Gas en licht vergelijken Wittelte Vergelijk alle leveranciers en bespaar wel €325


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de maandelijkse energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Voornamelijk het gas dat je verstookt drukt zwaar op je energierekening. Om die reden is het goed om te achterhalen welke energiemaatschappij het goedkoopste is. Probleemloos gas en licht leveranciers in Wittelte vergelijken? Geef je woongegevens plus verbruik in. Aan de hand van onze tool kun je moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Daarna achterhaal je à la minute de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Wittelte [Update februari 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – verreweg – de meest essentiële voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar d.m.v. één compleet abonnement. Water wordt geregeld via het waterbedrijf in de provincie Westerveld (dit zijn organisaties als Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Wittelte doen de meesten bij één aanbieder. Geholpen door gaslichtafsluiten.nl detecteer je de meest aantrekkelijke. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Doorloop snel het bijgaande stappenplan (of bekijk ervaringen Essent).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Drenthe).
  2. Bereken je energieconsumptie.
  3. Bepaal een kort- of lange termijn contract.
  4. Klik op het type energieopwekking (groen, zon, co2 gecompenseerd, groen uit EU, groen uit NL).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor februari 2024.
  6. Calculeer de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze is gelinkt aan jou, en niet op jouw huis. Willen jullie wel een andere contract? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Wittelte.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektriciteit en water kan je aanvragen bij www.mijnaansluiting.nl. Zo af en toe verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor elektriciteit is zat wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten februari 2024

Kies jij voor Vattenfall, Pure Energie, NLE, Greenchoice, Essent of Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Powerpeers, Oxxio? In de opsomming tref jij de huidige veel bestelde pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden consumeert gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten fluctueren wel per huis. De maandelijkse tarieven / nota ligt in de range tussen de €85 en €235. Eenvoudig de gas licht kosten berekenen? Dat doe je middels de contract vergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Wittelte vegelijken. Via de volgende tabel ontdek je geschatte gas-licht kosten voor populaire woningtypes en gezinssamenstellingen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw rekening van de energiemaatschappij, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Wittelte. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Onderstaand bekijk jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Westerveld.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,25 €121,5 €131,5 €142,75
Tussenwoning €107,75 €138,25 €152,75 €164,5
Hoekwoning €130 €150,75 €168,75 €179
2 onder 1 kap €146 €168,5 €184,5 €193,5
Bungalow €177 €198,75 €215,5 €223
Doorsnee €122,5 €144,75 €159,75 €169

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Meestal komt dit door de netbeheerder (o.a. Enduris). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden. Door de bank genomen zijn elektriciteitsstoringen binnen een paar minuten weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Wittelte? Of je nu klant bent bij Engie of HVC: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Besparen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energierekening reduceren kan op verschillende manieren. Hieronder bekijk je aanwijzingen die je direct kan toepassen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Gelijk profiteren? Minder elektriciteit verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen ” en “Draai geen warm programma als dit niet nodig is.” Of neem een HR-ketel van Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant of AWB.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is zeker ons advies! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement met een hoge welkomstkorting. Jij zoekt dat ogenblikkelijk door middel van onze vergelijker.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis zorgt voor een hoge gasrekening. Op het ogenblik is er keuzen uit meerdere duurzame oplossingen waarbij je goedkoop uit bent. Bijv. zonnepanelen, infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra moet ik kiezen?

Tegenwoordig werken diverse aanbieders van gas en elektra. Welke stroomleverancier past bij mij? Dat ligt aan wat jullie precies zoeken. Wil jij graag goede hulp en ondersteuning, groen gas en groene stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Vind alles uit over energiepakket Opijnen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer dan nu de meest voordelig energie-aanbieder van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul jouw verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij treft snel de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (werkzaam in Drenthe) die past bij jullie energieconsumptie.

Groenste gas en elektriciteit

Hecht jij waarde aan het feit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Kies daarvoor de mogelijkheid “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar pakketten van gas en stroom op basis van bijv. windenergie, groene stroom uit NL, zonne-energie, groene stroom uit EU.

Beste recensies

Veel Nederlanders gaan voor hoogstaande klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, medewerkers met kennis, en geen kleine lettertjes is noodzakelijk. Om dit te weten te komen lees je de totale beoordeling en de laatste recensies van huidige contractanten voor energiebedrijven Wittelte.

Overstappen

Elke energiemaatschappij zoekt niet consumenten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is niet altijd mogelijk door de geldende opzegtermijn. Bekijk eerst het einde van je contracttermijn. Start pas hierna met jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je extra voorlichting inzake zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Wittelte is vlug door het internet. Men kan kiezen uit speciale zakelijke abonnementen. De kosten kun je vinden met en zonder BTW. Een ondernemer mag het BTW bedrag terugvragen. Vaak kunnen consumenten dat ook wanneer men investeert in bijv. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn altijd scherper vergeleken met de reguliere prijzen. De korting kan sterk oplopen zodra je een heleboel gas en elektriciteit afneemt. Een leuke bijkomstigheid voor ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afsluiten. Een stukje van eigen privégebruik mag jij als zakelijke kosten opvoeren. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Helvoirt afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke gebruikers zijn geïnteresseerd in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Wittelte kan natuurlijk door een belang te nemen in groene systemen zoals pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. In de toekomst zullen ook fabrieken het gasverbruik moeten terugdringen. Kortom: zowel thuis gasvrij wonen als op zakelijke locaties. Op deze manier kan de zakelijke wereld iets doen aan een schoner milieu.

Energiepakketten Wittelte vergelijken Eenvoudig een stroom en gas abonnement afsluiten en aanvragen