Gas en licht vergelijken Rogat Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. In het bijzonder het gas dat jij gebruikt zie je terug in jouw energiekosten. Hierom is het slim om te checken welke energieleverancier de laagste prijzen hanteert. Snel gas en licht leveranciers in Rogat vergelijken? Geef je huisnummer, postcode & verbruiksgegevens in. D.m.v. onze tool kan jij eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Daarop achterhaal jij probleemloos de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Rogat [Update februari 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We praten dan ook over – veruit – de meest onmisbare aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet middels een alles-in-één pakket. Het water sluit je af via het waterbedrijf uit de omgeving Meppel (voorbeelden zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Rogat kan gemakkelijk bij één bedrijf. Dankzij onze tool vind jij de voordeligste. Hoe dat werkt? Begin nu met het advies van onze experts (of lees verder over maandelijkse kosten Leon Zeewolde).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Drenthe).
  2. Maak een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Kies het soort stroom (grijs, co2 gecompenseerd, wind, groen, groen uit NL).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor februari 2024.
  6. Calculeer het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Overstappen is altijd mogelijk. Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Rogat.

Bouw je een nieuw huis? Gas water en stroom registreer je bij Mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een abonnement voor stroom is genoeg bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten februari 2024

Ken jij NLE, Essent, Vattenfall, Pure Energie, Eneco of ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie, Powerpeers? In de opsomming vind jij de scherpe energiepakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin nuttigt gas en elektriciteit. De energiekosten schommelen aanzienlijk per huis. De maandelijkse energierekening bedraagt tussen de €95 – €235. Onmiddellijk jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan met behulp van onze handige energievergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Rogat vegelijken. In de tabel vind je geschatte gas-licht kosten voor veel voorkomende soorten woningen en grootte van bewoners. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Rogat. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In het schema hieronder tref jij het doorsnee- energieverbruik in de regio Meppel.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101 €121 €131 €142,75
Tussenwoning €108 €138,75 €154,25 €162,25
Hoekwoning €131,5 €151 €168,5 €177
2 onder 1 kap €145 €169 €182,75 €193,25
Villa €179,5 €198,5 €214,5 €222,5
Gemiddeld €122 €146,25 €160 €169,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. In de meeste gevallen komt dit door de netbeheerder (als. Enexis). Vaak wordt dit veroorzaakt door geplande onderbrekingen. Vaak is een elektriciteitsprobleem in no-time opgelost. Als je geen stroom hebt is de impact direct groot. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Rogat? Dit is nooit exclusief te wijten aan Engie en/of Noordelijk Lokaal Duurzaam: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bespaartips voor gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energierekening verminderen is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder bekijk jij 3 adviezen voor een lagere energierekening.

 1. Energiegebruik reduceren
  Vandaag nog aan de slag? Minder elektriciteit verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Voorbeelden zijn “gebruik niet de standby modus ” en “Gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.” Of bestel de HR-ketel van AWB, Intergas, Vaillant, Nefit of Remeha.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is zeker ons advies! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dat zoek jij moeiteloos op basis van onze zoekmachine.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water maken verstookt een hoop duur gas. Heden ten dage vind je velerlei “groene” installaties die goedkoop verwarmen. Denk aan biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachel, warmtenet, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

Op dit moment vind je veel aanbieders van gas en elektra. Welk stroombedrijf past bij mij? Dit wordt bepaald door wat jullie precies zoeken. Hecht jij waarde aan uitstekende service, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of is een lage prijs het enige dat telt? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Idsegahuizum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Bezoek dan probleemloos de scherpste energiemaatschappij van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Voer jouw gegevens in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij vindt eenvoudig de goedkoopste aanbieder (die levert in Drenthe) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en gas

Vind jij het belangrijk dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Kies dan uiteraard de “duurzame energie” bron. Of zoek specifiek naar gas + stroom pakketten op basis van onder andere windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, zonne-energie.

Beste reviews

Sommige Nederlanders kiezen voor goede klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, deskundige specialisten, en heldere communicatie is wenselijk. Om hier achter te komen kan je kijken naar het eindcijfer en actuele reviews van huidige contractanten voor energiebedrijven Rogat.

Overstappen

Elke aanbieder is blij met nieuwe klanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat je aan een contract vastzit. Inspecteer dus jouw huidige energiecontract. Hierna kan jij pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je aanvullende informatie m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Rogat is eenvoudig via internet. Je vindt veel speciale zakelijke abonnementen. De energietarieven kun je vinden in bruto en netto prijzen. Bedrijven mogen de BTW aftrekken. Dit wordt ook gedaan bij het aankopen van o.a. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn regelmatig gunstiger dan het tarief voor de normale consument. De compensatie kan hoger worden op het moment dat je een boel gas en elektriciteit consumeert. De meerwaarde t.b.v. ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting aanvragen. Het onderdeel van het privégebruik kun jij dan aftrekken van je winst. Nu ook online: gas en stroom in Boksum afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Meer en meer ondernemingen maken de keuze voor windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Rogat? Doe dit door te beleggen in milieuvriendelijke installaties zoals bijvoorbeeld zonneboilers, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. Over een aantal jaren zal ook de industrie van het gas afgaan. Kortom: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Op basis daarvan draag jij je steentje bij aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Rogat vergelijken Makkelijk & snel een gas en licht contract afsluiten + aanvragen