Gas en licht vergelijken Ter Aard Snel leveranciers vergelijken en bespaar wel €305


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Vooral het gasverbruik drukt zwaar op de energienota. Vandaar is het geen gek idee om na te gaan welke energiemaatschappij voor jou voordelig is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Ter Aard vergelijken? Geef je huisnummer, postcode plus verbruiksgegevens in. Aan de hand van de gaslicht-vergelijker kan je als consument meteen de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens tref je à la minute de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ter Aard [Update maart 2023]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – overduidelijk – de meest elementaire voorzieningen in een huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen aan de hand van 1 combinatie abonnement. Water neem je af bij het drinkwaterbedrijf actief in de buurt van Assen (dit zijn organisaties als Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Ter Aard is gewoon mogelijk bij één partij. Via de vergelijker detecteer je de goedkoopste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Start direct met het bijgaande stappenplan (of bekijk gas van Vandebron).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Geef je adresgegevens in (Drenthe).
  2. Maak een inschatting van gas + stroom gebruik.
  3. Filter op de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Kies het soort stroom (grijs, wind, groen, co2 gecompenseerd, groen uit NL).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor maart 2023.
  6. Zoek naar de goedkoopste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op jouw huis. Toch overstappen? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Ter Aard.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektra en water registreer je bij Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor stroom is afdoende wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten maart 2023

Wil jij graag bij Essent, Pure Energie, Vattenfall, Eneco, NLE of Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, ENGIE? Onderstaand bekijk jij diverse top stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument nuttigt gas en elektriciteit. De kosten wisselen wel per huis. De maandelijkse energielasten bedraagt tussen de €100 en €240. Vandaag nog de gas licht kosten berekenen? Dit kan door gebruik te maken van onze vergelijker / tools. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Ter Aard vegelijken. Hieronder tref jij de nominale prijzen voor enkele soorten woningen en huishoudens. Scoor ik hoog of laag? Neem jouw energienota, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Ter Aard. Betaal ik veel voor gas en elektra? Via de volgende tabel achterhaal jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Assen.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,75 €120,25 €132,5 €142,5
Tussenwoning €109 €140 €152,25 €165
Hoekwoning €129,75 €149,75 €166,75 €177
2 onder 1 kap €145,25 €170 €183 €194,5
Vrijstaand €176,75 €199,5 €215 €221,25
Standaard €124,5 €146,75 €161 €171,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Meestal ligt dit aan de netbeheerder (bijv. Stedin). Dit is vaak toe te wijzen aan geplande onderbrekingen. Normaliter is een stroomprobleem in enkele ogenblikken opgelost. Als de stroom uitvalt kan dat zorgen voor veel problemen. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Ter Aard? Het maakt niet uit of je zit bij DELTA en HVC: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De maandelijkse energielasten verminderen is te doen op diverse manieren. Bijgaand tref jij aanwijzingen die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Nu starten? Jouw energieconsumptie reduceren is het meest voor de hand liggend. O.a. “alleen wassen met volle wasmachine ” en “Niet een te grote vriezer kopen.” Of koop een HR-ketel van Remeha, Atag, AWB, Vaillant of Intergas.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Bestel kortlopende energiecontracten waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat vind jij moeiteloos door gebruik van onze tools.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken zorgt voor een hoge gasrekening. Op het ogenblik is er keuzen uit verschillende milieuvriendelijke installaties waarbij je goedkoop uit bent. Bijv. zonneboiler, warmtenet, pelletkachel, zonnepanelen, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier kiezen?

In Nederland vind je veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welk bedrijf is voor jou geschikt? Dit heeft te maken met wat jij belangrijk vindt. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, schone stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Lucaswolde vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Is prijs het enige dat telt? Selecteer dan probleemloos de betaalbaarste energiemaatschappij van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Voer jouw gegevens in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas licht (die werken in Drenthe) voor jouw situatie.

Groene stroom en gas

Vind jij het belangrijk dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Markeer dan de “duurzame energie” optie. Tevens kun je uitkijken naar pakketten van gas en stroom op basis van 0groene stroom uit NL, windenergie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende waardering

Meer en meer woningeigenaren gaan voor hoogstaande klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, deskundige specialisten, en heldere communicatie zijn belangrijk. Hiervoor check je het eindcijfer en nieuwe meningen van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Ter Aard.

Overstappen

Elke aanbieder van energie zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een nieuw contract is doorgaan niet voor iedereen geschikt doordat je met een contract te maken hebt. Controleer dus jouw huidige energiecontract. Hierna kan jij pas het energiecontract oversluiten. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additionele voorlichting betreft zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ter Aard kan binnen no-time door het internet. Er bestaan hiervoor pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk in het kader van bestelling voor o.a. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn vaak lager dan de particuliere tarieven. De bonus kan groter worden wanneer je een boel gas en elektriciteit afneemt. Het grote voordeel aangaande ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afnemen. Een gedeelte van je privégebruik kun jij dan aftrekken als kosten voor het bedrijf. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Eernewoude afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een trend: ondernemingen zien heil in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Ter Aard gebeurt ook door geld te steken in duurzame producten zoals bijvoorbeeld pelletkachels, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de zakelijke wereld niet langer gebruik maken van gas. Dus: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook bedrijfsgebouwen. Op basis daarvan draag jij met jouw business bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Ter Aard vergelijken Probleemloos een gas & licht abonnement afsluiten en aanvragen