Energie Aanbiedingen. Bekijk direct de meest scherpe kortingen.

100% onafhankelijk vergelijken

Exclusieve actie aanbiedingen

Hulp bij zorgeloos overstappen

Afsluiten in 5 minuten geregeld

Hoogste Welkomstpremies en kortingen

Elk jaar stijgen de energieprijzen in Nederland. Het loopt niet synchroon met de inflatie dus in verhouding gaat er steeds een groter deel van ons salaris op aan energie. Daar komt wel verandering in nu de energiemarkt is vrijgegeven voor ook buitenlandse energie-aanbieders. Zo zal groene stroom veel voordeliger worden en ook de vuile energie. Dit jaar zijn per 1 Juli de energieprijzen weer omhoog gegaan met 7,8 procent. Dat is een enorme verhoging. Dit komt door de crisis die momenteel nog voelbaar is voor de energiebedrijven die vaak ook weer gedeeltelijk in handen zijn van de staat. Door deze prijsverhoging verdiend de staat dit jaar meer dan 3 miljard extra. Ook de energiebedrijven worden hier natuurlijk erg gelukkig van. Het materiaal wat gebruikt word om energie op te wekken word langzaam afgeschreven en de kosten worden lager voor de producent en houden dus grotere winsten over waarmee weer opnieuw geïnvesteerd word in voornamelijk kolencentrales en kerncentrales zodat de economie weer gaar draaien.

Zijn energieprijzen met dezelfde opwekking gelijk?
Energieprijzen lopen nooit gelijk, ook al krijgt u dezelfde energie die via dezelfde centrale worden opgewekt. Het is namelijk zo dat de grote vuile energiecentrales in handen zijn van een aantal grote energieproducenten. De kleinere energiebedrijven halen de opdrachten binnen en kopen deze energie weer in bij de producent. Dat betekent als aanbieder A 100 klanten heeft en energieaanbieder B 200 klanten heeft dat de energie bij aanbieder B goedkoper is. Tenzij die 100 klanten van aanbieder A meer energie afnemen uiteraard. Zo kan Nederland de energieprijs laag maken als ze collectief dezelfde aanbieder zouden kiezen. Ook zou Nederland een stuk schoner zijn als wij allemaal zouden kiezen voor groene energie en dan ook van dezelfde aanbieder, hierdoor word de prijs zeer gunstig en bespaard u het milieu.

Was energie vroeger ook al zo duur?
Toen de meeste centrales gebouwd zijn was de energieprijs veel lager dan dat dat nu is. Als u nu 100 euro betaald dan was dit 20 jaar geleden nog geen 11 euro voor dezelfde hoeveelheid energie. Eigenlijk best gek dat de prijs toen was gebaseerd op de kosten die er waren voor het opwekken en opbouwen van energiecentrales. Zo zie je maar dat de energieprijs niet werkelijk is maar kunstmatig hoog gehouden word. En omdat iedereen energie nodig heeft kunnen zij net als zorgverzekeringen de hoofdprijs vragen.