Gas en licht vergelijken Rijs Snel energieleveranciers vergelijken en bespaar €155


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. In de eerste plaats het verstookte gas heeft veel invloed op jouw energierekening. Hierom loont het om te zien welke energieleverancier voor jou voordelig is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Rijs vergelijken? Geef je woongegevens en ook energieverbruik in. D.m.v. de vergelijker kun je eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend detecteer je probleemloos de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Rijs [Update mei 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het gaat hier om – verreweg – de allerbelangrijkste voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar aan de hand van een alles-in-één pakket. Het water sluit je af via het drinkwaterbedrijf actief in de buurt van De Friese Meren (voorbeelden zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Rijs kan gemakkelijk bij één partij. D.m.v. gaslichtafsluiten.nl achterhaal je het pakket met de laagste prijs. Hoe dat werkt? Volg het bijgaande stappenplan (of bekijk maandelijkse kosten Clean Energy).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Maak een schatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een kort- of lange termijn contract.
  4. Klik op het type energieopwekking (groen uit EU, groen, zon, grijs, wind).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Check het voordeligste energiebedrijf.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Toch overstappen? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Rijs.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, water en elektriciteit aanvragen gaat via www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een contract voor elektriciteit is afdoende wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Weet je alles al van Essent, Eneco, Vattenfall, Greenchoice, NLE of Budget Energie, ENGIE, Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl? In de kolommen hierna tref jij onze meest gekozen energiecontracten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon gebruikt gas en elektriciteit. De energiekosten verschillen aanmerkelijk per woning. De maandelijkse energienota ligt in de range tussen de €100 tot €230. Onmiddellijk jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je met behulp van onze gaslicht-vergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en check de kosten voor elektra en gas. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Rijs vegelijken. Onderstaand achterhaal jij aannemelijke gas-licht kosten voor verschillende soorten huizen en gezinssamenstellingen. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Rijs. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In de tabel bekijk je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €98,5 €123 €130,75 €140,75
Tussenwoning €107,5 €138,25 €153,25 €164,5
Hoekwoning €130 €150 €166,5 €177,25
2 onder 1 kap €144,5 €169 €184,25 €193
Villa €177,25 €197,75 €214 €224
Standaard €123,25 €146,25 €158,75 €168,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. In de meeste gevallen is de “schuldige” de netbeheerder (zoals Coteq Netbeheer). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud en reconstructie. In de regel is een stroomprobleem in enkele ogenblikken beëindigd. Als je geen stroom hebt schieten mensen gauw in de stress. Een storing bij de netbeheerder in Rijs? Dit is nooit exclusief te wijten aan Greenchoice en Leon Zeewolde: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bezuinigen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energielasten omlaag bijstellen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hierna detecteer je 3 adviezen voor een lagere energierekening.

 1. Gebruik energie verlagen
  Nu starten? Minder energie verbruiken resulteert direct in minder lasten. Opties zijn “de oven efficiënt gebruiken ” en “Een modulerende thermostaat gebruiken.” Of bestel de HR-ketel van AWB, Intergas, Remeha, Vaillant of Atag.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is zeker ons advies! Selecteer een 1 jarig contract met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dat vind jij binnen no-time door gebruik van onze tools.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen verstookt een hoop duur gas. Heden ten dage is er keuzen uit veel duurzame energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Neem nou infraroodpanelen, pelletkachel, warmtenet, warmtepomp, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier kiezen?

Op dit moment zijn er flink wat bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroom maatschappij is voor jou geschikt? Dat is sterk afhankelijk van je wensen en behoeften. Geef je de voorkeur aan goede hulp en ondersteuning, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Mensen zochten ook naar: energiepakket Huisduinen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Bezoek dan vlug de betaalbaarste energieleverancier van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de vergelijker volledig in, en filter vervolgens op prijs. Jij achterhaald ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en elektra (actief in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Sorteer dan de “duurzame energie” bron. Tevens kun je uitkijken naar pakketten van gas en stroom op basis van bronnen zoals groene stroom uit NL, zonne-energie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende beoordeling

Steeds meer huizenbezitters eisen een uitstekende klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en duidelijke omschrijvingen is wenselijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen raadpleeg je het cijfer en nieuwe reviews van huidige contractanten voor energiebedrijven Rijs.

Overstappen

Elke aanbieder wil graag extra afnemers. Overstappen naar een nieuw contract is niet altijd mogelijk door de geldende opzegtermijn. Inspecteer als eerste jouw huidige energiecontract. Hierna kan jij pas een nieuw energie-abonnement bestellen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additieve info inzake zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Rijs gaat vandaag nog online. Er is een heel scala aan speciale zakelijke abonnementen. De tarieven zijn uitgesplitst in bruto en netto prijzen. Ondernemers kunnen namelijk de BTW zakelijk aftrekken. Dit wordt ook gedaan in het kader van bestelling voor onder andere zonnepanelen. De stroomtarieven van bedrijven zijn altijd betaalbaarder dan wat normale huishoudens betalen. De compensatie kan groter worden zodra je een hoop gas en elektriciteit inkoopt. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting bestellen. Een stukje van je privégebruik kun jij dan aftrekken van je winst. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Blijham afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Steeds meer ondernemers zijn geïnteresseerd in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Rijs is ook mogelijk door te gaan voor groene energiebronnen zoals zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. In de nabije maanden zal ook de zakelijke wereld niet langer gebruik maken van gas. Samengevat: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op kantoor. Door dit toe te passen draag jij je steentje bij aan een beter milieu.

Energiepakketten Rijs vergelijken Eenvoudig een stroom en gas abonnement afsluiten + aanvragen