Gas en licht vergelijken Wons Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Vooral het gas waarmee je jouw huis verwarmt heeft veel invloed op jouw energienota. Daarom is het slim om te vergelijken welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Direct gas en licht leveranciers in Wons vergelijken? Geef je woongegevens + verbruiksgegevens in. Op basis van de vergelijker kan jij onmiddellijk de kosten van gas licht berekenen. Daarna tref je vlug de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Wons [Update maart 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het zijn dan ook – met afstand – de meest belangrijke voorzieningen in een woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen d.m.v. één verzamel contract. Het water sluit je af via de verantwoordelijke wateraanbieder uit de omgeving Súdwest-Fryslân (voorbeelden zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Wons doe je wel bij één leverancier. Op basis van gaslichtafsluiten.nl achterhaal je de voordeligste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Volg het advies van onze experts (of lees verder over ervaringen UnitedConsumers).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Schat de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Filter op het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen uit NL, groen uit EU, co2 gecompenseerd, grijs, groen).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Bepaal de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Bestel het pakket online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op jouw huis. Toch overstappen? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Wons.

Betreft het nieuwbouw? Gas, stroom en water registreer je bij de website mijnaansluiting.nl. Soms is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een pakket voor stroom voldoet bij een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten maart 2024

Weet je alles al van Pure Energie, Essent, NLE, Vattenfall, Greenchoice of ENGIE, Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent? Hierna bekijk jij onze veel bestelde pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning gebruikt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten variëren nogal per huishouden. De maandelijkse tarieven / nota schommelt tussen €110 – €150. Meteen jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je met de vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Wons vegelijken. In onderstaand schema zie je de gemiddelde tarieven voor verschillende soorten woningen en grootte van bewoners. Scoor ik hoog of laag? Check jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Wons. Betaal jij op dit moment te veel? In het schema hieronder tref jij het gemiddelde energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101 €120,25 €133,5 €143,5
Tussenwoning €108,25 €138,5 €155 €162,5
Hoekwoning €131,5 €152,25 €168,25 €177,5
2 onder 1 kap €146,75 €169,5 €183,25 €191,75
Bungalow €178,25 €200,5 €214,25 €223,25
Standaard €122,75 €146 €161 €171

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Normaliter heeft dit te maken met de netbeheerder (bijvoorbeeld Stedin). De oorzaak is vaak te vinden in netuitbreidingen. Door de bank genomen is een stroomprobleem in enkele ogenblikken beëindigd. Wanneer je zonder stroom zit is de impact direct groot. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Wons? Of je nu klant bent bij E.ON en Qurrent: alle huishoudens vallen hieronder.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energienota verminderen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Bijgaand bekijk je 3 tips voor een lagere energierekening.

 1. Energiegebruik reduceren
  Direct besparen? Minder stroom consumeren is het eerste wat je kunt doen. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen ” en “Let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.” Of neem een HR-ketel van Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha of Atag.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is erg raadzaam! Kies voor een (kort) 1 jarig abonnement met een hoge welkomstkorting. Je regelt dat eenvoudig middels onze tools.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Je huis verwarmen verstookt een hoop duur gas. Tegenwoordig kan je profiteren van aantrekkelijke “groene” installaties die goedkoper in gebruik zijn. Onder andere warmtenet, zonnepanelen, warmtepomp, infraroodpanelen, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder past bij mij?

In Holland zijn er een hoop verschillende aanbieders van gas en elektra. Welke maatschappij is voor jou geschikt? Dit heeft te maken met je wensen en behoeften. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, groen gas en groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Vind alles uit over energiepakket Ottersum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Bezoek dan binnen no-time de goedkoopste energie-aanbieder van stroom en gas. Hoe vind ik die? Voer jouw gegevens in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij treft gemakkelijk de goedkoopste maatschappij (actief in Friesland) voor jouw situatie.

Duurzaam gas en groene stroom

Hecht jij waarde aan het feit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Kies dan zeker de “duurzame energie” bron. Een andere optie is te zoeken naar gas en elektra abonnementen op basis van o.a. CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL, windenergie, groene stroom uit EU.

Uitstekende ratings

Steeds meer huishoudens eisen een uitstekende klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een snelle service, en transparantie zijn belangrijk. Om dit te weten te komen check je de totale beoordeling en recente meningen van klanten voor energiebedrijven Wons.

Overstappen

Elk energiebedrijf is blij met nieuwe klanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is niet altijd mogelijk omdat je aan een contract vastzit. Inspecteer om die reden de datum dat je contract afloopt. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je meer advies ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Wons gaat moeiteloos via internet. Daarvoor zijn B2B contracten. De prijzen kun je vinden inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de 21% BTW weer terugvragen. Doorgaans kan dat ook in het kader van bestelling voor bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruikers zijn vaak gunstiger dan wat normale huishoudens betalen. Kortingen kunnen groter worden in het geval je veel gas en elektriciteit gebruikt. De meerwaarde bij ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting bestellen. Het aandeel van het privégebruik mag men opvoeren als bedrijfskosten. Start nu ook met gas en stroom in Herpt afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Opvallend veel ondernemingen gaan voor zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Wons gebeurt ook door te gaan voor verantwoorde systemen als infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. In de toekomst zullen ook fabrieken afscheid nemen van het gas. Kortom: zowel thuis gasvrij wonen als op zakelijke locaties. Zo neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een beter milieu.

Energiepakketten Wons vergelijken Gemakkelijk een stroom & gas abonnement aanvragen & afsluiten