Gas en licht vergelijken Uitwellingerga Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €195


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energienota. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Met name het gas dat je verstookt heeft veel invloed op de energienota. Om die reden is het geen gek idee om te achterhalen welke energieaanbieder voor jou voordelig is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Uitwellingerga vergelijken? Voer je adres en energieverbruik in. Geholpen door gaslichtafsluiten.nl kan je als consument onmiddellijk de kosten van gas licht berekenen. Naderhand zie je vandaag nog de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Uitwellingerga [Update maart 2023]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – overduidelijk – de belangrijkste voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet op basis van één verzamel contract. Het water sluit je af via het waterbedrijf in de regio Súdwest-Fryslân (dat kan zijn Oasen). Gas en licht afsluiten in Uitwellingerga kan gelukkig wel bij één aanbieder. Met behulp van de gaslicht-vergelijker vind je de meest aantrekkelijke. Hoe doe ik dit? Begin nu met de tips van onze specialisten (of bekijk info over goedkope tarieven Qurrent).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Geef een schatting van je energieconsumptie.
  3. Filter op de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (wind, groen, zon, groen uit NL, grijs).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor maart 2023.
  6. Klik op de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gebonden aan de persoon, en niet gebonden aan het adres. Willen jullie wel een andere contract? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Uitwellingerga.

Ga je nieuwbouwen? Gas water en stroom kan je aanvragen bij www.mijnaansluiting.nl. Zo af en toe is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een stroompakket is genoeg bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2023

Kies jij voor Essent, Pure Energie, Eneco, Vattenfall, Greenchoice of Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, Oxxio, Powerpeers? Hieronder bekijk jij een aantal top gas en stroom pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander consumeert gas en elektriciteit. De kosten wisselen behoorlijk per woning. De maandelijkse energienota schommelt tussen €120 tot €150. Eenvoudig de gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen middels onze vergelijker / tools. Vul jouw actuele verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Meer weten over gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Uitwellingerga vegelijken. Via de volgende tabel tref jij de gemiddelde gas-licht kosten voor enkele soorten huizen en gezinssamenstellingen. Hoe verhoudt mijn energierekening? Check jouw rekening van de energieleverancier, check de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Uitwellingerga. Betaal jij op dit moment te veel? In onderstaand schema bekijk je een inschatting van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,5 €123 €133,25 €140,5
Tussenwoning €108,5 €139,25 €153,25 €162,75
Hoekwoning €130,25 €149,75 €168,75 €177
2 onder 1 kap €145,25 €169 €183,5 €193,75
Landhuis €179,25 €198,5 €214,5 €221,25
Doorsnee €122,75 €145,75 €158,75 €171

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Normaal is de “schuldige” de netbeheerder (zoals RENDO Netwerken). De oorzaak is vaak te vinden in inspectie of onderhoud. Door de bank genomen is zo’n storing binnen enkele uren verholpen. Wanneer je zonder stroom zit kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Uitwellingerga? Dit is nooit exclusief te wijten aan DELTA of Leon Zeewolde: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De kosten van energie reduceren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Bijgaand bekijk jij 3 adviezen om meteen te besparen op energie.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Nu starten? Jouw energieconsumptie reduceren resulteert direct in minder lasten. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten ” en “Gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.” Of neem een HR-ketel van Remeha, AWB, Nefit, Vaillant of Atag.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Kies voor een 1 jarig contract met hoge bonus voor nieuwe klanten. Jij zoekt dat moeiteloos door gebruik te maken van onze vergelijker.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming zorgt voor een hoge gasrekening. Heden ten dage vind je interessante groene installaties die op lage kosten draaien. Bijv. zonneboiler, warmtepomp, warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is het beste?

In ons land werken diverse leveranciers die gas en stroom leveren. Welke energie-aanbieder is het beste? Dat is sterk afhankelijk van waar jij waarde aan hecht. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Meppel vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Kies dan moeiteloos de scherpste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul je postcode en het verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij ontdekt moeiteloos de goedkoopste aanbieder (werkzaam in Friesland) voor jullie verbruikt.

Duurzaam gas en groene stroom

Is het voor jou prioriteit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Sorteer daarvoor als bron “duurzame energie”. Of willen jullie pakketten van gas en stroom op basis van bronnen zoals groene stroom uit NL, zonne-energie, windenergie, CO2 gecompenseerd gas.

Beste recensies

Meer en meer woningeigenaren kiezen voor goede klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, deskundige specialisten, en duidelijke voorwaarden is noodzakelijk. Om dit te weten te komen neem je als uitganspunt de totale beoordeling en nieuwe meningen van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Uitwellingerga.

Overstappen

Elke leverancier van energie is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan soms lastig worden door de geldende opzegtermijn. Inspecteer altijd de voorwaarden in het contract. Vervolgens kan je pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar additieve advies betreft zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Uitwellingerga kan eenvoudig in een online omgeving. Men kan kiezen uit abonnementen voor de zakelijke markt. De prijzen worden omschreven inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de BTW aftrekken. Dit wordt ook gedaan bij het aankopen van bijv. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn aanzienlijk gunstiger dan het tarief voor de normale consument. Het voordeel kan hoger worden wanneer je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Een stukje van je privégebruik kun jij dan aftrekken als kosten voor het bedrijf. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Enumatil afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal zakelijke klanten zien heil in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Uitwellingerga? Dat kan door te investeren in milieuvriendelijke oplossingen zoals bijv. zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. In de toekomst zullen ook bedrijven de gaskraan dicht moeten draaien. Oftewel: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook de bedrijven. Op deze manier draagt iedereen bij aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Uitwellingerga vergelijken Makkelijk & snel een gas & stroom contract aanvragen + afsluiten