Gas en licht vergelijken Westhem Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €215


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energiekosten. Dit kan aardig in de papieren lopen. Vooral het gas dat jij gebruikt heeft veel invloed op jouw energienota. Vandaar is het slim om te zien welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. À la minute gas en licht leveranciers in Westhem vergelijken? Vul postcode + huisnummer plus geschatte verbruik in. Aan de hand van de gaslicht-vergelijker kan jij moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens vind je probleemloos de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Westhem [Update februari 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – overduidelijk – de meest belangrijke aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen d.m.v. één verzamel contract. De wateraansluiting bestel je bij het waterbedrijf uit de omgeving Súdwest-Fryslân (denk hierbij aan Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Westhem is gewoon mogelijk bij één partij. Door middel van gaslichtafsluiten.nl tref jij de voordeligste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Doorloop snel het 7-stappen model (of bezoek contract afsluiten bij Oxxio).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Maak een schatting van je energieconsumptie.
  3. Filter op een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (grijs, co2 gecompenseerd, wind, zon, groen uit NL).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor februari 2024.
  6. Bereken de goedkoopste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet gebonden aan het adres. Liever wel wisselen van pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Westhem.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektra vraag je aan bij www.mijnaansluiting.nl. Zo af en toe kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor stroom volstaat wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten februari 2024

Ken jij Vattenfall, Essent, Eneco, NLE, Pure Energie of ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, Budget Energie? In de kolommen hierna tref jij actuele scherpe pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander verbruikt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten wisselen behoorlijk per woning. De maandelijkse energielasten varieert tussen €90 tot €200. Meteen de gas licht kosten berekenen? Dat doe je middels de contract vergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Benieuwd naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Westhem vegelijken. Via de volgende tabel vind jij de doorsnee energiekosten voor diverse soorten huizen en gezinssamenstellingen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Neem jouw energienota, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Westhem. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Hieronder tref je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €98,25 €120,75 €133 €143,5
Tussenwoning €107,5 €140,25 €152,5 €164
Hoekwoning €129,75 €152 €167,25 €176,25
2 onder 1 kap €145,5 €169,5 €182 €191,5
Villa €176,25 €198 €214,5 €221,25
Doorsnee €121,75 €144,5 €160,75 €170,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Meestal is de “schuldige” de netbeheerder (bijv. Liander). Vaak wordt dit veroorzaakt door werkzaamheden aan het netwerk. Gewoonlijk is zo’n storing binnen enkele uren beëindigd. Als de stroom uitvalt kan dat zorgen voor veel problemen. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Westhem? Of je nu stroom afneemt bij Huismerk Energie en MAIN Energie: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bespaartips voor gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energiekosten beperken kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hierna ontdek je tips & tricks om vandaag nog te besparen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Gelijk profiteren? Minder energie verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Zoals “kouder douchen ” en “Gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.” Of installeer een HR-ketel van Vaillant, Atag, Remeha, Nefit of Intergas.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie loont! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Jij regelt dit probleemloos met ons zoekscript.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Centrale verwarming is gewoon duur. Op dit moment kan je profiteren van interessante “groene” systemen die goedkoop verwarmen. O.a. infraroodpanelen, warmtepomp, zonnepanelen, warmtenet, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is het beste?

In Nederland werken diverse bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroom maatschappij is voor jou geschikt? Hiervoor moet je kijken naar jouw persoonlijke wensen. Wil jij graag uitstekende service, schone stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Offingawier vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies in dat geval à la minute de goedkoopste energiemaatschappij van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Vul de vergelijker volledig in, en filter vervolgens op prijs. Je ontdekt moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (actief in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Duurzaam gas en groene stroom

Kijk jij vooral of energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Sorteer dan zeker als bron “duurzame energie”. Of willen jullie energiepakketten op basis van bijvoorbeeld groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende reviews

Meer en meer contractanten gaan voor hoogstaande klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, deskundige specialisten, en geen kleine lettertjes is wenselijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen kijk je naar de gemiddelde cijfers en recente meningen van andere consumenten voor energiebedrijven Westhem.

Overstappen

Elke energiemaatschappij wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is soms niet toegestaan omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Controleer altijd de einddatum van je contract. Ga pas daarna het oversluiten definitief maken. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je aanvullende informatie ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Westhem kan moeiteloos in een online omgeving. Men kan kiezen uit speciale zakelijke abonnementen. De kosten kun je vinden inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de BTW zakelijk aftrekken. Doorgaans kan dat ook in het kader van bestelling voor bijv. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor bedrijven zijn soms betaalbaarder dan de particuliere tarieven. De korting kan flink oplopen zodra je een boel gas en elektriciteit gebruikt. Een leuke bijkomstigheid betreffende ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Het onderdeel van je privégebruik kun jij dan opgeven als bedrijfskosten. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Harfsen afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: zakelijke klanten investeren in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Westhem? Doe dit door te kiezen voor duurzame energiebronnen zoals bijv. infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. In de nabije maanden zullen ook fabrieken afscheid nemen van het gas. Kortom: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook op zakelijke locaties. Zo draag jij met jouw business bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Westhem vergelijken Simpel een gas & elektra contract afsluiten en aanvragen