Gas en licht vergelijken Tjerkgaast Nu leveranciers vergelijken en bespaar €215


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Overwegend het gas dat jij gebruikt kom je weer tegen in jouw energienota. Hierom is het goed om te bekijken welke energieaanbieder het voordeligste energiepakket levert. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Tjerkgaast vergelijken? Vul jouw locatie en geschatte verbruik in. Door gebruik te maken van onze tool kan jij binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. Hierna ontdek je binnen no-time de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Tjerkgaast [Update februari 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – verreweg – de meest fundamentele aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar op basis van 1 combinatie abonnement. Het water sluit je af via het waterbedrijf in de provincie De Friese Meren (denk hierbij aan Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Tjerkgaast kan gemakkelijk bij één organisatie. Geholpen door de gaslicht-vergelijker vind je de voordeligste. Hoe dat werkt? Doorloop snel het 7-stappen model (of bezoek elektriciteit van Qwint).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Geef een schatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Kies de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit EU, grijs, groen, groen uit NL, co2 gecompenseerd).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor februari 2024.
  6. Klik op de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en is niet gebonden aan adres. Liever wel wisselen van pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Tjerkgaast.

Bouw je een nieuw huis? Gas, water en elektra regel je via MijnAansluiting. Soms is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een abonnement voor elektriciteit voldoet bij zo’n warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten februari 2024

Kiezen jullie voor Vattenfall, Pure Energie, Essent, Eneco, NLE of Budget Energie, Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE? Onderstaand bekijk jij de huidige top stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elk huishouden nuttigt gas en elektriciteit. Deze kosten wisselen wel per woning. De maandelijkse energierekening ligt ergens tussen de €80 en €210. Nu de gas licht kosten berekenen? Doe dit door gebruik te maken van onze handige energievergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Tjerkgaast vegelijken. Onderstaand tref jij de nominale kosten voor enkele type huizen en aantal inwoners. Scoor ik hoog of laag? Download jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Tjerkgaast. Betaal ik veel voor gas en elektra? Via de volgende tabel ontdek je een inschatting van het energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101,25 €120,75 €132,75 €142,25
Tussenwoning €109 €139,25 €154,25 €165,5
Hoekwoning €132,5 €152 €166,5 €177,75
2 onder 1 kap €145,75 €169,25 €184,5 €191,25
Landhuis €179,5 €200,25 €214,75 €223
Doorsnee €123,25 €146,5 €159,25 €169,25

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Dikwijls is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld Westland Infra). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud aan de netwerken. Gebruikelijk is een elektriciteitsprobleem binnen enkele uren gefixt. Als je geen stroom hebt is de impact direct groot. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Tjerkgaast? Dit is niet afhankelijk van Budget Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam: alle klanten krijgen ermee te maken.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energiekosten minimaliseren kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hierna tref je 3 adviezen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verminder je energieverbruik
  Gelijk profiteren? Minder energie verbruiken is inherent aan een lagere nota. Onder andere “gebruik uitsluiten A+ apparaten ” en “Gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.” Of koop een HR-ketel van Remeha, Vaillant, Atag, AWB of Intergas.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Bestel een 1 jaar abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Deze bekijk jij meteen met onze vergelijkingen.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming verstookt een hoop duur gas. Heden ten dage is er keuzen uit velerlei verantwoorde installaties waarbij je goedkoop uit bent. Onder andere zonnepanelen, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

In ons land zijn er verschillende aanbieders van stroom en gas. Welk stroombedrijf moet ik kiezen? Dit wordt bepaald door waar jij waarde aan hecht. Vind je zaken belangrijk als betrouwbare medewerkers, schone stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Mensen zochten ook naar: energiepakket Margraten vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies in dat geval direct de meest voordelig energieleverancier van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Vul jouw verbruik in, en filter vervolgens op prijs. Jij treft à la minute de goedkoopste aanbieder (die werken in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Kijk jij vooral of energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Sorteer hiervoor de mogelijkheid “duurzame energie”. Of willen jullie energiepakketten op basis van onder andere CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, zonne-energie.

Beste klantervaring

Opvallend veel huizenbezitters kiezen voor goede klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en transparantie is wenselijk. Hiervoor raadpleeg je het cijfer en de laatste reviews van andere consumenten voor energiebedrijven Tjerkgaast.

Overstappen

Elke energiemaatschappij zoekt niet consumenten. Overstappen naar een nieuw contract is soms niet toegestaan omdat je aan een contract vastzit. Bekijk hierom het einde van je contracttermijn. Ga pas daarna jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additieve informatie omtrent zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Tjerkgaast werkt nu door het internet. We zien steeds meer pakketten voor de zakelijke markt. De energietarieven vind je uiteengezet in bruto en netto prijzen. Bedrijven kunnen de BTW zakelijk aftrekken. Dit wordt ook gedaan bij de aanschaf van o.a. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn een stuk betaalbaarder vergeleken met de reguliere prijzen. Kortingen kunnen flink oplopen op het moment dat je extra veel gas en elektriciteit gebruikt. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting aanvragen. Een stukje van je privégebruik kun je dan aftrekken van je winst. Nu ook online: gas en stroom in Eexterzandvoort afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke gebruikers maken de keuze voor zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Tjerkgaast is ook mogelijk door geld te steken in groene installaties zoals biomassaketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook bedrijven het gasverbruik moeten terugdringen. Samengevat: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook ondernemingen. Op deze manier draagt iedereen bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Tjerkgaast vergelijken Eenvoudig een stroom en gas abonnement afsluiten & aanvragen