Gas en licht vergelijken Meppel Snel leveranciers vergelijken en bespaar €165


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de maandelijkse energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. In de eerste plaats het gas zie je terug in jouw energiekosten. Daarom is het goed om te checken welke energiemaatschappij de laagste prijzen hanteert. Binnen no-time gas en licht leveranciers in Meppel vergelijken? Geef je woongegevens en geschatte verbruik in. D.m.v. onze tool kun je onmiddellijk de kosten van gas licht berekenen. Hierna vind jij probleemloos de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Meppel [Update april 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het zijn dan ook – overduidelijk – de allerbelangrijkste aansluitingen in een huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen aan de hand van één compleet abonnement. Het water sluit je af via een specifieke waterleverancier werkzaam rondom Meppel (dit zijn organisaties als Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Meppel kan gemakkelijk bij één organisatie. Via de gaslicht-vergelijker zie je de goedkoopste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Begin nu met de stappen hieronder (of check prijzen vergelijken van HVC).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Geef je adresgegevens in (Drenthe).
  2. Schat je energieconsumptie.
  3. Selecteer de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen uit EU, groen, zon, wind, grijs).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor april 2024.
  6. Check de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Sluit het pakket online af, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gelinkt aan jou, en is niet gebonden aan adres. Toch overstappen? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Meppel.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra vraag je aan bij Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een pakket voor elektriciteit volstaat in het geval van een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Kiezen jullie voor Essent, Eneco, Pure Energie, NLE, Vattenfall of Budget Energie, Qurrent, Oxxio, Powerpeers, ENGIE? Onderstaand tref je actuele meest gekozen pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander consumeert gas en elektriciteit. De kosten verschillen nogal per woning. Het doorsnee maandelijkse voorschot ligt in de range tussen de €90 – €195. Snel jouw gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk door gebruik te maken van onze vergelijker / tools. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Meppel vegelijken. Hierna bekijk jij mogelijke prijzen voor populaire klasse woningen en grootte van bewoners. Klopt dit met mijn lasten? Neem jouw energienota, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Meppel. Betaal jij op dit moment te veel? Via de volgende tabel bekijk jij het geschatte energieverbruik in de regio Meppel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99 €121,75 €133 €142
Tussenwoning €107 €139,5 €155 €165,5
Hoekwoning €131,25 €152,25 €169,5 €176,5
2 onder 1 kap €146,25 €168 €182,25 €193,25
Bungalow €176,5 €198 €212,25 €224,25
Modaal €124 €146,75 €161 €170,75

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Doorgaans heeft dit te maken met de netbeheerder (bijv. Enduris). De oorzaak kan zijn werkzaamheden aan het netwerk. Gewoonlijk is zo’n elektriciteitsstoring in enkele ogenblikken opgelost. In het geval je geen stroom kunt gebruiken schieten mensen gauw in de stress. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Meppel? Of je nu stroom afneemt bij Greenchoice en Qurrent: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Besparen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De energierekening beperken kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder bekijk je 3 adviezen om meteen te besparen op energie.

 1. Gebruik energie verlagen
  Direct besparen? Je energieverbruik verminderen is het meest voor de hand liggend. Voorbeelden zijn “een afwasteil gebruiken ” en “Maak van je koelkast geen iglo.” Of neem een HR-ketel van Remeha, Vaillant, Nefit, AWB of Atag.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Bestel kortlopende energiecontracten waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat vind jij vandaag nog met onze adviestool.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water maken is een kostbaar proces. Vandaag de dag zijn er meerdere milieuvriendelijke installaties die goedkoop verwarmen. Bijv. warmtenet, zonnepanelen, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier moet ik kiezen?

In Holland vind je diverse maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energiemaatschappij past bij mij? Dit heeft te maken met wat jij belangrijk vindt. Geef je de voorkeur aan vriendelijke klantenservice, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of wil jij het goedkoopste pakket? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Eelde vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer dan simpelweg de scherpste leverancier van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul de vergelijker volledig in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je doorzoekt moeiteloos de goedkoopste maatschappij (actief in Drenthe) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en gas

Is het voor jou prioriteit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Selecteer dan uiteraard de “duurzame energie” filter. Tevens kun je uitkijken naar gas en elektra abonnementen met bronnen als groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, windenergie, CO2 gecompenseerd gas.

Beste reviews

Veel contractanten eisen een uitstekende klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een snelle service, en heldere communicatie is wenselijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen kijk je naar de gemiddelde cijfers en nieuwe beoordelingen van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Meppel.

Overstappen

Elke leverancier zoekt niet consumenten. Overstappen naar een nieuw contract is niet altijd mogelijk doordat je met een contract te maken hebt. Controleer altijd de einddatum van je contract. Start pas hierna met het energie-oversluiten regelen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij additionele informatie betreft zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Meppel gaat eenvoudig in een online omgeving. We zien steeds meer speciale zakelijke abonnementen. De tarieven worden omschreven met en zonder BTW. Ondernemers kunnen namelijk de BTW aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook bij het aankopen van o.a. zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn vaak gunstiger vergeleken met de reguliere prijzen. Kortingen kunnen flink oplopen zodra je een heleboel gas en elektriciteit afneemt. Het grote voordeel aangaande ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting bestellen. Het aandeel van je privégebruik mag men als zakelijke kosten opvoeren. Start nu ook met gas en stroom in Westerbork afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Steeds meer ondernemers zien heil in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Meppel is ook mogelijk door te beleggen in groene systemen zoals bijvoorbeeld pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook bedrijven niet langer gebruik maken van gas. Dus: privé gasvrij wonen maar ook de bedrijven. Op deze manier kan de zakelijke wereld iets doen aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Meppel vergelijken Gemakkelijk een stroom en gas abonnement aanvragen + afsluiten