Gas en licht vergelijken Twijzel Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €185


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energierekening. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Met name het gas dat jij gebruikt drukt zwaar op de energienota. Vandaar is het geen gek idee om te controleren welke energieleverancier het goedkoopste is. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in Twijzel vergelijken? Vul jouw locatie & verwachte gas-licht verbruik in. Aan de hand van de energievergelijker kan jij vlug de kosten van gas licht berekenen. Daarna zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Twijzel [Update maart 2023]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – zonder twijfel – de belangrijkste voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen via één verzamel contract. Water neem je af bij de verantwoordelijke wateraanbieder in de provincie Achtkarspelen (dit zijn organisaties als Waternet). Gas en licht afsluiten in Twijzel doe je wel bij één organisatie. Door gebruik te maken van de vergelijker achterhaal je de meest aantrekkelijke. Hoe doe ik dit? Doorloop snel de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over goedkope tarieven E.ON).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Schat stroom- en gasverbruik.
  3. Filter op het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Klik op het type energieopwekking (zon, groen uit NL, groen uit EU, grijs, groen).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor maart 2023.
  6. Kies de voordeligste energieleverancier.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet gebonden aan het adres. Overstappen is altijd mogelijk. Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Twijzel.

Nieuwbouw? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij Mijn Aansluiting. Soms is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor elektriciteit is genoeg wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2023

Wil jij graag bij Vattenfall, Pure Energie, NLE, Essent, Greenchoice of Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers? In de opsomming tref je onze veel afgesloten energie-abonnementen.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens gebruikt gas en elektriciteit. Deze kosten wisselen aanzienlijk per huishouden. Gemiddelde maandafrekening varieert tussen €75 en €155. Snel jullie gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen via onze gaslicht-vergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Twijzel vegelijken. In het schema hieronder ontdek je aannemelijke tarieven voor populaire klasse woningen en huishoudens. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Bekijk jouw energienota, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Twijzel. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Hieronder achterhaal jij het geschatte energieverbruik in de regio Achtkarspelen.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €98,75 €121,25 €130,25 €142
Tussenwoning €106,25 €141,5 €154,25 €162,25
Hoekwoning €131 €151,75 €168,25 €178,5
2 onder 1 kap €146,25 €169,5 €181,75 €191,5
Landhuis €176,25 €200,25 €213,75 €224
Modaal €122,75 €145,75 €158,75 €171,25

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Meestal is de boosdoener de netbeheerder (denk aan Enexis). De oorzaak is vaak te vinden in netuitbreidingen. Door de bank genomen zijn stroomproblemen in enkele ogenblikken beëindigd. Op het moment dat er geen stroom is, kun je nog maar weinig kanten op. Een storing bij de netbeheerder in Twijzel? Dit is niet afhankelijk van Greenchoice of Vandebron: alle huishoudens vallen hieronder.

Bezuinigen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energienota verminderen is te doen op diverse manieren. Bijgaand achterhaal jij tips & tricks om vandaag nog te besparen.

 1. Gebruik energie verlagen
  Nu starten? Je energieverbruik verminderen resulteert direct in minder lasten. Bijv. “let op het energielabel ” en “De kachel `s nachts uit zetten.” Of bestel de HR-ketel van Remeha, Nefit, Intergas, AWB of Vaillant.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie loont! Selecteer een 1 jarig contract inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Jij regelt dit à la minute aan de hand van onze vergelijkingen.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken verstookt een hoop duur gas. Op het ogenblik vind je allerlei duurzame oplossingen die goedkoper in gebruik zijn. Bijv. warmtepomp, infraroodpanelen, pelletkachel, zonnepanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra kiezen?

Op dit moment zijn er flink wat aanbieders van gas en elektra. Welke energieleverancier moet ik kiezen? Dat is sterk afhankelijk van je wensen en behoeften. Hecht jij waarde aan uitstekende service, schone stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Maurik vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval vlug de meest voordelig aanbieder van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de vergelijker volledig in, en filter vervolgens op prijs. Jij ziet snel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (die levert in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groenste gas en elektriciteit

Wil jij vooral dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Markeer dan de optie “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas + stroom pakketten op basis van o.a. windenergie, zonne-energie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas.

Beste waardering

Enkele contractanten willen de beste klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een adequate klantenservice, en heldere communicatie is wenselijk. Hiervoor kan je kijken naar het eindcijfer en de laatste beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Twijzel.

Overstappen

Elke energieleverancier is blij met nieuwe klanten. Overstappen van energie is soms niet toegestaan omdat je aan een contract vastzit. Analyseer daarom de datum dat je contract afloopt. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar meer advies met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Twijzel gaat zonder problemen in een online omgeving. Daarvoor zijn unieke zakelijke abonnementen. De kosten worden omschreven inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de BTW zakelijk aftrekken. Dit is ook gebruikelijk bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn regelmatig lager dan die voor consumenten. De bonus kan flink oplopen in het geval je meer dan standaard gas en elektriciteit verbruikt. De meerwaarde betreffende ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afnemen. Een deel van je privégebruik kan men aftrekken van je winst. Start nu ook met gas en stroom in Ellertshaar afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Opvallend veel zakelijke gebruikers hebben interesse in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Twijzel? Doe dit door geld te steken in “groene” producten zoals o.a. infraroodpanelen, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal de zakelijke markt van het gas afgaan. Samengevat: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Hierdoor draagt iedereen bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Twijzel vergelijken Probleemloos een elektra & gas abonnement afsluiten & aanvragen