Gas en licht vergelijken Stavoren Vergelijk alle leveranciers en bespaar wel €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. Overwegend het gas waarmee je jouw huis verwarmt heeft veel invloed op je energierekening. Hierdoor is het slim om te analyseren welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Stavoren vergelijken? Vul postcode + huisnummer en geschatte verbruik in. Via de energievergelijker kan jij à la minute de kosten van gas licht berekenen. Daarop bekijk je vlug de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Stavoren [Update maart 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – met afstand – de meest onmisbare voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet op basis van één verzamel contract. Water neem je af bij de verantwoordelijke wateraanbieder uit de omgeving Súdwest-Fryslân (bijv. Vitens). Gas en licht afsluiten in Stavoren is gewoon mogelijk bij één bedrijf. Dankzij de energievergelijker achterhaal jij het pakket met de laagste prijs. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Doorloop snel het advies van onze experts (of lees verder over stroom van Fenor).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van gas + stroom gebruik.
  3. Bepaal het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Kies het soort stroom (co2 gecompenseerd, wind, groen, groen uit EU, zon).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor maart 2024.
  6. Calculeer het voordeligste energiebedrijf.
  7. Sluit het pakket online af, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Toch overstappen? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Stavoren.

Bouw je een nieuw huis? Gas water en stroom regel je via www.mijnaansluiting.nl. Zo af en toe verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een contract voor stroom volstaat bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2024

Weet je alles al van Vattenfall, Essent, NLE, Pure Energie, Eneco of ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers? Hierna detecteer je de veel bestelde stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens verbruikt gas en elektriciteit. De energiekosten schommelen wel per gezinssamenstelling. Het doorsnee maandelijkse voorschot schommelt tussen €80 en €150. Ogenblikkelijk de gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen met de contract vergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Stavoren vegelijken. In de tabel tref je aannemelijke gas-licht kosten voor diverse soorten huizen en type gezinnen. Hoe verhoudt mijn energierekening? Bekijk jouw rekening van de energieaanbieder, check de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Stavoren. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In onderstaand schema bekijk jij het doorsnee- energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,25 €120,75 €131,75 €143
Tussenwoning €108,25 €139 €154 €164,25
Hoekwoning €131 €150,75 €166,5 €178,5
2 onder 1 kap €144,25 €168,5 €181,75 €193,75
Landhuis €178,25 €200,5 €214,5 €224,25
Standaard €121,5 €146 €160 €170,75

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Dikwijls is de boosdoener de netbeheerder (denk aan Westland Infra). De oorzaak is vaak te vinden in geplande onderbrekingen. Doorgaans is een stroomprobleem heel erg snel verholpen. Wanneer je zonder stroom zit kan dat zorgen voor veel problemen. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Stavoren? Of je nu klant bent bij DELTA en Leon Zeewolde: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bespaartips voor gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energierekening reduceren is te doen op diverse manieren. Hieronder bekijk je tips & tricks om meteen te besparen op energie.

 1. Gebruik energie verlagen
  Nu starten? Minder elektriciteit verbruiken is het meest voor de hand liggend. O.a. “een afwasteil gebruiken ” en “Bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.” Of neem een HR-ketel van Intergas, Nefit, AWB, Remeha of Atag.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie kan snel uit! Selecteer een (kort) 1 jarig abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Jij regelt dit vandaag nog aan de hand van onze tools.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming is een kostbaar proces. Heden ten dage kan je profiteren van interessante groene installaties waarbij je goedkoop uit bent. O.a. infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

In ons land zijn er flink wat bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroom maatschappij past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van je wensen en behoeften. Geef je de voorkeur aan vriendelijke klantenservice, schone stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Lees nu verder over energiepakket Leur vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Kijk jij alleen naar de prijs? Bezoek dan à la minute de betaalbaarste energiemaatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de gevraagde data in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je doorzoekt direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die levert in Friesland) voor jouw situatie.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Wil jij vooral dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Kies dan de “duurzame energie” filter. Of willen jullie pakketten van gas en stroom op basis van bronnen als groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, windenergie, zonne-energie.

Uitstekende beoordeling

Sommige woningeigenaren eisen een uitstekende klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, medewerkers met kennis, en heldere communicatie is noodzakelijk. Hiervoor check je het klantcijfer en actuele meningen van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Stavoren.

Overstappen

Elke maatschappij wil graag extra afnemers. Een andere abonnement nemen (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Controleer hierom jouw huidige energiecontract. Vervolgens kan je pas een nieuw energie-abonnement bestellen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je additieve info omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Stavoren is simpelweg door het internet. Er zijn flink wat unieke zakelijke abonnementen. De kosten kunnen gevonden worden in bruto en netto prijzen. Een ondernemer mag het BTW bedrag terugvragen. Vaak kunnen consumenten dat ook wanneer men investeert in onder andere zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn altijd goedkoperdan wat normale huishoudens betalen. De korting kan toenemen zodra je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit afneemt. Een leuke bijkomstigheid aangaande ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting afnemen. Het aandeel van je privégebruik kun je dan opvoeren als bedrijfskosten. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Dijken afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Opvallend veel ondernemingen investeren in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Stavoren gebeurt ook door te beleggen in milieuvriendelijke oplossingen zoals o.a. zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal de zakelijke markt niet langer gebruik maken van gas. Dus: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op zakelijke locaties. Hierdoor kan de zakelijke wereld iets doen aan een schonere wereld.

Energiepakketten Stavoren vergelijken Direct een stroom en gas abonnement afsluiten & aanvragen