Gas en licht vergelijken Peins Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de energiekosten. En dat is soms best een flink bedrag. In de eerste plaats het gas dat jij gebruikt drukt zwaar op de energiekosten. Vandaar is het beslist niet onverstandig om te bekijken welke energieleverancier de laagste prijzen hanteert. Probleemloos gas en licht leveranciers in Peins vergelijken? Geef je woongegevens plus energieverbruik in. D.m.v. onze tool kan je binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend achterhaal jij binnen no-time de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Peins [Update mei 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – verreweg – de allerbelangrijkste aansluitingen in een woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen middels een alles-in-één pakket. Water krijg je van het drinkwaterbedrijf in de provincie Franekeradeel (denk hierbij aan Duneo). Gas en licht afsluiten in Peins is gewoon mogelijk bij één organisatie. Middels de energievergelijker vind jij de meest aantrekkelijke. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Start direct met het advies van onze experts (of lees verder over energie-aanbieder Allure Energie).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Schat de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Filter op de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen uit EU, groen, zon, groen uit NL, co2 gecompenseerd).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Bepaal het voordeligste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op basis van een adres. Overstappen is altijd mogelijk. Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Peins.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektriciteit en water vraag je aan bij Mijnaansluiting.nl. Mogelijk verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een pakket voor elektriciteit is gepast wanneer je kiest voor het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ken jij NLE, Pure Energie, Greenchoice, Essent, Vattenfall of Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, Powerpeers? Onderstaand ontdek je de huidige veel bestelde gas en stroom pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon consumeert gas en elektriciteit. De kosten voor energie fluctueren nogal per gezin. De kostenpost voor energie (maandelijks) schommelt tussen €85 – €165. Binnen no-time jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit aan de hand van onze handige energievergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Peins vegelijken. In de tabel vind jij de modale gas-licht kosten voor enkele soorten huizen en grootte van bewoners. Betaal ik nu relatief veel? Neem jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Peins. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Hierna zie je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Franekeradeel.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €98,25 €122,75 €133,5 €141,5
Tussenwoning €109 €139 €155,25 €164,5
Hoekwoning €132,25 €149,5 €167,75 €179,25
2 onder 1 kap €147,25 €168,5 €182,5 €194
Villa €177,75 €198,25 €212,25 €221,5
Doorsnee €121,25 €147 €161 €171,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Doorgaans is de boosdoener de netbeheerder (zoals Stedin). Dit is vaak toe te wijzen aan geplande onderbrekingen. Gewoonlijk is een elektriciteitsprobleem in enkele ogenblikken gefixt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is er al snel paniek. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Peins? Dit is niet afhankelijk van Huismerk Energie of Vattenfall: iedereen wordt erdoor getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De maandelijkse energierekening omlaag bijstellen is te doen op diverse manieren. Hierna zie je aanwijzingen voor een lagere energierekening.

 1. Verminder je energieverbruik
  Snel resultaat zien? Jouw energieconsumptie reduceren is het meest voor de hand liggend. Bijv. “meer truien en dekens gebruiken ” en “Nooit het licht onnodig aan laten staan.” Of plaats zo’n HR-ketel van Nefit, Remeha, AWB, Atag of Intergas.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is interessant! Selecteer kortlopende energiecontracten met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Deze vind je zonder problemen door gebruik te maken van onze vergelijker.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Je huis verwarmen verstookt een hoop duur gas. Op het ogenblik is er keuzen uit veel verantwoorde energiebronnen die op lage kosten draaien. O.a. warmtenet, biomassaketel, zonnepanelen, warmtepomp, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

Tegenwoordig zijn er verschillende aanbieders van stroom en gas. Welk energiebedrijf moet ik kiezen? Hiervoor moet je kijken naar waar jij waarde aan hecht. Vind je zaken belangrijk als een goede klantenservice, duurzame energie of kijk jij enkel naar de prijs? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Herveld vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies dan moeiteloos de gunstigste leverancier van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul je postcode en het verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij detecteert snel de goedkoopste maatschappij (uit Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Duurzaam gas en groene stroom

Hecht jij waarde aan het feit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Kies dan natuurlijk de “duurzame energie” optie. Tevens kun je uitkijken naar gas en elektra abonnementen met o.a. zonne-energie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, windenergie.

Hoogste waardering

Een groeiend aantal huishoudens hopen op een professionele klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, vakbekwame experts, en heldere communicatie is wenselijk. Daarvoor raadpleeg je de gemiddelde cijfers en nieuwe beoordelingen van huidige contractanten voor energiebedrijven Peins.

Overstappen

Elk energiebedrijf is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is niet altijd mogelijk door de aanwezige opzegtermijn. Analyseer als eerste de voorwaarden in het contract. Ga pas daarna het energiecontract oversluiten. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar additionele details aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Peins kan meteen door het internet. Er zijn flink wat unieke zakelijke abonnementen. De energietarieven kun je vinden inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de 21% BTW weer terugvragen. Dit wordt ook gedaan wanneer men investeert in o.a. zonnepanelen. De stroomtarieven van zakelijke klanten zijn aanzienlijk scherper dan de particuliere tarieven. De compensatie kan toenemen wanneer je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit afneemt. Het grote voordeel t.b.v. ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afsluiten. Het aandeel van je privégebruik kan men opvoeren als bedrijfskosten. Start nu ook met gas en stroom in Basse afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Meer en meer ondernemingen kiezen voor zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Peins? Dat kan door te investeren in milieuvriendelijke producten als zonneboilers, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal ook de zakelijke wereld het gasverbruik moeten terugdringen. Samengevat: zowel thuis gasvrij wonen als bedrijfsgebouwen. Zo draagt iedereen bij aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Peins vergelijken Gemakkelijk een stroom en gas abonnement afsluiten & aanvragen