting. Zo nu en dan is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een contract voor stroom voldoet bij zo’n warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten juni 2024

Ben je al bekend met Vattenfall, Eneco, Greenchoice, Essent, NLE of Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent? In de kolommen hierna achterhaal jij diverse meest gekozen stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander maakt gebruik van gas en elektriciteit. Deze kosten variëren wel per gezin. De maandelijkse energierekening bedraagt tussen de €105 en €245. Snel jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan via onze gaslicht-vergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Workum vegelijken. Via de volgende tabel vind je de modale energiekosten voor diverse soorten huizen en grootte van bewoners. Betaal ik nu relatief veel? Download jouw rekening van de energiemaatschappij, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Workum. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Hieronder achterhaal je het doorsnee- energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €98,25 €121,5 €130,25 €140,75
Tussenwoning €107,75 €140,5 €154,5 €163,75
Hoekwoning €129,25 €151,5 €166,5 €179
2 onder 1 kap €144,25 €169,25 €182 €193,75
Vrijstaand €177,75 €199,75 €213,5 €223,5
Standaard €123 €146,75 €161,25 €170

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Normaal komt dit door de netbeheerder (zoals Endinet Groep). De oorzaak is vaak te vinden in geplande onderbrekingen. Gewoonlijk zijn elektriciteitsstoringen in enkele ogenblikken beëindigd. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is er al snel paniek. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Workum? Het maakt niet uit of je zit bij Energiedirect.nl en/of Qwint: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bezuinigen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De kosten van energie minimaliseren is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder achterhaal je tips & tricks waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Vandaag nog aan de slag? Minder elektriciteit verbruiken is het eerste wat je kunt doen. O.a. “gebruik uitsluiten A+ apparaten ” en “Je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.” Of koop een HR-ketel van Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha of AWB.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Selecteer een (kort) 1 jarig abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat vind jij probleemloos door middel van onze adviseurs.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Je huis verwarmen verstookt een hoop duur gas. Tegenwoordig zijn er meerdere duurzame producten die goedkoper in gebruik zijn. Zoals zonnepanelen, warmtenet, zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra past bij mij?

In Holland werken diverse maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke aanbieder past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan goede hulp en ondersteuning, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of kijk jij enkel naar de prijs? Zoek ook naar energiepakket Ottoland vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Kijk jij vooral naar prijs? Kies dan direct de betaalbaarste aanbieder van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul de gevraagde data in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij achterhaald probleemloos de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die werken in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groenste gas en elektriciteit

Hecht jij waarde aan het feit dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Markeer dan zeker de “duurzame energie” optie. Een andere optie is te zoeken naar gas + stroom pakketten met 0CO2 gecompenseerd gas, windenergie, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL.

Beste waardering

Veel consumenten hopen op een professionele klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een adequate klantenservice, en heldere communicatie is onmisbaar. Hiervoor raadpleeg je het eindcijfer en nieuwe beoordelingen van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Workum.

Overstappen

Elke leverancier van energie is blij met nieuwe klanten. Overstappen van energie is niet altijd mogelijk omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bestudeer als eerste de voorwaarden in het contract. Ga pas daarna een nieuw energie-abonnement bestellen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan extra informatie omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Workum werkt gemakkelijk door het internet. Er is een heel scala aan unieke zakelijke abonnementen. De tarieven kunnen gevonden worden zowel in als uit de BTW. Bedrijven mogen de BTW aftrekken. Dit wordt ook gedaan in het kader van bestelling voor o.a. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn een stuk scherper dan de particuliere tarieven. De korting kan hoger worden in het geval je een heleboel gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel voor ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting afnemen. Het aandeel van je privégebruik kun men dan opgeven als bedrijfskosten. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Herten afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Opvallend veel ondernemingen hebben interesse in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Workum? Doe dit door te investeren in verantwoorde systemen zoals bijvoorbeeld zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. In de nabije maanden zal de zakelijke markt afscheid nemen van het gas. Samengevat: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als fabrieken en kantoren. Op basis daarvan draag jij met jouw business bij aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Workum vergelijken Simpel een elektra en gas abonnement aanvragen & afsluiten