Gas en licht vergelijken Surhuisterveen Direct leveranciers vergelijken en bespaar wel €175


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. Bovenal het verstookte gas drukt zwaar op jouw energierekening. Daarom is het geen gek idee om na te gaan welke energieaanbieder het goedkoopste is. Nu gas en licht leveranciers in Surhuisterveen vergelijken? Geef je huisnummer, postcode plus verbruiksgegevens in. D.m.v. de energievergelijker kan je als consument probleemloos de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Surhuisterveen [Update juni 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – verreweg – de meest essentiële aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen aan de hand van 1 combinatie abonnement. Water krijg je van de verantwoordelijke wateraanbieder actief in de buurt van Achtkarspelen (denk hierbij aan Waternet). Gas en licht afsluiten in Surhuisterveen doe je wel bij één aanbieder. Middels de energievergelijker bekijk jij de goedkoopste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Ga aan de slag met de tips van onze specialisten (of bekijk info over gas van E.ON).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Maak een schatting van jouw energieverbruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (co2 gecompenseerd, groen uit NL, zon, groen uit EU, grijs).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Calculeer de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op basis van een adres. Willen jullie wel een andere contract? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Surhuisterveen.

Nieuwbouw? Gas, water en elektriciteit regel je via www.mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor stroom is toereikend bij een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten juni 2024

Kiezen jullie voor Greenchoice, Eneco, NLE, Vattenfall, Pure Energie of Oxxio, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent? Onderstaand zie je actuele populaire energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden verbruikt gas en elektriciteit. De kosten verschillen nogal per woning. Het doorsnee maandelijkse voorschot ligt ergens tussen de €90 tot €250. Vlug jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je aan de hand van onze gaslicht-vergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Meer weten over gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Surhuisterveen vegelijken. In onderstaand schema detecteer je geschatte energiekosten voor verschillende soorten huizen en grootte van bewoners. Klopt dit met mijn lasten? Bekijk jouw energienota, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Surhuisterveen. Betaal jij op dit moment te veel? Onderstaand achterhaal je het gemiddelde energieverbruik in de regio Achtkarspelen.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,5 €121,25 €132,75 €143
Tussenwoning €106,5 €138,25 €154,75 €162,25
Hoekwoning €131,75 €152,5 €168 €179
2 onder 1 kap €144,5 €167,5 €181,75 €192,5
Bungalow €178,25 €198,25 €213,25 €221,5
Modaal €121,5 €145,25 €161,25 €168,75

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Normaal is de “schuldige” de netbeheerder (zoals Coteq Netbeheer). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden. Vaak is zo’n elektriciteitsstoring binnen een paar minuten beëindigd. Op het moment dat er geen stroom is, kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Surhuisterveen? Of je nu stroom afneemt bij Engie en NLE: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De kosten van energie verminderen is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder achterhaal jij suggesties voor een lagere energierekening.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Minder energie verbruiken resulteert direct in minder lasten. Opties zijn “nemen van ledverlichting ” en “Zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.” Of koop een HR-ketel van Remeha, Intergas, AWB, Atag of Vaillant.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is interessant! Kies voor een 1 jarig contract inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dat regel je meteen met onze adviestool.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Op het ogenblik kun jij gebruik maken van velerlei duurzame energiebronnen die op lage kosten draaien. Denk aan warmtepomp, biomassaketel, zonneboiler, infraroodpanelen, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is het beste?

Op dit moment kan jij kiezen uit veel maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energie-aanbieder past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van waar jij waarde aan hecht. Wil jij graag uitstekende service, duurzame energie of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Ook interessant: energiepakket Lobith vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Selecteer dan onmiddellijk de meest voordelig energie-aanbieder van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul de vergelijker volledig in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij achterhaald eenvoudig de goedkoopste leverancier (die werken in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Hecht jij waarde aan het feit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Neem hiervoor de “duurzame energie” filter. Een andere optie is te zoeken naar gas en elektra abonnementen met o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU, windenergie, zonne-energie.

Hoogste klantervaring

Steeds meer consumenten gaan voor hoogstaande klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, medewerkers met kennis, en transparantie is wenselijk. Daarvoor lees je het cijfer en nieuwe meningen van huidige contractanten voor energiebedrijven Surhuisterveen.

Overstappen

Elke aanbieder van energie zoekt niet consumenten. Overstappen van energie is soms niet toegestaan door de geldende opzegtermijn. Analyseer daarom de einddatum van je contract. Vervolgens kan je pas een nieuw energie-abonnement bestellen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan extra info met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Surhuisterveen gaat eenvoudig door het internet. We zien steeds meer unieke zakelijke abonnementen. De prijzen kun je vinden in bruto en netto prijzen. Bedrijven kunnen de BTW zakelijk aftrekken. Dit is ook gebruikelijk bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn altijd lager dan het tarief voor de normale consument. De compensatie kan toenemen in het geval je een heleboel gas en elektriciteit inkoopt. Een pluspunt voor ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting bestellen. Een stukje van het privégebruik kun men dan opgeven als bedrijfskosten. Start nu ook met gas en stroom in Driehuis afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: ondernemers zijn geïnteresseerd in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Surhuisterveen is ook mogelijk door te kiezen voor duurzame oplossingen als pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook bedrijven het gasverbruik moeten terugdringen. Kortom: privé gasvrij wonen maar ook fabrieken en kantoren. Op deze manier draag jij je steentje bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Surhuisterveen vergelijken Snel een gas & stroom abonnement afsluiten & aanvragen