Gas en licht vergelijken Dijken Snel leveranciers vergelijken en bespaar €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energiekosten. En energie is zeker niet goedkoop. Overwegend het gasverbruik zie je terug in je energierekening. Daarom is het goed om na te gaan welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Onmiddellijk gas en licht leveranciers in Dijken vergelijken? Vul jouw locatie + geschatte verbruik in. Door gebruik te maken van de energievergelijker kan je zonder problemen de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend tref je snel de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Dijken [Update juni 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het zijn dan ook – verreweg – de allerbelangrijkste aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen aan de hand van één compleet abonnement. Water krijg je van een specifieke waterleverancier in de regio De Friese Meren (denk hierbij aan Duneo). Gas en licht afsluiten in Dijken kan gemakkelijk bij één aanbieder. Aan de hand van de vergelijker vind jij de voordeligste. Hoe doe ik dit? Start direct met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over Essent 3 jaar contract juni 2024).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Geef een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Selecteer een kort- of lange termijn contract.
  4. Klik op het type energieopwekking (grijs, wind, groen uit NL, zon, groen).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor juni 2024.
  6. Spot de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Deze is gebonden aan de persoon, en niet gebonden aan het adres. Toch overstappen? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Dijken.

Bouw je een nieuw huis? Gas, water en elektra regel je via Mijn Aansluiting. Mogelijk doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een contract voor elektriciteit is afdoende bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten juni 2024

Ken jij NLE, Pure Energie, Eneco, Vattenfall, Greenchoice of Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Budget Energie, Qurrent? In de volgende lijst detecteer je onze kwalitatieve gas en stroom pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk huishouden consumeert gas en elektriciteit. Deze kosten variëren enorm per huishouden. De maandelijkse energierekening ligt in de range tussen de €120 tot €235. Meteen jouw gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk via de tariefvergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Dijken vegelijken. Hieronder vind jij de modale energiekosten voor diverse klasse woningen en grootte van bewoners. Scoor ik hoog of laag? Download jouw energienota, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Dijken. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Onderstaand achterhaal je het gemiddelde energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,5 €123 €133 €142,75
Tussenwoning €107 €141,5 €152,5 €162,5
Hoekwoning €129,75 €149,5 €168,75 €179,25
2 onder 1 kap €145,5 €169 €182,25 €191,25
Bungalow €179 €200 €214,25 €222,5
Modaal €123,75 €144,25 €159,5 €171,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Meestal ligt dit aan de netbeheerder (als. Coteq Netbeheer). Dit komt vaak door werkzaamheden aan het netwerk. Vaak is zo’n elektriciteitsstoring heel erg snel verholpen. Op het moment dat er geen stroom is, kan dat zorgen voor veel problemen. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Dijken? Dit is niet afhankelijk van Fenor en Vattenfall: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bezuinigen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De energienota reduceren is te doen op diverse manieren. Hierna bekijk je suggesties die je direct kan toepassen.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Nu starten? Minder energie verbruiken resulteert direct in minder lasten. Opties zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent ” en “Maak van je koelkast geen iglo.” Of neem een HR-ketel van Intergas, Nefit, Vaillant, Atag of Remeha.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie kan snel uit! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dit zoek je gemakkelijk door gebruik van onze tools.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Op het ogenblik vind je verschillende milieuvriendelijke systemen die goedkoper in gebruik zijn. O.a. pelletkachel, zonnepanelen, biomassaketel, zonneboiler, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder past bij mij?

In ons land zien we steeds meer aanbieders van gas en elektra. Welke stroomaanbieder past bij mij? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Wil jij graag vriendelijke klantenservice, groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Mensen zochten ook naar: energiepakket Veulen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Bezoek dan moeiteloos de scherpste maatschappij van stroom en gas. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de gevraagde data in, en filter vervolgens op prijs. Je treft vandaag nog de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (actief in Friesland) voor jouw situatie.

Duurzaam gas en groene stroom

Hecht jij waarde aan het feit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Neem dan zeker de “duurzame energie” filter. Een andere optie is te zoeken naar gas en elektra abonnementen op basis van o.a. groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL, windenergie.

Hoogste klantervaring

Steeds meer mensen eisen een uitstekende klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en duidelijke voorwaarden is wenselijk. Om dit te weten te komen raadpleeg je het klantcijfer en actuele recensies van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Dijken.

Overstappen

Elke aanbieder wil graag extra afnemers. Een andere abonnement nemen (overstappen) is niet altijd mogelijk door de geldende opzegtermijn. Inspecteer daarom de voorwaarden in het contract. Pas in de volgende stap ga je het energiecontract oversluiten. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan aanvullende details inzake zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Dijken kan vandaag nog in een online omgeving. We zien steeds meer speciale zakelijke abonnementen. De energiekosten worden weergegeven in bruto en netto prijzen. Bedrijven kunnen de betaalde BTW terugvorderen. Vaak kunnen consumenten dat ook bij het aankopen van onder andere zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn doorgaans lager dan wat normale huishoudens betalen. Kortingen kunnen groter worden wanneer je veel gas en elektriciteit inkoopt. Een pluspunt t.b.v. ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting bestellen. Een gedeelte van het privégebruik kun jij dan opvoeren als bedrijfskosten. Nu ook online: gas en stroom in Nieuwendijk afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal ondernemingen kiezen voor zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Dijken is ook mogelijk door een belang te nemen in duurzame producten zoals bijv. infraroodpanelen, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook fabrieken niet langer gebruik maken van gas. Kortom: zowel thuis gasvrij wonen als de bedrijven. Zodoende draag jij je steentje bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Dijken vergelijken Nu een licht & gas contract afsluiten + aanvragen