Gas en licht vergelijken Stiens Snel energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Vooral het verstookte gas drukt zwaar op de energienota. Vandaar is het geen gek idee om te checken welke energieleverancier de laagste prijzen hanteert. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Stiens vergelijken? Voer je adres & energieverbruik in. Door gebruik te maken van de energievergelijker kan jij onmiddellijk de kosten van gas licht berekenen. Hierna vind jij direct de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Stiens [Update april 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – veruit – de basis aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen d.m.v. één compleet abonnement. De wateraansluiting bestel je bij de verantwoordelijke wateraanbieder actief in de buurt van Leeuwarderadeel (denk hierbij aan Evides). Gas en licht afsluiten in Stiens is gewoon mogelijk bij één aanbieder. Aan de hand van de vergelijker zie je de goedkoopste. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Start direct met de tips van onze specialisten (of bekijk info over stroom van Vrijopnaam).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Geef een schatting van je energieconsumptie.
  3. Kies het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Klik op het type energieopwekking (zon, groen uit NL, groen, grijs, groen uit EU).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor april 2024.
  6. Bereken het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op de woning. Toch overstappen? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Stiens.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij www.mijnaansluiting.nl. Bijwijlen verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een elektriciteitspakket voldoet bij een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten april 2024

Kiezen jullie voor Essent, Pure Energie, NLE, Vattenfall, Greenchoice of Budget Energie, Oxxio, ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl? In de volgende lijst bekijk je een aantal veel afgesloten pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten schommelen behoorlijk per gezinssamenstelling. De maandelijkse energierekening ligt tussen de €80 – €225. Vandaag nog jullie gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen via onze vergelijker / tools. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Stiens vegelijken. In onderstaand schema tref jij aannemelijke energiekosten voor populaire woningtypes en huishoudens. Klopt dit met mijn lasten? Download jouw energienota, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Stiens. Betaal ik veel voor gas en elektra? Via de volgende tabel achterhaal jij het gemiddelde energieverbruik in de regio Leeuwarderadeel.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100,75 €123 €132,25 €142
Tussenwoning €107,25 €140,5 €153 €164,5
Hoekwoning €130,75 €151,25 €168,25 €179,25
2 onder 1 kap €144,5 €168 €182,75 €192
Landhuis €179,5 €199,75 €214,25 €221,25
Modaal €123 €145,25 €161,5 €170,75

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Dikwijls heeft dit te maken met de netbeheerder (zoals Westland Infra). Dit komt vaak door werkzaamheden aan het netwerk. Meestal is zo’n storing binnen een paar minuten opgelost. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is er al snel paniek. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Stiens? Dit is niet afhankelijk van Huismerk Energie en Vrijopnaam: alle huishoudens vallen hieronder.

Bespaartips voor gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energielasten minimaliseren kan op verschillende manieren. Op deze website tref je 3 tips die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Vandaag nog aan de slag? Jouw energieconsumptie reduceren is inherent aan een lagere nota. Voorbeelden zijn “alleen wassen met volle wasmachine ” en “Zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.” Of koop een HR-ketel van Intergas, AWB, Vaillant, Nefit of Remeha.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie loont! Ga voor kortlopende energiecontracten waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Deze bekijk jij snel middels onze vergelijker.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen kost veel (duur) gas. Op dit moment is er keuzen uit velerlei milieuvriendelijke systemen die goedkoper in gebruik zijn. Onder andere zonneboiler, biomassaketel, warmtepomp, infraroodpanelen, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra past bij mij?

In Nederland zijn er flink wat leveranciers die gas en stroom leveren. Welke stroom maatschappij past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van wat jullie precies zoeken. Hecht jij waarde aan uitstekende service, groen gas en groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Ook interessant: energiepakket Liessel vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies dan onmiddellijk de gunstigste energieleverancier van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul je postcode en het verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij vindt vandaag nog de goedkoopste leverancier van gas licht (die levert in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Kijk jij vooral of energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Neem dan natuurlijk de “duurzame energie” optie. Of wil jij gas + stroom pakketten met bijv. groene stroom uit NL, zonne-energie, groene stroom uit EU, windenergie.

Goede recensies

Een groeiend aantal consumenten willen de beste klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, medewerkers met kennis, en heldere communicatie is noodzakelijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen kijk je naar de gemiddelde cijfers en recente beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Stiens.

Overstappen

Elke leverancier van energie wil graag extra afnemers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is soms niet toegestaan omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bestudeer dus jouw huidige energiecontract. Vervolgens kan je pas het energie-oversluiten regelen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan meer informatie over zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Stiens is simpelweg online. Er is een heel scala aan B2B contracten. De energietarieven zijn uitgesplitst in bruto en netto prijzen. Ondernemers kunnen namelijk het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn een stuk scherper vergeleken met de reguliere prijzen. Kortingen kunnen hoger worden wanneer je een hele hoop gas en elektriciteit verbruikt. Een pluspunt betreffende ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afsluiten. Het aandeel van het privégebruik kan men aftrekken van je winst. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Doniaga afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Het is een trend: ondernemingen gaan voor zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Stiens gebeurt ook door een belang te nemen in milieuvriendelijke energiebronnen zoals infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. In de toekomst zal ook de industrie afscheid nemen van het gas. Dus: privé gasvrij wonen maar ook ondernemingen. Zo neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een schonere wereld.

Energiepakketten Stiens vergelijken A la minute een gas en elektra contract aanvragen + afsluiten