Gas en licht vergelijken Tjalhuizum Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar €210


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. Vooral het gas dat jij gebruikt kom je weer tegen in jouw energienota. Vandaar is het geen gek idee om na te gaan welke energieaanbieder de beste aanbieding heeft. Vlug gas en licht leveranciers in Tjalhuizum vergelijken? Geef je woongegevens & geschatte verbruik in. Aan de hand van onze tool kan je eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Daarop achterhaal jij meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Tjalhuizum [Update maart 2023]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We praten dan ook over – met afstand – de meest vitale voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen door middel van één verzamel contract. Het water sluit je af via de betreffende leverancier in de provincie Súdwest-Fryslân (bijv. Evides). Gas en licht afsluiten in Tjalhuizum doe je wel bij één aanbieder. Aan de hand van de vergelijker zie je de voordeligste. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Gebruik de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over elektriciteit van Pure Energie).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Bepaal een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (grijs, groen uit EU, groen, wind, zon).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor maart 2023.
  6. Kies het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op de woning. Wil je toch een ander pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Tjalhuizum.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra registreer je bij Mijnaansluiting.nl. Soms verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een pakket voor stroom is genoeg in het geval van een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2023

Weet je alles al van NLE, Vattenfall, Essent, Pure Energie, Greenchoice of Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio, Budget Energie, ENGIE? In de kolommen hierna zie je diverse meest gekozen energie-abonnementen.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens verbruikt gas en elektriciteit. Deze kosten fluctueren behoorlijk per gezinssamenstelling. Gemiddelde maandafrekening ligt tussen de €115 – €215. Vandaag nog de gas licht kosten berekenen? Dat doe je met behulp van de tariefvergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en check de kosten voor elektra en gas. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Tjalhuizum vegelijken. Hierna achterhaal jij de modale kosten voor diverse type huizen en aantal inwoners. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Tjalhuizum. Betaal jij op dit moment te veel? Onderstaand vind je het doorsnee- energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101,5 €120,25 €133 €143
Tussenwoning €108 €138,25 €154,5 €164
Hoekwoning €130,5 €150 €167,25 €179,5
2 onder 1 kap €147 €168,75 €183,25 €191,5
Villa €176,5 €198 €213 €223,25
Gemiddeld €122,75 €147,5 €159 €171,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. In de meeste gevallen komt dit door de netbeheerder (o.a. Enduris). De oorzaak is vaak te vinden in netuitbreidingen. In een doorsnee situatie zijn stroomproblemen in enkele ogenblikken verholpen. Op het moment dat er geen stroom is, is de impact direct groot. Een storing bij de netbeheerder in Tjalhuizum? Of je nu stroom afneemt bij Energiedirect.nl of Qurrent: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energiekosten verminderen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Bijgaand detecteer je 3 adviezen die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Vandaag nog aan de slag? Minder stroom consumeren resulteert direct in minder lasten. Bijv. “het huis verwarmen met kookwarmte ” en “Goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.” Of plaats zo’n HR-ketel van Remeha, Vaillant, Atag, Nefit of Intergas.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is erg raadzaam! Bestel een 1 jaar abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Deze vind je snel met onze vergelijker.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming zorgt voor een hoge gasrekening. Op dit moment vind je verschillende “groene” producten die goedkoop verwarmen. Bijvoorbeeld warmtepomp, biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra past bij mij?

In ons land werken diverse bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke aanbieder is voor jou geschikt? Dat ligt aan je wensen en behoeften. Vind je zaken belangrijk als uitstekende service, duurzame energie of wil jij het goedkoopste pakket? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Mantinge vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies in dat geval moeiteloos de gunstigste energiemaatschappij van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul je postcode en het verbruik in, en filter vervolgens op prijs. Jij detecteert simpelweg de goedkoopste leverancier van gas licht (uit Friesland) voor jullie verbruikt.

Groenste gas en elektriciteit

Kijk jij vooral of stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Kies dan voor groen gas en groene stroom. Markeer dan uiteraard de “duurzame energie” bron. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas en elektra abonnementen op basis van 0windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, zonne-energie.

Beste klantervaring

Meer en meer huizenbezitters gaan voor hoogstaande klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een adequate klantenservice, en duidelijke omschrijvingen is wenselijk. Daarvoor kijk je naar het cijfer en betrouwbare beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Tjalhuizum.

Overstappen

Elke aanbieder van energie is blij met nieuwe klanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is soms niet toegestaan omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Inspecteer dus de voorwaarden in het contract. Start pas hierna met een nieuw energie-abonnement bestellen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar extra advies betreft zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Tjalhuizum werkt nu in een online omgeving. Je kunt kiezen uit unieke zakelijke abonnementen. De tarieven kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de betaalde BTW terugvorderen. Ook particulieren kunnen dat bij het aankopen van bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruik zijn een stuk lager dan het tarief voor de normale consument. De bonus kan flink oplopen op het moment dat je een boel gas en elektriciteit verbruikt. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting aanvragen. Een gedeelte van eigen privégebruik mag jij als zakelijke kosten opvoeren. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Eexterveen afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Meer en meer ondernemers investeren in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Tjalhuizum? Dat kan door te investeren in groene oplossingen zoals bijvoorbeeld biomassaketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. In de nabije maanden zal de zakelijke markt niet langer gebruik maken van gas. Conclusie: zowel thuis gasvrij wonen als op kantoor. Zodoende draag jij je steentje bij aan een schonere wereld.

Energiepakketten Tjalhuizum vergelijken Snel online een stroom en gas contract aanvragen + afsluiten