Gas en licht van Essent Vergelijk gaslicht en bespaar tot €200


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Alle info vinden over gas en licht van Essent? Aan de hand van onze experts doorzoek je de contracten, alle pakketten, aabiedingen en welkomstkortingen van mei 2024. Vandaag nog van start met energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt probleemloos het goedkoopste Essent contract dat geschikt is voor jullie eisen. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat simpel en vlug. Jij bekijkt hier unieke acties die men standaard niet bij Essent kan scoren.

Alle leveranciers

Alle populaire organisaties vergelijken. Van Greenchoice tot en met Powerpeers.

Makkelijk besparen op energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €305 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Altijd voorzien van gas en elektra.

Goedkoopste gas licht pakket Essent afsluiten

Wil jij overstappen en wil jij het goedkoopste gas licht pakket van Essent? Dat is niet moeilijk als je onze vergelijker gebruikt. Voer je adres, gas & stroomverbruik en overige wensen in. Ga links met je muis naar “Essent”. Je checkt nu snel het betaalbaarste contract dat rijmt met je specificaties. Let op: de kosten worden niet enkel bepaald door een tarief voor verbruikt stroom + gas. Overweeg ook zaken als verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, leveringkosten, regiotoeslag. Bovendien moet je goed letten op welkomstbonus. Bij sommige leveranciers profiteer je al gauw van €240 voordeel (ga verder naar Eneco of Vrijopnaam).

Gas en elektriciteit Essent vergelijken (tarieven mei 2024)

Essent is een erkende verstrekker van gas en stroom. Deze organisatie verkoopt verschillende soorten pakketten. Denk aan een modelcontract, pakketten met een variabel of vast tarief, en pakketten die 1 jaar of 3 jaar lopen of onbepaalde tijd. Belangrijk: ga eerst voor een vast tarief in combinatie met een 1-jarig contract. In de praktijk vindt er elk jaar een overstap plaats. Want op die manier is dat het goedkoopst! Online aanmelden bij Essent? Start met vergelijken, en stap rap over naar een goedkoop gas en licht pakket. Wat is een realistisch verbruik? Het schema hieronder kan je helpen.

Soort huis Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³
Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 675 m³
2 personen 2.225 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.025 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.450 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 1.950 m³

Overstappen naar Essent

Ga je (voor het eerst) verhuizen naar een nieuwbouwwoning? In dit geval is het niet moeilijk: bestelling plaatsen en de levering kan beginnen. Loopt er al een Essent energiepakket, en ga je verhuizen? Dit kan je (online) aangeven aan de service-afdeling. De aanbieder draagt zorg voor de ondersteuning voor het oversluiten. Echter, heb je een contract bij een andere aanbieder, en ben je van plan over te stappen naar Essent? Dan dien je jouw oude contract op te zeggen. Jouw toekomstige gas en stroom aanbiederkan hierin ondersteunen.

Contract opzeggen
Vandaag Essent opzeggen? Raadpleeg de klantenservice (online of telefonisch), of maak dit schriftelijk kenbaar (opzegbrief). Vergeet niet de opzegtermijn en eventuele boetes bij vroegtijdige contractbreuk (bijvoorbeeld in Zundert, Epe en Nijkerk).

Vind het goedkoopste gas-licht van Essent

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat je contract overzetten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Essent actie met welkomstpremie

Uiteraard wil jij profiteren van de sterkste Essent aanbiedingen van mei 2024. Of jij nu de voorkeur geeft aan kortlopend contract, of een langer contract met vaste prijzen, er is altijd korting te verdienen. Deze korting voor nieuwe klanten heet in de volksmond de “welkomstkorting”. Doorgaans profiteer je van kortingen (overstapbonus) tussen de €160 tot €215 (voor kortere termijnen ontvang je minder). De geldende welkomstpremie wordt uitgekeerd aan het einde van het jaar. Het is dus geen gek idee om elk jaar opnieuw je energie te vergelijken. De geldende welkomstkorting Essent in mei 2024 is zeker de moeite waard. Stap vandaag nog over. Klik op “vergelijken”, geef het geschatte verbruik door, en vergelijk alle bekende Essent energiecontracten voor de beste aanbieding. Let op: de bonus is bedoeld voor nieuwe klanten. Reeds bestaande contractanten krijgen soms korting op het stroom- en gas tarief.

energieleverancier-essent

Huidige pakketten

 1. Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 2. Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 3. Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 4. Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 5. Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 6. Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 7. Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiecontracten van Essent en bezuinig op gas en elektra!