Gas en licht vergelijken Enumatil Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar tot €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de maandelijkse energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Bovenal het gas kom je weer tegen in jouw energiekosten. Om die reden loont het om te bekijken welke energieaanbieder voor jou het voordeligst is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Enumatil vergelijken? Voer je adres plus energieverbruik in. D.m.v. de energievergelijker kan je binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Enumatil [Update april 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – veruit – de meest cruciale voorzieningen in een huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen via 1 combinatie abonnement. De wateraansluiting bestel je bij het drinkwaterbedrijf uit de omgeving Leek (voorbeelden zijn Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Enumatil doen de meesten bij één partij. Door gebruik te maken van de vergelijker zie je de goedkoopste. Hoe dat werkt? Volg de tips van onze specialisten (of bekijk info over Pure Energie korting).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Geef je adresgegevens in (Groningen).
  2. Maak een inschatting van gas + stroom gebruik.
  3. Selecteer de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (zon, wind, groen uit EU, groen uit NL, groen).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Klik op de goedkoopste energieleverancier.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en is niet gebonden aan adres. Wil je toch een ander pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Enumatil.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij MijnAansluiting. Bijwijlen is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een pakket voor stroom is passend wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Weet je alles al van Vattenfall, Essent, Pure Energie, Eneco, Greenchoice of Powerpeers, ENGIE, Budget Energie, Oxxio, Qurrent? In de kolommen hierna achterhaal jij onze top pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument consumeert gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten wisselen enorm per woning. Gemiddelde maandafrekening ligt tussen de €80 tot €185. Direct de gas licht kosten berekenen? Dat doe je door gebruik te maken van de contract vergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Enumatil vegelijken. Hierna bekijk jij geschatte energiekosten voor verschillende soorten woningen en type gezinnen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Download jouw energierekening, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Enumatil. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Hieronder tref jij het gemiddelde energieverbruik in de regio Leek.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101 €121 €132,75 €142,25
Tussenwoning €107,25 €138,25 €155,5 €165
Hoekwoning €129,5 €150 €169,5 €178,75
2 onder 1 kap €146,75 €169,25 €183,75 €192,5
Vrijstaand €176,25 €199,75 €215,25 €224,5
Standaard €123,75 €145,25 €160 €169,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Dikwijls is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld Cogas). De oorzaak kan zijn werkzaamheden aan het netwerk. In een doorsnee situatie is zo’n storing binnen enkele uren weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, schieten mensen gauw in de stress. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Enumatil? Het maakt niet uit of je zit bij E.ON of HVC: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energielasten verminderen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder bekijk jij aanwijzingen om vandaag nog te besparen.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Gelijk profiteren? Minder energie verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Voorbeelden zijn “het gebruik van lichtdimmers ” en “Geen open haard gebruiken.” Of koop een HR-ketel van Remeha, AWB, Nefit, Intergas of Atag.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is zeker ons advies! Neem een 1 jarig contract met hoge bonus voor nieuwe klanten. Je regelt dat binnen no-time door middel van onze zoekmachine.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water maken is gewoon duur. Op het ogenblik kun jij gebruik maken van meerdere milieuvriendelijke oplossingen die goedkoop verwarmen. Onder andere zonnepanelen, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachel, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is voor mij geschikt?

Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende aanbieders van gas en elektra. Welke stroomleverancier is het beste? Dit heeft te maken met jouw persoonlijke wensen. Hecht jij waarde aan vriendelijke klantenservice, schone stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Zoek ook naar energiepakket Westerbork vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Bezoek dan eenvoudig de scherpste aanbieder van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul jouw verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je doorzoekt simpelweg de goedkoopste leverancier van gas en elektra (uit Groningen) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Is het voor jou prioriteit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Neem dan zeker de “duurzame energie” bron. Of willen jullie gas licht contracten op basis van bronnen zoals groene stroom uit EU, windenergie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas.

Beste beoordeling

Een groeiend aantal consumenten gaan voor hoogstaande klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, medewerkers met kennis, en duidelijke omschrijvingen is noodzakelijk. Hiervoor kijk je naar het klantcijfer en recente comments van klanten voor energiebedrijven Enumatil.

Overstappen

Elke aanbieder van energie zoekt niet consumenten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is soms niet toegestaan door de aanwezige opzegtermijn. Inspecteer om die reden de voorwaarden in het contract. Vervolgens kan je pas het energiecontract oversluiten. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar aanvullende details betreft zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Enumatil kan nu in een online omgeving. Er is een heel scala aan B2B contracten. De kosten zijn uitgesplitst in bruto en netto prijzen. Bedrijven mogen het BTW bedrag terugvragen. Dit wordt ook gedaan als men een aankoop doet van bijv. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn vaak voordeliger dan wat normale huishoudens betalen. De compensatie kan toenemen wanneer je een hele hoop gas en elektriciteit inkoopt. De meerwaarde aangaande ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting afsluiten. Het aandeel van het privégebruik kun je dan aftrekken als kosten voor het bedrijf. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Oosternieland afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
We zien het steeds vaker: bedrijven zien heil in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Enumatil? Dat kan door te beleggen in verantwoorde systemen als zonneboilers, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. Over een aantal jaren zal de zakelijke markt de gaskraan dicht moeten draaien. Dus: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook fabrieken en kantoren. Zodoende draag jij je steentje bij aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Enumatil vergelijken Snel een gas en stroom contract afsluiten en aanvragen