Gas en licht vergelijken Wolsum Vergelijk alle energiebedrijven en bespaar tot €160


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. Bovenal het verstookte gas heeft veel invloed op jouw energienota. Vandaar loont het om te vergelijken welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in Wolsum vergelijken? Geef je woongegevens en ook verbruiksgegevens in. Aan de hand van de energievergelijker kan je vandaag nog de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap bekijk je eenvoudig de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Wolsum [Update maart 2023]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – verreweg – de meest vitale voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet middels één verzamel contract. Water neem je af bij het drinkwaterbedrijf in de regio Súdwest-Fryslân (bijv. WML). Gas en licht afsluiten in Wolsum doen de meesten bij één partij. D.m.v. de vergelijker detecteer je de goedkoopste. Hoe dat werkt? Doorloop snel het 7-stappen model (of bezoek ervaringen Powerpeers).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Bereken gas + stroom gebruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Kies het soort stroom (zon, groen, grijs, groen uit NL, wind).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor maart 2023.
  6. Spot de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gelinkt aan jou, en niet op de woning. Liever wel wisselen van pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Wolsum.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektra en water regel je via www.mijnaansluiting.nl. Soms is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor stroom voldoet bij zo’n warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2023

Wil jij graag bij NLE, Eneco, Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie of Oxxio, ENGIE, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl? In de kolommen hierna bekijk jij diverse meest gekozen stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument maakt gebruik van gas en elektriciteit. Deze kosten verschillen aanzienlijk per gezin. De maandelijkse energierekening ligt in de range tussen de €120 – €245. À la minute jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je middels onze handige energievergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Wolsum vegelijken. Hierna achterhaal je mogelijke gas-licht kosten voor populaire woningtypes en type gezinnen. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Wolsum. Betaal ik veel voor gas en elektra? In het schema hieronder bekijk je het geschatte energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,25 €123 €131,75 €143,25
Tussenwoning €108,75 €139,25 €153,5 €163,25
Hoekwoning €129,25 €152 €167 €176,75
2 onder 1 kap €144,5 €168,25 €183,25 €192,25
Vrijstaand €176,75 €200 €214,5 €224
Standaard €123,75 €146,5 €158,75 €170,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Gewoonlijk is de “schuldige” de netbeheerder (zoals Coteq Netbeheer). Dit komt vaak door onderhoudswerkzaamheden. Normaliter is zo’n storing in no-time verholpen. Als de stroom uitvalt kan dat zorgen voor veel problemen. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Wolsum? Dit is niet afhankelijk van Clean Energy en/of Oxxio: iedereen wordt erdoor getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energienota omlaag bijstellen kan op verschillende manieren. Op deze website achterhaal jij suggesties die je direct kan toepassen.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Nu starten? Minder energie verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Mogelijkheden zijn “niet alle radiatoren open zetten ” en “Eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.” Of installeer een HR-ketel van Nefit, Intergas, Vaillant, Atag of AWB.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie moet je niet vergeten! Bestel een kort abonnement (1 jaar) met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Jij zoekt dat snel door gebruik van onze adviestool.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis is gewoon duur. Vandaag de dag vind je meerdere “groene” systemen die goedkoop verwarmen. Bijvoorbeeld zonneboiler, warmtepomp, warmtenet, pelletkachel, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

In ons land zien we steeds meer maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energieleverancier is het beste? Dat ligt aan wat jullie precies zoeken. Geef je de voorkeur aan een goede klantenservice, groen gas en groene stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Ook interessant: energiepakket Ossenwaard vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Bezoek dan moeiteloos de scherpste energiemaatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul de gevraagde data in, en filter vervolgens op prijs. Je bekijkt nu de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (uit Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en gas

Is het voor jou prioriteit dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Kies hiervoor de “duurzame energie” filter. Een andere optie is te zoeken naar energiepakketten op basis van bijvoorbeeld groene stroom uit EU, zonne-energie, windenergie, groene stroom uit NL.

Goede recensies

Meer en meer huizenbezitters willen de beste klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, vakbekwame experts, en duidelijke omschrijvingen wil iedereen. Om hier achter te komen lees je het eindcijfer en recentelijke meningen van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Wolsum.

Overstappen

Elke aanbieder wil graag extra afnemers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan niet altijd doordat je met een contract te maken hebt. Inspecteer daarom de datum dat je contract afloopt. Start pas hierna met het energie-oversluiten regelen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je extra advies ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Wolsum gaat zonder problemen in een online omgeving. Als ondernemer heb je de keuze uit abonnementen voor de zakelijke markt. De energiekosten worden weergegeven zowel in als uit de BTW. Bedrijven kunnen het BTW bedrag terugvragen. Dit wordt ook gedaan als men een aankoop doet van producten als zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn altijd lager dan wat normale huishoudens betalen. Het voordeel kan groter worden zodra je meer gas en elektriciteit inkoopt. Een pluspunt aangaande ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting inkopen. Het aandeel van je privégebruik kan jij opgeven als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Herkenbosch afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Opvallend veel ondernemers zien heil in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Wolsum is ook mogelijk door te investeren in duurzame systemen als zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Over een aantal jaren zal ook de industrie het gasverbruik moeten terugdringen. Dus: zowel thuis gasvrij wonen als de bedrijven. Op basis daarvan draag jij je steentje bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Wolsum vergelijken Nu een stroom en gas abonnement afsluiten & aanvragen