Overstappen van gas en licht leverancier

Besparen op gas en licht? Dankzij overstappen van energie bespaar je al gauw vele honderden euro’s per jaar. Het is niet moeilijk, maar je moet er wel even de tijd voornemen. Omdat het vrijwel onmogelijk is om alle gas- en licht tarieven zelf naast elkaar te zetten hebben wij dit voor jou wat gemakkelijker gemaakt. Door het invullen van jouw postcode, huisnummer en het geschatte verbruik vergelijk je razendsnel alle beschikbare energieleveranciers in jouw woonplaats. Tarieven van gas en licht kunnen verschillen per plaats. Dat heeft te maken met gasregio’s en de toeslag van netbeheerders. Zo kan het zijn dat iemand in Amstelveen meer betaalt voor gas en elektra dan iemand in Assen of Sneek.

  • Snel alle gas & licht aanbiedingen met elkaar vergelijken
  • Alleen leveranciers die daadwerkelijk beschikbaar zij
  • Bespaar tot €350 per jaar
  • Contract afsluiten doe je op de website van de aanbieder
  • Standaard 14 dagen bedenktijd

Hieronder vind je onze handige vergelijker. Ga direct aan de slag. Vul jouw gegevens in, en geef je voorkeuren door. Je kunt vervolgens heel eenvoudig sorteren op de goedkoopste leverancier, of juist de beste. Door op een van de aanbiedingen te klikken wordt je doorgestuurd naar de aanbieder. Bijvoorbeeld Essent, Vattenfall of Qurrent.

Hoe werkt switchen van energieleverancier?

Veel mensen vinden het overstappen naar een andere energieleverancier moeilijk. Zij denken vaak dat zij een periode zonder stroom of gas komen te zitten. Dit is natuurlijk niet het geval. U heeft waarschijnlijk zojuist een prijsvergelijking van alle energieleveranciers gedaan. U heeft gezien dat u een flink bedrag kunt besparen. U vraagt zich nog af welke stappen u nu moet nemen. Het overstappen naar een andere energieleverancier is eenvoudig. U meldt zich aan bij de nieuwe energieleverancier van stroom en/of gas. Uw nieuwe energieleverancier gaat dan de overstap voor u regelen. Vanaf dan heeft u enkel nog contact met uw nieuwe energieleverancier. Gedurende de overstap ontvangt u zonder problemen stroom en/of gas. u hoeft u geen zorgen te maken.

Hoe zit het met de netbeheerder?
Uw nieuwe energieleverancier stuurt uw overstap-aanvraag door naar uw netbeheerder. De netbeheerder controleert de aanvraag. De netbeheerder informeert daarna uw oude energieleverancier en nieuwe energieleverancier. Zij zullen de meterstanden aan beide partijen doorgeven. De netbeheerder zorgt er ook voor dat de overstap in de aansluitingsadministratie wordt verwerkt.

Uw nieuwe energieleverancier stuurt u het contract en stelt het bedrag per maand vast. U weet dan hoeveel geld u per maand aan uw nieuwe energieleverancier moet betalen. Zoals gebruikelijk zult aan het einde van het jaar de eindrekening ontvangen. U weet dan of uw verbruik hoger of lager dan ingeschat was.