Gas en licht vergelijken Weidum Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar €215


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. Overwegend het verstookte gas kom je weer tegen in jouw energierekening. Hierom is het beslist niet onverstandig om te vergelijken welke energieleverancier de laagste prijzen hanteert. Meteen gas en licht leveranciers in Weidum vergelijken? Voer je adres plus verbruik in. Geholpen door de gaslicht-vergelijker kan jij eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Daarna tref jij moeiteloos de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Weidum [Update maart 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – veruit – de meest onmisbare voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen aan de hand van 1 combinatie abonnement. Water krijg je van een specifieke waterleverancier werkzaam rondom Littenseradiel (dit zijn organisaties als WML). Gas en licht afsluiten in Weidum kan gelukkig wel bij één aanbieder. Dankzij de vergelijker tref je het pakket met de laagste prijs. Hoe dat werkt? Begin nu met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over besparen bij Qwint).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Geef een schatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Filter op een kort- of lange termijn contract.
  4. Kies het soort stroom (zon, groen uit NL, co2 gecompenseerd, grijs, groen uit EU).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor maart 2024.
  6. Bereken de voordeligste energieleverancier.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en is niet gebonden aan adres. Liever wel wisselen van pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Weidum.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektriciteit en water registreer je bij de website mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor elektriciteit is afdoende bij zo’n warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten maart 2024

Kiezen jullie voor Eneco, NLE, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice of Powerpeers, Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Oxxio? In de volgende lijst achterhaal jij diverse top gas licht pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander consumeert gas en elektriciteit. Deze kosten wisselen enorm per huis. De kostenpost voor energie (maandelijks) varieert tussen €110 – €195. Nu jullie gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk aan de hand van onze handige energievergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Weidum vegelijken. Hieronder tref je mogelijke prijzen voor diverse woningtypes en type gezinnen. Betaal ik nu relatief veel? Check jouw rekening van de energieaanbieder, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Weidum. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Hierna achterhaal jij het verwachte energieverbruik in de regio Littenseradiel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101,25 €123,25 €130,75 €143
Tussenwoning €108 €140,5 €152,5 €162,25
Hoekwoning €130,5 €151,75 €168,75 €179,5
2 onder 1 kap €144,75 €170 €183,25 €194
Landhuis €176,5 €200 €214,5 €224,25
Standaard €121,75 €146,75 €159,75 €168,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Dikwijls heeft dit te maken met de netbeheerder (als. Coteq Netbeheer). De oorzaak kan zijn onderhoudswerkzaamheden. Normaliter is een stroomprobleem binnen enkele uren opgelost. Wanneer je zonder stroom zit schieten mensen gauw in de stress. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Weidum? Het maakt niet uit of je zit bij Eneco of Qurrent: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De energiekosten reduceren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder achterhaal je suggesties voor een lagere energierekening.

 1. Energiegebruik reduceren
  Nu starten? Minder energie verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Onder andere “zet elektrische apparaten helemaal uit ” en “Korter douchen.” Of koop een HR-ketel van Vaillant, Intergas, Remeha, Atag of AWB.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie moet je niet vergeten! Neem een 1 jarig contract met een hoge welkomstkorting. Dat zoek jij vlug d.m.v. onze adviseurs.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming is een kostbaar proces. Tegenwoordig zijn er verschillende “groene” oplossingen die goedkoper in gebruik zijn. O.a. warmtenet, biomassaketel, warmtepomp, pelletkachel, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra moet ik kiezen?

In Holland zien we steeds meer bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welk energiebedrijf past bij mij? Dit wordt bepaald door waar jij waarde aan hecht. Vind je zaken belangrijk als uitstekende service, schone stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Noordbroek vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies in dat geval eenvoudig de scherpste aanbieder van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul jouw verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij doorzoekt eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (uit Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Hecht jij waarde aan het feit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Selecteer dan de “duurzame energie” filter. Een andere optie is te zoeken naar pakketten voor elektra en gas op basis van 0CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, windenergie, groene stroom uit NL.

Goede recensies

Een deel van de Nederlanders kiezen voor goede klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, deskundige specialisten, en geen kleine lettertjes zijn belangrijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen raadpleeg je het cijfer en recentelijke reviews van andere consumenten voor energiebedrijven Weidum.

Overstappen

Elke aanbieder van energie zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen van energie is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat je aan een contract vastzit. Bekijk altijd de einddatum van je contract. Start pas hierna met jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je aanvullende details betreft zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Weidum gaat binnen no-time via internet. Er bestaan hiervoor B2B contracten. De energiekosten zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Bedrijven mogen de betaalde BTW terugvorderen. Vaak kunnen consumenten dat ook wanneer men investeert in bijv. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn doorgaans voordeliger vergeleken met de reguliere prijzen. Het voordeel kan toenemen in het geval je een boel gas en elektriciteit inkoopt. De meerwaarde voor ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting afsluiten. Een gedeelte van eigen privégebruik kan je als zakelijke kosten opvoeren. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Gytsjerk afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: ondernemers willen investeren in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Weidum gebeurt ook door geld te steken in milieuvriendelijke energiebronnen zoals bijvoorbeeld pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. In de toekomst zal ook de industrie het gasverbruik moeten terugdringen. Samengevat: privé gasvrij wonen maar ook bedrijfsgebouwen. Zo draag jij je steentje bij aan een schonere wereld.

Energiepakketten Weidum vergelijken Eenvoudig een elektra en gas contract afsluiten + aanvragen