Gas en licht vergelijken Wetsens Snel leveranciers vergelijken en bespaar €125


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energiekosten. Dit kan aardig in de papieren lopen. Bovenal het gas waarmee je jouw huis verwarmt drukt zwaar op jouw energienota. Hierom is het geen gek idee om te zien welke energieleverancier de beste aanbieding heeft. Nu gas en licht leveranciers in Wetsens vergelijken? Voer je adres en ook geschatte verbruik in. Door middel van onze tool kun jij nu de kosten van gas licht berekenen. Daarop achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Wetsens [Update februari 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – met afstand – de meest fundamentele voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen middels één verzamel contract. Water neem je af bij een specifieke waterleverancier in de provincie Dongeradeel (dat kan zijn Oasen). Gas en licht afsluiten in Wetsens kan gemakkelijk bij één leverancier. Dankzij deze website tref jij de meest aantrekkelijke. Hoe doe ik dit? Gebruik het 7-stappen model (of bezoek contract afsluiten bij Enexis).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Schat gas + stroom gebruik.
  3. Kies de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Klik op het type energieopwekking (groen uit NL, grijs, co2 gecompenseerd, wind, groen).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor februari 2024.
  6. Klik op de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Sluit het pakket online af, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en is niet gebonden aan adres. Willen jullie wel een andere contract? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Wetsens.

Betreft het nieuwbouw? Gas water en stroom vraag je aan bij Mijnaansluiting.nl. Mogelijk kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een pakket voor stroom is zat bij een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten februari 2024

Kies jij voor Essent, Eneco, Pure Energie, NLE, Vattenfall of ENGIE, Budget Energie, Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent? In de opsomming ontdek je een aantal scherpe energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Iedereen verbruikt gas en elektriciteit. De kosten variëren aanmerkelijk per huis. De maandelijkse energielasten schommelt tussen €110 en €175. Moeiteloos jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit door gebruik te maken van de tariefvergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Wetsens vegelijken. Hieronder vind je de gemiddelde tarieven voor populaire soorten huizen en gezinssamenstellingen. Hoe verhoudt mijn energierekening? Download jouw energienota, check de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Wetsens. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In de tabel tref jij het gemiddelde energieverbruik in de regio Dongeradeel.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,75 €120,75 €131,5 €142
Tussenwoning €107,5 €139,5 €155,5 €164,75
Hoekwoning €130,75 €150,5 €168 €178
2 onder 1 kap €144,5 €169,75 €181,5 €191,25
Vrijstaand €179,25 €197,25 €215 €222
Modaal €123,25 €147,5 €161 €169

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Dikwijls ligt dit aan de netbeheerder (denk aan RENDO Netwerken). Dit is vaak toe te wijzen aan inspectie of onderhoud. Vaak is zo’n storing heel erg snel gefixt. Op het moment dat er geen stroom is, is er al snel paniek. Een storing bij de netbeheerder in Wetsens? Dit is nooit exclusief te wijten aan E.ON of Powerpeers: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De kosten van energie minimaliseren kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Op deze pagina detecteer je tips & tricks voor een lagere energierekening.

 1. Gebruik energie verlagen
  Snel resultaat zien? Je energieverbruik verminderen is het eerste wat je kunt doen. Mogelijkheden zijn “gebruik alleen A++ producten ” en “Niet een te grote koelkast kopen.” Of bestel de HR-ketel van Vaillant, Atag, AWB, Intergas of Nefit.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is interessant! Bestel een 1 jaar abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Deze bekijk jij direct middels onze tools.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water maken verstookt een hoop duur gas. Op het ogenblik kun jij gebruik maken van veel “groene” oplossingen waarbij je goedkoop uit bent. Onder andere warmtepomp, biomassaketel, zonneboiler, zonnepanelen, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra kiezen?

In Holland werken diverse leveranciers die gas en stroom leveren. Welke aanbieder moet ik kiezen? Hiervoor moet je kijken naar wat jij belangrijk vindt. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, groen gas en groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Oldeberkoop vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Wil jij vooral een goedkoop contract? Selecteer dan meteen de gunstigste energie-aanbieder van stroom en gas. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de vergelijker volledig in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je achterhaalt vlug de goedkoopste leverancier van gas licht (werkzaam in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Duurzaam gas en groene stroom

Hecht jij waarde aan het feit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Markeer dan de “duurzame energie” bron. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar pakketten voor elektra en gas met bronnen als CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL.

Hoogste ratings

Sommige huizenbezitters willen de beste klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en duidelijke voorwaarden wil iedereen. Om hier achter te komen lees je het klantcijfer en recente recensies van afnemers voor energiebedrijven Wetsens.

Overstappen

Elke energieleverancier zoekt niet consumenten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan soms lastig worden omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bestudeer om die reden jouw huidige energiecontract. Ga pas daarna een nieuw energie-abonnement bestellen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je meer info over zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Wetsens kan ogenblikkelijk via de pc. Er zijn flink wat speciale zakelijke abonnementen. De energiekosten vind je uiteengezet met en zonder BTW. ZZP’ers mogen de betaalde BTW terugvorderen. Vaak kunnen consumenten dat ook wanneer men investeert in bijv. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn regelmatig scherper dan wat normale huishoudens betalen. Kortingen kunnen groter worden op het moment dat je een hele hoop gas en elektriciteit afneemt. Een leuke bijkomstigheid bij ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting afnemen. Het onderdeel van eigen privégebruik kan jij opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Hartwerd afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Het is een trend: ondernemers investeren in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Wetsens is ook mogelijk door een belang te nemen in “groene” systemen zoals o.a. pelletkachels, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. In de nabije maanden zal de zakelijke markt van het gas afgaan. Oftewel: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook fabrieken en kantoren. Op basis daarvan draagt iedereen bij aan een beter milieu.

Energiepakketten Wetsens vergelijken Makkelijk & snel een gas & stroom contract aanvragen & afsluiten