Gas en licht vergelijken Westerbroek Nu energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €345


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Bovenal het verstookte gas beïnvloedt je energierekening. Om die reden is het geen gek idee om te achterhalen welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Westerbroek vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en ook geschatte verbruik in. Via deze website kun je simpelweg de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Westerbroek [Update februari 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – veruit – de meest onmisbare aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet via één verzamel contract. Water krijg je van de verantwoordelijke wateraanbieder in de regio Hoogezand-Sappemeer (voorbeelden zijn Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Westerbroek is gewoon mogelijk bij één aanbieder. Geholpen door gaslichtafsluiten.nl detecteer je de goedkoopste. Hoe dat werkt? Ga aan de slag met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over contract afsluiten bij Essent).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Groningen).
  2. Maak een inschatting van je energieconsumptie.
  3. Kies de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (wind, groen uit EU, co2 gecompenseerd, zon, groen).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor februari 2024.
  6. Bepaal de voordeligste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op basis van een adres. Liever wel wisselen van pakket? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Westerbroek.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra aanvragen gaat via Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een pakket voor stroom is genoeg bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten februari 2024

Kiezen jullie voor Vattenfall, Eneco, NLE, Essent, Greenchoice of Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE, Budget Energie? Hierna zie je de veel bestelde stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander maakt gebruik van gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten variëren nogal per huis. De maandelijkse energielasten ligt in de range tussen de €110 tot €250. Meteen de gas licht kosten berekenen? Dat kan via de tariefvergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en check de kosten voor elektra en gas. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Westerbroek vegelijken. Onderstaand bekijk jij de doorsnee kosten voor verschillende woningtypes en gezinssamenstellingen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Neem jouw rekening van de energiemaatschappij, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Westerbroek. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Via de volgende tabel zie je het geschatte energieverbruik in de regio Hoogezand-Sappemeer.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99 €121,25 €131,5 €141,25
Tussenwoning €106,75 €139,25 €153,5 €163,75
Hoekwoning €129,75 €152,5 €169,25 €179,5
2 onder 1 kap €145,5 €168 €183 €194,5
Landhuis €176,25 €198 €214 €224,5
Doorsnee €122,75 €144,75 €158,25 €170,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Normaal is de boosdoener de netbeheerder (als. Enexis). Dit is vaak toe te wijzen aan werkzaamheden aan het netwerk. In de regel is een stroomprobleem binnen een paar minuten beëindigd. Als de stroom uitvalt schieten mensen gauw in de stress. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Westerbroek? Of je nu klant bent bij Huismerk Energie en Pure Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De uitgaven aan energie minimaliseren is mogelijk op verschillende wijzes. Op deze pagina tref je suggesties die je direct kan toepassen.

 1. Gebruik energie verlagen
  Direct besparen? Minder energie verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Onder andere “beperkt elektrisch bijverwarmen ” en “Je vriezer waterpas zetten.” Of bestel de HR-ketel van Vaillant, Remeha, Intergas, AWB of Nefit.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is zeker ons advies! Kies voor een kort abonnement (1 jaar) met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dat vind jij eenvoudig door het toepassen van onze adviestool.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen kost veel (duur) gas. Vandaag de dag kan je profiteren van aantrekkelijke groene systemen die veel minder stroom gebruiken. Onder andere warmtenet, pelletkachel, biomassaketel, zonnepanelen, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra past bij mij?

Op dit moment zijn er een hoop verschillende aanbieders van gas en elektra. Welke stroomleverancier is voor jou geschikt? Dat ligt aan wat jullie precies zoeken. Vind je zaken belangrijk als vriendelijke klantenservice, schone stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Obbicht vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Bezoek dan snel de goedkoopste energieleverancier van stroom en gas. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de vergelijker volledig in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij bekijkt onmiddellijk de goedkoopste leverancier (die werken in Groningen) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Duurzaam gas en groene stroom

Vind jij het belangrijk dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Sorteer dan de “duurzame energie” filter. Een andere optie is te zoeken naar pakketten van gas en stroom op basis van bronnen als groene stroom uit NL, groene stroom uit EU, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende klantervaring

Sommige consumenten eisen een uitstekende klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie zijn belangrijk. Daarvoor kan je kijken naar het klantcijfer en actuele recensies van klanten voor energiebedrijven Westerbroek.

Overstappen

Elke aanbieder is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is niet altijd mogelijk door de aanwezige opzegtermijn. Analyseer eerst jouw huidige energiecontract. Pas in de volgende stap ga je het oversluiten definitief maken. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan aanvullende informatie omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Westerbroek werkt eenvoudig via de pc. Er bestaan hiervoor B2B contracten. De energietarieven vind je uiteengezet zowel in als uit de BTW. Bedrijven kunnen de BTW zakelijk aftrekken. Ook particulieren kunnen dat wanneer men investeert in producten als zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn aanzienlijk lager dan het tarief voor de normale consument. Het voordeel kan flink oplopen als je een boel gas en elektriciteit afneemt. Groot voordeel voor ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting inkopen. Het onderdeel van het privégebruik mag men als zakelijke kosten opvoeren. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Hansweert afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
We zien het steeds vaker: ondernemers zijn geïnteresseerd in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Westerbroek? Dat kan door een belang te nemen in duurzame installaties zoals bijvoorbeeld zonneboilers, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. In de nabije maanden zullen ook fabrieken niet langer gebruik maken van gas. Dus: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook bedrijfsgebouwen. Op basis daarvan draag jij je steentje bij aan een beter milieu.

Energiepakketten Westerbroek vergelijken Simpel een gas en elektra contract afsluiten en aanvragen