Gas en licht vergelijken Ottoland Vergelijk alle leveranciers en bespaar tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Bovenal het gasverbruik beïnvloedt jouw energienota. Vandaar is het verstandig om te analyseren welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in Ottoland vergelijken? Vul postcode + huisnummer + geschatte verbruik in. Door middel van de energievergelijker kan je als consument snel de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend tref je direct de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ottoland [Update februari 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het betreft hier – overduidelijk – de meest essentiële voorzieningen in een huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen d.m.v. een alles-in-één pakket. Water wordt geregeld via de verantwoordelijke wateraanbieder actief in de buurt van Molenwaard (voorbeelden zijn Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Ottoland doe je wel bij één partij. D.m.v. gaslichtafsluiten.nl ontdek je het meest betaalbare contract. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Volg de stappen hieronder (of check energieleverancier MAIN Energie).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Geef je adresgegevens in (Zuid-Holland).
  2. Maak een inschatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Filter op het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (co2 gecompenseerd, groen, groen uit EU, grijs, zon).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor februari 2024.
  6. Klik op de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op basis van een adres. Wil je toch een ander pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Ottoland.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas water en stroom regel je via www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een contract voor stroom is zat bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten februari 2024

Wil jij graag bij Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Vattenfall, NLE of Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent? In de opsomming vind je onze veel afgesloten energie-abonnementen.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden consumeert gas en elektriciteit. De kosten variëren enorm per woning. Gemiddelde maandafrekening ligt tussen de €85 en €215. Ogenblikkelijk jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan met behulp van de contract vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Ottoland vegelijken. In de tabel detecteer je de doorsnee kosten voor veel voorkomende woningtypes en gezinssamenstellingen. Klopt dit met mijn lasten? Check jouw energierekening, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Ottoland. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Hierna detecteer je het doorsnee- energieverbruik in de regio Molenwaard.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €121,75 €130,25 €143,5
Tussenwoning €109 €139,5 €154 €163
Hoekwoning €131,5 €152,25 €168,25 €178
2 onder 1 kap €147,5 €170,25 €183 €191,75
Bungalow €179,25 €197,5 €214 €221,5
Modaal €123,25 €147 €160,25 €171,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Doorgaans heeft dit te maken met de netbeheerder (als. Stedin). Dit komt vaak door onderhoudswerkzaamheden. Doorgaans is een stroomprobleem in enkele ogenblikken opgelost. Op het moment dat er geen stroom is, schieten mensen gauw in de stress. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Ottoland? Dit is nooit exclusief te wijten aan Essent of Noordelijk Lokaal Duurzaam: iedereen wordt erdoor getroffen.

Besparen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energielasten reduceren is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder bekijk jij tips & tricks om vandaag nog te besparen.

 1. Minder energie gebruiken
  Snel resultaat zien? Minder energie verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Bijv. “haal opladers uit het stopcontact ” en “Laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.” Of installeer een HR-ketel van Vaillant, AWB, Atag, Remeha of Intergas.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie loont! Selecteer een (kort) 1 jarig abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Deze vind je moeiteloos via ons zoekscript.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen kost veel (duur) gas. Tegenwoordig kun jij gebruik maken van allerlei milieuvriendelijke installaties die veel minder stroom gebruiken. Neem nou pelletkachel, biomassaketel, warmtenet, zonneboiler, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

In Holland kan jij kiezen uit veel maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke aanbieder past bij mij? Dat ligt aan wat jij belangrijk vindt. Hecht jij waarde aan vriendelijke klantenservice, duurzame energie of is een lage prijs het enige dat telt? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Heelweg vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Bezoek dan simpelweg de betaalbaarste aanbieder van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij spot meteen de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (die levert in Zuid-Holland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groenste gas en elektriciteit

Wil jij vooral dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Markeer hiervoor de optie “duurzame energie”. Of wil jij stroom en gascontracten met bronnen zoals groene stroom uit NL, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie.

Beste ratings

Steeds meer huishoudens gaan voor hoogstaande klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, deskundige specialisten, en heldere communicatie wil iedereen. Hiervoor lees je het cijfer en nieuwe recensies van andere consumenten voor energiebedrijven Ottoland.

Overstappen

Elke leverancier zoekt niet consumenten. Overstappen van energie kan soms lastig worden doordat je met een contract te maken hebt. Check om die reden jouw huidige energiecontract. Pas in de volgende stap ga je het energie-oversluiten regelen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan aanvullende informatie m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ottoland werkt binnen no-time via internet. Je vindt veel abonnementen voor de zakelijke markt. De kosten vind je uiteengezet in bruto en netto prijzen. Bedrijven kunnen de BTW aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook wanneer men investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn soms betaalbaarder dan wat normale huishoudens betalen. Het voordeel kan groter worden zodra je een heleboel gas en elektriciteit verbruikt. Groot voordeel aangaande ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting bestellen. Een gedeelte van het privégebruik kan je opvoeren als bedrijfskosten. Start nu ook met gas en stroom in Anna Paulowna afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal ondernemingen gaan voor zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Ottoland? Doe dit door te kiezen voor “groene” producten zoals infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. In de toekomst zal ook de industrie van het gas afgaan. Kortom: zowel thuis gasvrij wonen als fabrieken en kantoren. Hierdoor kan de zakelijke wereld iets doen aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Ottoland vergelijken Direct een gas & licht abonnement afsluiten + aanvragen