Gas en licht vergelijken Harich Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €140


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de maandelijkse energienota. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Hoofdzakelijk het gasverbruik heeft veel invloed op de energienota. Hierom loont het om na te gaan welke energieaanbieder voor jou voordelig is. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in Harich vergelijken? Vul jouw locatie + energieverbruik in. Door middel van deze website kan jij probleemloos de kosten van gas licht berekenen. Hierna vind je nu de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Harich [Update mei 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We praten dan ook over – verreweg – de meest essentiële aansluitingen in jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen door middel van één verzamel contract. Water neem je af bij de betreffende leverancier in de provincie De Friese Meren (dit zijn organisaties als Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Harich doen de meesten bij één bedrijf. Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk jij de goedkoopste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Start direct met de tips van onze specialisten (of bekijk info over Oxxio stroom).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van gas + stroom gebruik.
  3. Bepaal het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Klik op het type energieopwekking (wind, groen uit NL, groen uit EU, grijs, zon).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Klik op het voordeligste energiebedrijf.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gebonden aan de persoon, en is niet gebonden aan adres. Toch overstappen? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Harich.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektra en water registreer je bij Mijn Aansluiting. Soms doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor elektriciteit is toereikend wanneer je kiest voor het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ken jij Essent, Pure Energie, NLE, Vattenfall, Eneco of Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent, Budget Energie, Oxxio? In de opsomming tref je de huidige top energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Iedereen gebruikt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten variëren behoorlijk per huis. De maandelijkse energielasten bedraagt tussen de €105 – €180. Binnen no-time jullie gas licht kosten berekenen? Dat kan via onze vergelijker / tools. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Harich vegelijken. In onderstaand schema zie je de doorsnee kosten voor enkele woningtypes en type gezinnen. Betaal ik nu relatief veel? Check jouw rekening van de energiemaatschappij, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Harich. Betaal ik veel voor gas en elektra? In de tabel tref je het geschatte energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,25 €123,25 €132,5 €141,5
Tussenwoning €106,25 €140,5 €153,5 €163
Hoekwoning €131,25 €152,5 €167,25 €176,75
2 onder 1 kap €145,75 €169,5 €184,5 €194,5
Villa €177,75 €200 €213 €223
Gemiddeld €121,5 €146,25 €161 €169,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Normaliter ligt dit aan de netbeheerder (als. Enexis). Dit komt vaak door geplande onderbrekingen. In de regel zijn stroomproblemen binnen enkele uren beëindigd. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kan dat zorgen voor veel problemen. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Harich? Dit is nooit exclusief te wijten aan Energieflex of Powerpeers: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energiekosten minimaliseren is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder bekijk jij 3 adviezen die je direct kan toepassen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Nu starten? Minder stroom consumeren is eigenlijk het meest belangrijk. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit ” en “Een teil gebruiken voor de afwas.” Of neem een HR-ketel van Vaillant, Atag, Remeha, AWB of Nefit.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Kies voor een (kort) 1 jarig abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dat zoek jij zonder problemen door gebruik te maken van onze specialisten.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming kost veel (duur) gas. Vandaag de dag bestaan er veel verantwoorde producten die goedkoop verwarmen. Bijv. zonneboiler, infraroodpanelen, biomassaketel, warmtepomp, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

Tegenwoordig zijn er flink wat bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke energieleverancier is het beste? Dit heeft te maken met jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan vriendelijke klantenservice, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of is een lage prijs het enige dat telt? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Zwolle vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer dan zonder problemen de goedkoopste energieleverancier van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Voer jouw gegevens in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je bekijkt vandaag nog de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (die werken in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en gas

Wil jij vooral dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Selecteer hiervoor de optie “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar pakketten van gas en stroom op basis van bronnen zoals zonne-energie, groene stroom uit EU, windenergie, groene stroom uit NL.

Hoogste beoordeling

Opvallend veel huishoudens willen de beste klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, vakbekwame experts, en duidelijke voorwaarden wil iedereen. Hiervoor check je het eindcijfer en nieuwe comments van afnemers voor energiebedrijven Harich.

Overstappen

Elke energiemaatschappij wil graag extra afnemers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan soms lastig worden door de geldende opzegtermijn. Controleer dus jouw huidige energiecontract. Vervolgens kan je pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar extra voorlichting met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Harich gaat onmiddellijk via de pc. Als ondernemer heb je de keuze uit speciale zakelijke abonnementen. De energietarieven zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de BTW zakelijk aftrekken. Dit is ook gebruikelijk in het kader van bestelling voor bijvoorbeeld zonnepanelen. De energiekosten van zakelijke klanten zijn een stuk voordeliger dan het tarief voor de normale consument. De bonus kan toenemen op het moment dat je een hoop gas en elektriciteit afneemt. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afsluiten. Een deel van je privégebruik mag je opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Rogat afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal ondernemingen investeren in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Harich? Doe dit door te beleggen in duurzame energiebronnen zoals pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook bedrijven afscheid nemen van het gas. Kortom: zowel thuis gasvrij wonen als bedrijfsgebouwen. Zodoende draag jij je steentje bij aan een duurzamer Nederland.

Energiepakketten Harich vergelijken Gemakkelijk een gas en licht contract afsluiten + aanvragen