Gas en licht vergelijken Witmarsum Direct energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €125


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. In de eerste plaats het gas waarmee je jouw huis verwarmt zie je terug in jouw energienota. Om die reden is het verstandig om te analyseren welke energieaanbieder voor jou voordelig is. Nu gas en licht leveranciers in Witmarsum vergelijken? Geef je woongegevens + verbruik in. Aan de hand van gaslichtafsluiten.nl kun jij vandaag nog de kosten van gas licht berekenen. Hierna bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Witmarsum [Update april 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het zijn dan ook – met afstand – de meest cruciale aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar door middel van 1 combinatie abonnement. Water neem je af bij de betreffende leverancier werkzaam rondom Súdwest-Fryslân (dat kan zijn Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Witmarsum is gewoon mogelijk bij één leverancier. Door middel van gaslichtafsluiten.nl achterhaal jij de meest aantrekkelijke. Hoe dat werkt? Doorloop snel het 7-stappen model (of bezoek ervaringen Energieflex).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Schat jouw energieverbruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een kort- of lange termijn contract.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (grijs, zon, wind, co2 gecompenseerd, groen uit NL).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Check het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Sluit het pakket online af, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gebonden aan de persoon, en is niet gebonden aan adres. Toch overstappen? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Witmarsum.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, stroom en water kan je aanvragen bij de website mijnaansluiting.nl. Zo af en toe doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een contract voor elektriciteit is gepast wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten april 2024

Weet je alles al van NLE, Greenchoice, Vattenfall, Eneco, Pure Energie of Qurrent, Powerpeers, ENGIE, Budget Energie, Oxxio? Onderstaand zie je onze veel bestelde gas licht pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin verbruikt gas en elektriciteit. De kosten voor energie fluctueren flink per huis. De maandelijkse energielasten ligt ergens tussen de €120 en €185. Meteen jullie gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk via de vergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Benieuwd naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Witmarsum vegelijken. Via de volgende tabel tref jij geschatte gas-licht kosten voor enkele soorten woningen en huishoudens. Klopt dit met mijn lasten? Download jouw rekening van de energieleverancier, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Witmarsum. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Onderstaand vind jij het gemiddelde energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,25 €120,25 €130,5 €141,75
Tussenwoning €107,75 €140,75 €152,5 €163,5
Hoekwoning €132,5 €150,25 €167 €176,5
2 onder 1 kap €144,5 €168,75 €181,25 €194
Bungalow €177,75 €197,25 €212,75 €223,25
Doorsnee €122,75 €147,5 €160 €170,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Normaal is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld Endinet Groep). De oorzaak is vaak te vinden in geplande onderbrekingen. Doorgaans zijn stroomproblemen heel erg snel beëindigd. Als de stroom uitvalt schieten mensen gauw in de stress. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Witmarsum? Dit is niet afhankelijk van Eneco en Qurrent: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energielasten beperken kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder bekijk jij 3 tips om vandaag nog te besparen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Gelijk profiteren? Minder elektriciteit verbruiken is inherent aan een lagere nota. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken ” en “De gevels isoleren.” Of installeer een HR-ketel van Vaillant, AWB, Intergas, Atag of Remeha.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie moet je niet vergeten! Neem een 1 jarig contract met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dat vind jij zonder problemen via ons zoekscript.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming verstookt een hoop duur gas. Heden ten dage zijn er meerdere duurzame producten die veel minder stroom gebruiken. O.a. pelletkachel, zonnepanelen, warmtenet, warmtepomp, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder past bij mij?

In Holland werken diverse leveranciers die gas en stroom leveren. Welke leverancier past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar wat jij belangrijk vindt. Vind je zaken belangrijk als goede hulp en ondersteuning, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of kijk jij enkel naar de prijs? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Ophemert vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Kies dan gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul je postcode en het verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij detecteert zonder problemen de goedkoopste leverancier van gas licht (die werken in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Is het voor jou prioriteit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Sorteer daarvoor de “duurzame energie” bron. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas en elektra abonnementen met onder andere windenergie, zonne-energie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas.

Beste beoordeling

Een deel van de contractanten willen de beste klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, vakbekwame experts, en betrouwbare informatie is wenselijk. Hiervoor lees je het cijfer en recente beoordelingen van klanten voor energiebedrijven Witmarsum.

Overstappen

Elke aanbieder wil graag extra afnemers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan soms lastig worden door de geldende opzegtermijn. Inspecteer hierom jouw huidige energiecontract. Pas in de volgende stap ga je jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar extra voorlichting m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Witmarsum is nu in een online omgeving. Er bestaan hiervoor pakketten voor de zakelijke markt. De energietarieven worden weergegeven inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de BTW aftrekken. Ook particulieren kunnen dat bij het aankopen van bijvoorbeeld zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn aanzienlijk voordeliger dan het tarief voor de normale consument. De bonus kan sterk oplopen wanneer je een hele hoop gas en elektriciteit gebruikt. Groot voordeel betreffende ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting inkopen. Het onderdeel van eigen privégebruik kun men dan aftrekken van je winst. Start nu ook met gas en stroom in Hellum afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: ondernemingen hebben interesse in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Witmarsum? Dat kan door te beleggen in verantwoorde energiebronnen zoals bijv. biomassaketels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. In de nabije maanden zullen ook bedrijven niet langer gebruik maken van gas. Dus: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Door dit toe te passen kan de zakelijke wereld iets doen aan de energierevolutie.

Energiepakketten Witmarsum vergelijken Snel online een gas en licht abonnement afsluiten en aanvragen