Gas en licht vergelijken Ratum Nu leveranciers vergelijken en bespaar tot €140


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. Bovenal het gas heeft veel invloed op de energienota. Daarom is het slim om te vergelijken welke energiemaatschappij een aantrekkelijk contract aanbiedt. Binnen no-time gas en licht leveranciers in Ratum vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en verwachte gas-licht verbruik in. Op basis van onze tool kan je als consument vlug de kosten van gas licht berekenen. Daarop vind je binnen no-time de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ratum [Update april 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – met afstand – de allerbelangrijkste voorzieningen in een huis. Gas, water en licht bestel je niet aan de hand van een alles-in-één pakket. Water neem je af bij het waterbedrijf actief in de buurt van Winterswijk (dat kan zijn Evides). Gas en licht afsluiten in Ratum doen de meesten bij één bedrijf. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij de voordeligste. Hoe dat werkt? Start direct met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over ervaringen De Vastelastenbond).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Selecteer eerst je locatie (Gelderland).
  2. Maak een inschatting van gas + stroom gebruik.
  3. Bepaal een kort- of lange termijn contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (zon, groen uit EU, co2 gecompenseerd, grijs, groen uit NL).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Zoek naar het voordeligste energiebedrijf.
  7. Bestel het pakket online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gelinkt aan jou, en niet gebonden aan het adres. Wil je toch een ander pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Ratum.

Ga je nieuwbouwen? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij Mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een pakket voor elektriciteit kan volstaan wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Wil jij graag bij NLE, Vattenfall, Eneco, Essent, Greenchoice of Budget Energie, ENGIE, Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl? In de opsomming tref je onze vaak gekozen energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning nuttigt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten variëren enorm per woning. De maandelijkse energielasten ligt ergens tussen de €85 en €240. Probleemloos de gas licht kosten berekenen? Dat kan door gebruik te maken van de contract vergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Ratum vegelijken. In de tabel zie je geschatte gas-licht kosten voor enkele klasse woningen en type gezinnen. Klopt dit met mijn lasten? Bekijk jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Ratum. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Onderstaand tref jij het doorsnee- energieverbruik in de regio Winterswijk.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €98,75 €121,25 €130,25 €140,75
Tussenwoning €109,5 €140,25 €154,75 €164
Hoekwoning €130,5 €152 €167,5 €179
2 onder 1 kap €147,25 €168,25 €184 €193,75
Landhuis €177,5 €197,75 €213,5 €222
Modaal €121,5 €147,5 €159,75 €168,75

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Normaal heeft dit te maken met de netbeheerder (als. Enexis). Dit is vaak toe te wijzen aan inspectie of onderhoud. Door de bank genomen zijn stroomproblemen in no-time verholpen. In het geval je geen stroom kunt gebruiken schieten mensen gauw in de stress. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Ratum? Dit is nooit exclusief te wijten aan Anode Energie of Oxxio: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De uitgaven aan energie verminderen is mogelijk op verschillende wijzes. Hierna bekijk jij suggesties die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Vandaag nog aan de slag? Jouw energieconsumptie reduceren is eigenlijk het meest belangrijk. Bijv. “het gebruik van lichtdimmers ” en “Stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.” Of installeer een HR-ketel van Vaillant, AWB, Nefit, Atag of Remeha.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is interessant! Kies voor een (kort) 1 jarig abonnement met een hoge welkomstkorting. Deze bekijk jij direct door het toepassen van onze specialisten.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen kost veel (duur) gas. Op het ogenblik kun jij gebruik maken van verschillende verantwoorde producten die goedkoper in gebruik zijn. Onder andere pelletkachel, warmtepomp, warmtenet, biomassaketel, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier kiezen?

In ons land heb je de keuze uit veel bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke energieleverancier is het beste? Dit wordt bepaald door wat jij belangrijk vindt. Wil jij graag vriendelijke klantenservice, groen gas en groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Zoek ook naar energiepakket Oostwoud vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer in dat geval ogenblikkelijk de gunstigste aanbieder van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Voer jouw gegevens in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij ziet nu de goedkoopste leverancier van gas en stroom (actief in Gelderland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Kijk jij vooral of energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Markeer dan natuurlijk de “duurzame energie” filter. Of zoek specifiek naar gas + stroom pakketten op basis van o.a. zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas, windenergie, groene stroom uit NL.

Uitstekende waardering

Enkele Nederlanders kiezen voor goede klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en geen kleine lettertjes zijn belangrijk. Om dit te weten te komen raadpleeg je de gemiddelde cijfers en actuele comments van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Ratum.

Overstappen

Elke maatschappij zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan soms lastig worden omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Controleer eerst jouw huidige energiecontract. Start pas hierna met het energiecontract oversluiten. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan extra details aangaande zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ratum kan eenvoudig via internet. Daarvoor zijn pakketten voor de zakelijke markt. De tarieven worden weergegeven inclusief en exclusief BTW. Bedrijven mogen de 21% BTW weer terugvragen. Dit is ook gebruikelijk wanneer men investeert in producten als zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruik zijn vaak scherper dan de particuliere tarieven. De compensatie kan toenemen in het geval je meer dan standaard gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel aangaande ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afnemen. Een gedeelte van je privégebruik kun men dan opvoeren als bedrijfskosten. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Helden afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Opvallend veel ondernemers investeren in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Ratum? Dat kan door geld te steken in groene energiebronnen zoals o.a. biomassaketels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal ook de zakelijke wereld het gasverbruik moeten terugdringen. Oftewel: privé gasvrij wonen maar ook op zakelijke locaties. Zodoende draag jij met jouw business bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Ratum vergelijken Eenvoudig een gas & elektra contract aanvragen en afsluiten