Gas en licht vergelijken Doniaga Vergelijk alle energiebedrijven en bespaar wel €345


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Met name het gas beïnvloedt jouw energierekening. Vandaar is het geen gek idee om te bekijken welke energieleverancier een aantrekkelijk contract aanbiedt. Meteen gas en licht leveranciers in Doniaga vergelijken? Vul jouw locatie & verbruik in. Middels deze website kan jij gemakkelijk de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap vind jij onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Doniaga [Update maart 2023]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – veruit – de basis voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen via een totaal abonnement. Het water sluit je af via het waterbedrijf actief in de buurt van De Friese Meren (dat kan zijn WML). Gas en licht afsluiten in Doniaga is gewoon mogelijk bij één aanbieder. Door gebruik te maken van deze website achterhaal jij het meest betaalbare contract. Hoe dat werkt? Volg de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over Vandebron 3 jaar contract maart 2023).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Maak een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (wind, groen, groen uit NL, grijs, zon).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor maart 2023.
  6. Check de goedkoopste energieleverancier.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op de woning. Toch overstappen? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Doniaga.

Nieuwbouw? Gas, water en elektriciteit aanvragen gaat via Mijn Aansluiting. Zo nu en dan doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een abonnement voor elektriciteit is zat in het geval van een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2023

Ken jij Greenchoice, NLE, Eneco, Vattenfall, Pure Energie of Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers, Qurrent? Hieronder tref je onze veel bestelde stroom en gas pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten voor energie wisselen nogal per woning. Gemiddelde maandafrekening bedraagt tussen de €85 – €250. Probleemloos de gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk door gebruik te maken van onze gaslicht-vergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Doniaga vegelijken. Via de volgende tabel vind jij mogelijke kosten voor veel voorkomende klasse woningen en gezinssamenstellingen. Betaal ik nu relatief veel? Bekijk jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Doniaga. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Hieronder tref je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101,25 €123,25 €130,75 €142,5
Tussenwoning €108,75 €140 €153,5 €165,5
Hoekwoning €131,25 €150 €167 €178,75
2 onder 1 kap €146,5 €168,5 €182 €193,75
Landhuis €177,5 €197,5 €212,75 €222,75
Modaal €122,5 €145,75 €160 €170

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Dikwijls is de “schuldige” de netbeheerder (als. RENDO Netwerken). Dit is vaak toe te wijzen aan inspectie of onderhoud. Gebruikelijk is zo’n elektriciteitsstoring heel erg snel gefixt. Als de stroom uitvalt is er al snel paniek. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Doniaga? Of je nu stroom afneemt bij Energieflex of Vrijopnaam: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De uitgaven aan energie reduceren kan op verschillende manieren. Op deze website tref jij suggesties om meteen te besparen op energie.

 1. Energiegebruik reduceren
  Direct besparen? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. Opties zijn “apparaten uitschakelen ” en “Dekens op de bank leggen.” Of installeer een HR-ketel van Intergas, AWB, Atag, Nefit of Remeha.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie kan snel uit! Kies voor een 1 jarig contract met een hoge welkomstkorting. Dat regel je snel door middel van onze vergelijker.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis is een kostbaar proces. Op dit moment kun jij gebruik maken van meerdere verantwoorde energiebronnen die goedkoop verwarmen. Neem nou warmtepomp, warmtenet, biomassaketel, zonnepanelen, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

Op dit moment kan jij kiezen uit veel aanbieders van stroom en gas. Welke energiemaatschappij past bij mij? Dit wordt bepaald door jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, groen gas en groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Vind alles uit over energiepakket Vledder vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Bezoek dan meteen de scherpste energiemaatschappij van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul jouw verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je doorzoekt simpelweg de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (actief in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Kijk jij vooral of energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Sorteer hiervoor de “duurzame energie” bron. Of willen jullie pakketten voor elektra en gas met onder andere windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL, zonne-energie.

Beste recensies

Veel consumenten willen de beste klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, deskundige specialisten, en heldere communicatie wil iedereen. Hiervoor kijk je naar het cijfer en nieuwe meningen van huidige contractanten voor energiebedrijven Doniaga.

Overstappen

Elk energiebedrijf wil graag extra afnemers. Overstappen van energie is soms niet toegestaan door de aanwezige opzegtermijn. Inspecteer om die reden het einde van je contracttermijn. Pas in de volgende stap ga je jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij meer informatie betreft zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Doniaga gaat vlug via internet. Je kunt kiezen uit pakketten voor de zakelijke markt. De prijzen zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag het BTW bedrag terugvragen. Doorgaans kan dat ook bij de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen. De stroomtarieven van bedrijven zijn regelmatig gunstiger dan het tarief voor de normale consument. De korting kan hoger worden in het geval je veel gas en elektriciteit inkoopt. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Het onderdeel van het privégebruik kan jij opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Nieuwvliet afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Het is een trend: ondernemingen gaan voor zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Doniaga? Doe dit door te gaan voor verantwoorde energiebronnen zoals o.a. pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal de zakelijke markt de gaskraan dicht moeten draaien. Samengevat: privé gasvrij wonen maar ook op kantoor. Op basis daarvan draagt iedereen bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Doniaga vergelijken Zonder moeite een stroom en gas abonnement aanvragen + afsluiten