Gas en licht vergelijken Tirns Snel energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €185


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energiekosten. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Voornamelijk het gas dat je verstookt kom je weer tegen in de energiekosten. Vandaar is het geen gek idee om te checken welke energiemaatschappij de laagste prijzen hanteert. Binnen no-time gas en licht leveranciers in Tirns vergelijken? Vul postcode + huisnummer & verbruik in. Door gebruik te maken van gaslichtafsluiten.nl kan jij eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Naderhand achterhaal jij probleemloos de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Tirns [Update april 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – zonder twijfel – de meest elementaire voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen via een alles-in-één pakket. Het water sluit je af via de verantwoordelijke wateraanbieder actief in de buurt van Súdwest-Fryslân (denk hierbij aan PWN). Gas en licht afsluiten in Tirns doen de meesten bij één organisatie. Middels onze tool achterhaal jij de goedkoopste. Maar hoe kan ik dat doen? Volg het bijgaande stappenplan (of bekijk elektriciteit van Powerpeers).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Geef een schatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (wind, co2 gecompenseerd, grijs, zon, groen).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Check het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze staat op naam, en niet op de woning. Overstappen is altijd mogelijk. De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Tirns.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektriciteit kan je aanvragen bij www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor elektriciteit is genoeg bij een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten april 2024

Kies jij voor Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, NLE, Eneco of Powerpeers, Qurrent, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl? Hierna bekijk jij de scherpe gas licht pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander maakt gebruik van gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten wisselen nogal per woning. De maandelijkse energielasten bedraagt tussen de €105 tot €180. Probleemloos jullie gas licht kosten berekenen? Dit kan via onze gaslicht-vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Tirns vegelijken. In de tabel tref jij aannemelijke tarieven voor populaire soorten huizen en type gezinnen. Klopt dit met mijn lasten? Neem jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Tirns. Betaal ik veel voor gas en elektra? In het schema hieronder zie je het geschatte energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,5 €120,5 €132,5 €142,25
Tussenwoning €109 €138,75 €154 €163,5
Hoekwoning €130,75 €151,75 €169,5 €179
2 onder 1 kap €147,5 €168,75 €184,25 €194,5
Vrijstaand €179 €200,25 €212,5 €223,25
Gemiddeld €124 €146,25 €158,5 €170

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Gewoonlijk komt dit door de netbeheerder (zoals Enduris). De oorzaak kan zijn werkzaamheden aan het netwerk. Normaal zijn elektriciteitsstoringen heel erg snel gefixt. Als de stroom uitvalt schieten mensen gauw in de stress. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Tirns? Dit is nooit exclusief te wijten aan Eneco en Oxxio: iedereen wordt erdoor getroffen.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energielasten verminderen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder bekijk je 3 adviezen die je direct kan toepassen.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Vandaag nog aan de slag? Minder stroom consumeren is het eerste wat je kunt doen. Mogelijkheden zijn “wassen op 30 graden ” en “Laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.” Of bestel de HR-ketel van Remeha, Vaillant, Atag, Nefit of AWB.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Neem een 1 jarig contract waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Deze vind je à la minute door middel van onze zoekmachine.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen is niet goedkoop. Vandaag de dag bestaan er veel groene oplossingen die goedkoper in gebruik zijn. Bijv. biomassaketel, warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

In Holland werken diverse aanbieders van gas en elektra. Welke stroomleverancier past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan uitstekende service, groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Ook interessant: energiepakket Mantgum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies in dat geval gemakkelijk de scherpste energiemaatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de vergelijker volledig in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je ziet gemakkelijk de goedkoopste maatschappij (die werken in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Is het voor jou prioriteit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Selecteer daarvoor de optie “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar pakketten van gas en stroom met bronnen zoals groene stroom uit EU, windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL.

Goede reviews

Opvallend veel consumenten hopen op een professionele klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een snelle service, en transparantie is onmisbaar. Om hier achter te komen lees je de totale beoordeling en nieuwe meningen van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Tirns.

Overstappen

Elke aanbieder zoekt niet consumenten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt doordat je met een contract te maken hebt. Controleer hierom de voorwaarden in het contract. Vervolgens kan je pas een nieuw energie-abonnement bestellen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar aanvullende info aangaande zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Tirns gaat meteen online. Je vindt veel abonnementen voor de zakelijke markt. De tarieven worden omschreven inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de betaalde BTW terugvorderen. Dit wordt ook gedaan wanneer men investeert in onder andere zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor bedrijven zijn doorgaans betaalbaarder dan die voor consumenten. De bonus kan hoger worden op het moment dat je meer dan standaard gas en elektriciteit afneemt. De meerwaarde aangaande ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Een deel van eigen privégebruik kan jij opvoeren als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Eext afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Het is een goede ontwikkeling: bedrijven gaan voor windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Tirns kan natuurlijk door te gaan voor milieuvriendelijke installaties zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zullen ook fabrieken niet langer gebruik maken van gas. Oftewel: zowel thuis gasvrij wonen als ondernemingen. Zodoende draag jij met jouw business bij aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Tirns vergelijken Eenvoudig een stroom en gas contract aanvragen en afsluiten