Gas en licht vergelijken Westhoek Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €145


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Voornamelijk het verstookte gas beïnvloedt jouw energienota. Om die reden is het goed om te achterhalen welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Westhoek vergelijken? Voer je adres en geschatte verbruik in. Middels de vergelijker kun jij simpelweg de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energiemaatschappij. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Westhoek [Update februari 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – met afstand – de meest elementaire aansluitingen in een huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar middels één verzamel contract. Het water sluit je af via het waterbedrijf in de provincie het Bildt (dit zijn organisaties als Evides). Gas en licht afsluiten in Westhoek doen de meesten bij één bedrijf. D.m.v. de vergelijker achterhaal je de goedkoopste. Hoe dat werkt? Start direct met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over contract afsluiten bij Powerpeers).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Kies een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen, co2 gecompenseerd, grijs, zon, groen uit NL).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor februari 2024.
  6. Check de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en is niet gebonden aan adres. Wil je toch een ander pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Westhoek.

Ga je nieuwbouwen? Gas water en stroom aanvragen gaat via www.mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een pakket voor elektriciteit is zat wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten februari 2024

Wil jij graag bij NLE, Eneco, Essent, Vattenfall, Greenchoice of Oxxio, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie? In de opsomming zie je diverse veel gekozen gas en stroom pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander gebruikt gas en elektriciteit. De kosten variëren wel per woning. Het doorsnee maandelijkse voorschot schommelt tussen €105 tot €205. Snel de gas licht kosten berekenen? Doe dit middels onze handige energievergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Benieuwd naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Westhoek vegelijken. Via de volgende tabel vind jij de nominale kosten voor veel voorkomende soorten huizen en type gezinnen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Neem jouw rekening van de energiemaatschappij, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Westhoek. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In het schema hieronder tref je het verwachte energieverbruik in de regio het Bildt.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €98,25 €123,5 €130,5 €140,5
Tussenwoning €107,25 €140,5 €152,25 €162,75
Hoekwoning €129,25 €152,25 €169,25 €177,75
2 onder 1 kap €144,75 €168,5 €184,5 €191,5
Bungalow €178 €198,5 €214,75 €221,5
Modaal €123,75 €144,25 €161,5 €170,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. In de regel heeft dit te maken met de netbeheerder (denk aan Enduris). Vaak wordt dit veroorzaakt door geplande onderbrekingen. Normaliter zijn stroomproblemen in enkele ogenblikken opgelost. Als je geen stroom hebt is er al snel paniek. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Westhoek? Of je nu stroom afneemt bij Clean Energy en/of Qwint: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De uitgaven aan energie reduceren is te doen op diverse manieren. Hieronder detecteer je tips & tricks waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Direct besparen? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. O.a. “wassen op 30 graden ” en “Let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.” Of installeer een HR-ketel van Vaillant, Atag, Nefit, AWB of Remeha.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Kies voor een 1 jarig contract waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat vind jij snel door het toepassen van onze zoekmachine.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen kost veel (duur) gas. Op het ogenblik zijn er diverse groene installaties die veel minder stroom gebruiken. Zoals infraroodpanelen, zonnepanelen, pelletkachel, warmtenet, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is voor mij geschikt?

In ons land zijn er verschillende maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke maatschappij moet ik kiezen? Hiervoor moet je kijken naar jouw persoonlijke wensen. Wil jij graag een goede klantenservice, duurzame energie of is een lage prijs het enige dat telt? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Ohé en Laak vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies dan ogenblikkelijk de meest voordelig leverancier van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul je postcode en het verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij ziet binnen no-time de goedkoopste aanbieder van gas licht (die werken in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene stroom en gas

Hecht jij waarde aan het feit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Sorteer daarvoor de “duurzame energie” filter. Tevens kun je uitkijken naar stroom en gascontracten met 0windenergie, groene stroom uit EU, zonne-energie, groene stroom uit NL.

Uitstekende recensies

Steeds meer huishoudens willen de beste klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een snelle service, en heldere communicatie wil iedereen. Hiervoor lees je de totale beoordeling en recentelijke meningen van huidige contractanten voor energiebedrijven Westhoek.

Overstappen

Elke aanbieder zoekt niet consumenten. Overstappen van energie is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat je aan een contract vastzit. Inspecteer om die reden de datum dat je contract afloopt. Ga pas daarna het energie-oversluiten regelen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additieve info met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Westhoek is probleemloos online. Daarvoor zijn B2B contracten. De prijzen worden omschreven inclusief en exclusief BTW. Bedrijven mogen de BTW zakelijk aftrekken. Dit wordt ook gedaan bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De stroomtarieven van zakelijke klanten zijn een stuk scherper dan die voor consumenten. De compensatie kan flink oplopen als je een hoop gas en elektriciteit verbruikt. De meerwaarde bij ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Het aandeel van eigen privégebruik mag men aftrekken van je winst. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Harich afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: ondernemingen gaan voor zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Westhoek kan natuurlijk door te investeren in “groene” producten zoals bijvoorbeeld pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook bedrijven niet langer gebruik maken van gas. Conclusie: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook bedrijfsgebouwen. Op deze manier draagt iedereen bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Westhoek vergelijken Makkelijk & snel een gas en elektra abonnement aanvragen en afsluiten