Gas en licht vergelijken Westergeest Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar €315


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de maandelijkse energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. In het bijzonder het gasverbruik zie je terug in jouw energienota. Daarom is het slim om te vergelijken welke energieaanbieder het goedkoopste is. À la minute gas en licht leveranciers in Westergeest vergelijken? Voer je adres + verwachte gas-licht verbruik in. Aan de hand van de energievergelijker kun je ogenblikkelijk de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens vind jij vlug de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Westergeest [Update december 2023]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We praten dan ook over – overduidelijk – de allerbelangrijkste voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet d.m.v. één verzamel contract. De wateraansluiting bestel je bij een specifieke waterleverancier werkzaam rondom Kollumerland en Nieuwkruisland (dat kan zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Westergeest doe je wel bij één organisatie. Dankzij de gaslicht-vergelijker achterhaal jij het pakket met de laagste prijs. Hoe dat werkt? Begin nu met het advies van onze experts (of lees verder over contract afsluiten bij Greenchoice).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Bereken je energieconsumptie.
  3. Selecteer de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen uit NL, grijs, groen, groen uit EU, wind).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor december 2023.
  6. Check de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Sluit het pakket online af, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gelinkt aan jou, en niet op jouw huis. Toch overstappen? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Westergeest.

Betreft het nieuwbouw? Gas, stroom en water regel je via MijnAansluiting. Bijwijlen verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een stroompakket is toereikend bij een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten december 2023

Ken jij Vattenfall, NLE, Eneco, Essent, Greenchoice of Powerpeers, Budget Energie, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio? Onderstaand zie je onze vaak gekozen stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon gebruikt gas en elektriciteit. De kosten variëren flink per huishouden. De maandelijkse energielasten ligt in de range tussen de €90 tot €165. Probleemloos jouw gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen aan de hand van de tariefvergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en check de kosten voor elektra en gas. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Westergeest vegelijken. Hierna detecteer je de doorsnee prijzen voor enkele woningtypes en aantal inwoners. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Westergeest. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In de tabel tref je het gemiddelde energieverbruik in de regio Kollumerland en Nieuwkruisland.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,5 €120,75 €131,75 €143
Tussenwoning €106,5 €140 €155,5 €164,25
Hoekwoning €130,25 €150 €169 €177
2 onder 1 kap €145,5 €169,5 €182,5 €192,25
Bungalow €177,25 €199,5 €215,25 €222,75
Doorsnee €121,5 €146,75 €160,75 €169

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Gewoonlijk is de boosdoener de netbeheerder (denk aan Enexis). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden. In een doorsnee situatie is een elektriciteitsprobleem binnen een paar minuten opgelost. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kan dat zorgen voor veel problemen. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Westergeest? Dit is niet afhankelijk van Budget Energie en/of Oxxio: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energienota reduceren kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder tref jij aanwijzingen die je direct kan toepassen.

 1. Minder energie gebruiken
  Gelijk profiteren? Minder elektriciteit verbruiken is inherent aan een lagere nota. Mogelijkheden zijn “het huis verwarmen met kookwarmte ” en “Nooit het licht onnodig aan laten staan.” Of bestel de HR-ketel van Vaillant, Remeha, Intergas, Atag of Nefit.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie kan snel uit! Kies voor een 1 jarig contract met een hoge welkomstkorting. Jij regelt dit eenvoudig door gebruik te maken van onze zoekmachine.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Water opwarmen is een kostbaar proces. Op het ogenblik is er keuzen uit velerlei verantwoorde energiebronnen die op lage kosten draaien. Onder andere zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

In ons land werken diverse bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroomaanbieder is het beste? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, duurzame energie of is een lage prijs het enige dat telt? Ook interessant: energiepakket Ochten vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies in dat geval nu de scherpste maatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij doorzoekt à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (die levert in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groenste gas en elektriciteit

Hecht jij waarde aan het feit dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Sorteer hiervoor het filter “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar stroom en gascontracten met bronnen als CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, windenergie, groene stroom uit NL.

Beste reviews

Steeds meer Nederlanders eisen een uitstekende klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en transparantie is onmisbaar. Om hier achter te komen raadpleeg je de totale beoordeling en actuele reviews van klanten voor energiebedrijven Westergeest.

Overstappen

Elke energieleverancier wil nieuwe gebruikers. Overstappen van energie is soms niet toegestaan door de geldende opzegtermijn. Check dus de einddatum van je contract. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar aanvullende informatie betreft zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Westergeest werkt direct via de pc. Er is een heel scala aan pakketten voor de zakelijke markt. De tarieven vind je uiteengezet inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de BTW aftrekken. Dit is ook gebruikelijk als men een aankoop doet van onder andere zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn soms lager dan de particuliere tarieven. Kortingen kunnen groter worden op het moment dat je een heleboel gas en elektriciteit afneemt. Een pluspunt bij ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afsluiten. Een deel van het privégebruik kan men aftrekken als kosten voor het bedrijf. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Hantumeruitburen afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: ondernemers investeren in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Westergeest kan natuurlijk door geld te steken in “groene” producten zoals bijv. biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Over een aantal jaren zal ook de industrie afscheid nemen van het gas. Oftewel: privé gasvrij wonen maar ook de bedrijven. Op basis daarvan draag jij je steentje bij aan een beter milieu.

Energiepakketten Westergeest vergelijken A la minute een stroom & gas abonnement aanvragen + afsluiten