Gas en licht vergelijken Rotterdam Vergelijk alle energiebedrijven en bespaar €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. In het bijzonder het gas waarmee je jouw huis verwarmt drukt zwaar op jouw energiekosten. Vandaar loont het om te vergelijken welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Meteen gas en licht leveranciers in Rotterdam vergelijken? Voer je adres en ook geschatte verbruik in. Door middel van gaslichtafsluiten.nl kun je eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap ontdek je vandaag nog de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Rotterdam [Update juni 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – verreweg – de meest belangrijke aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen aan de hand van een totaal abonnement. Het water sluit je af via de betreffende leverancier actief in de buurt van Rotterdam (bijv. Waternet). Gas en licht afsluiten in Rotterdam is gewoon mogelijk bij één leverancier. Geholpen door de gaslicht-vergelijker ontdek je de voordeligste. Hoe doe ik dit? Gebruik de tips van onze specialisten (of bekijk info over maandelijkse kosten Vrijopnaam).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Zuid-Holland).
  2. Geef een schatting van je energieconsumptie.
  3. Filter op een kort- of lange termijn contract.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen uit NL, co2 gecompenseerd, zon, wind, groen).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor juni 2024.
  6. Bepaal de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op jouw huis. Willen jullie wel een andere contract? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Rotterdam.

Bouw je een nieuw huis? Gas, elektriciteit en water regel je via de website mijnaansluiting.nl. Bijwijlen verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een contract voor stroom is zat wanneer je kiest voor het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten juni 2024

Wil jij graag bij Pure Energie, Eneco, Vattenfall, Essent, NLE of Qurrent, Powerpeers, Oxxio, Budget Energie, ENGIE? Hieronder tref jij een aantal populaire energiepakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning maakt gebruik van gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten variëren enorm per woning. De maandelijkse energienota ligt ergens tussen de €120 en €195. Eenvoudig jullie gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk via onze vergelijker / tools. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Meer weten over gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Rotterdam vegelijken. Via de volgende tabel zie je de nominale gas-licht kosten voor populaire soorten huizen en aantal inwoners. Betaal ik nu relatief veel? Neem jouw rekening van de energiemaatschappij, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Rotterdam. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In het schema hieronder vind je het verwachte energieverbruik in de regio Rotterdam.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,25 €122 €130,75 €141,5
Tussenwoning €107,25 €138,5 €153,75 €165,5
Hoekwoning €129,25 €149,75 €168,75 €177,5
2 onder 1 kap €147 €169,75 €183,25 €193,5
Villa €177,5 €198,25 €214,5 €223
Modaal €123,75 €145,75 €159,25 €170,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Gewoonlijk komt dit door de netbeheerder (o.a. Westland Infra). Dit komt vaak door netuitbreidingen. Doorgaans is een elektriciteitsprobleem binnen een paar minuten beëindigd. Als de stroom uitvalt kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Rotterdam? Of je nu stroom afneemt bij Essent en HVC: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bezuinigen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De maandelijkse energienota minimaliseren is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder zie je tips & tricks die je direct kan toepassen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Jouw energieconsumptie reduceren is eigenlijk het meest belangrijk. Zoals “alleen wassen met volle wasmachine ” en “Kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.” Of koop een HR-ketel van AWB, Remeha, Intergas, Vaillant of Nefit.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is zeker ons advies! Bestel een 1 jarig contract met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dat zoek jij ogenblikkelijk door middel van ons zoekscript.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water maken is gewoon duur. Heden ten dage kun jij gebruik maken van veel groene producten die veel minder stroom gebruiken. O.a. warmtepomp, warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder kiezen?

In Holland vind je veel aanbieders van stroom en gas. Welke maatschappij past bij mij? Dit wordt bepaald door wat jullie precies zoeken. Zoeken jullie uitstekende service, groen gas en groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Zoek ook naar energiepakket Ilpendam vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer dan meteen de betaalbaarste maatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de vergelijker volledig in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je treft snel de goedkoopste aanbieder van gas licht (die werken in Zuid-Holland) passen bij je energiegebruik.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Vind jij het belangrijk dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Neem dan uiteraard de “duurzame energie” optie. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar pakketten voor elektra en gas op basis van bijv. groene stroom uit EU, windenergie, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Hoogste ratings

Enkele contractanten hopen op een professionele klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, deskundige specialisten, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Om daarvan een goed beeld te krijgen neem je als uitganspunt het eindcijfer en recentelijke comments van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Rotterdam.

Overstappen

Elke leverancier zoekt niet consumenten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Analyseer om die reden de datum dat je contract afloopt. Ga pas daarna het oversluiten definitief maken. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je meer voorlichting m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Rotterdam is vandaag nog via internet. Er zijn flink wat speciale zakelijke abonnementen. De energietarieven zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de betaalde BTW terugvorderen. Dit wordt ook gedaan bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor bedrijven zijn altijd gunstiger vergeleken met de reguliere prijzen. De bonus kan groter worden zodra je een heleboel gas en elektriciteit inkoopt. De meerwaarde aangaande ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting bestellen. Een stukje van je privégebruik kun je dan aftrekken van je winst. Nu ook online: gas en stroom in Bornwird afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
We zien het steeds vaker: ondernemingen kiezen voor zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Rotterdam kan natuurlijk door te gaan voor “groene” installaties als biomassaketels, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. In de toekomst zal ook de zakelijke wereld niet langer gebruik maken van gas. Oftewel: zowel thuis gasvrij wonen als ondernemingen. Op deze manier draag jij je steentje bij aan een beter milieu.

Energiepakketten Rotterdam vergelijken Zonder moeite een gas & stroom abonnement aanvragen en afsluiten