Gas en licht vergelijken Sneek Snel energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €325


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de maandelijkse energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. In de eerste plaats het gas dat jij gebruikt heeft veel invloed op de energiekosten. Vandaar is het beslist niet onverstandig om te vergelijken welke energieaanbieder het goedkoopste is. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in Sneek vergelijken? Vul postcode + huisnummer en ook verbruik in. Met behulp van de vergelijker kun je simpelweg de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap achterhaal je binnen no-time de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Sneek [Update april 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – zonder twijfel – de basis aansluitingen in jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen op basis van één verzamel contract. Water krijg je van het drinkwaterbedrijf werkzaam rondom Súdwest-Fryslân (voorbeelden zijn Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Sneek doen de meesten bij één bedrijf. Geholpen door de gaslicht-vergelijker vind jij het pakket met de laagste prijs. Hoe doe ik dit? Ga aan de slag met de tips van onze specialisten (of bekijk info over vergelijk direct Huismerk Energie).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een kort- of lange termijn contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen, grijs, co2 gecompenseerd, groen uit EU, zon).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor april 2024.
  6. Klik op het voordeligste energiebedrijf.
  7. Bestel het pakket online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet gebonden aan het adres. Willen jullie wel een andere contract? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Sneek.

Betreft het nieuwbouw? Gas, stroom en water registreer je bij de website mijnaansluiting.nl. Zo af en toe kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor elektriciteit kan volstaan in het geval van een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten april 2024

Ken jij NLE, Essent, Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall of Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers? In de kolommen hierna bekijk jij de meest gekozen pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander gebruikt gas en elektriciteit. Deze kosten schommelen enorm per huishouden. Het doorsnee maandelijkse voorschot bedraagt tussen de €90 en €225. Eenvoudig de gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk middels onze gaslicht-vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Sneek vegelijken. In onderstaand schema zie je de gemiddelde energiekosten voor populaire soorten huizen en type gezinnen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw energienota, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Sneek. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In de tabel tref jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,5 €123,5 €131,25 €142
Tussenwoning €108,5 €140,25 €152,5 €162,75
Hoekwoning €130,75 €150,25 €167,5 €179,5
2 onder 1 kap €147 €167,5 €183,25 €194,25
Landhuis €178,25 €200,25 €214,25 €223
Doorsnee €123,25 €144,75 €158,25 €170,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Dikwijls is de boosdoener de netbeheerder (bijvoorbeeld Stedin). Vaak wordt dit veroorzaakt door inspectie of onderhoud. Gebruikelijk zijn stroomproblemen binnen enkele uren weggewerkt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Sneek? Of je nu klant bent bij Essent of UnitedConsumers: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energiekosten verminderen is mogelijk op verschillende wijzes. Op deze pagina detecteer je 3 tips waarmee jij aan de slag kan.

 1. Energiegebruik reduceren
  Nu starten? Minder stroom consumeren is het meest voor de hand liggend. Bijvoorbeeld “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas ” en “Let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.” Of koop een HR-ketel van Intergas, Vaillant, Atag, Nefit of Remeha.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is erg raadzaam! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dat vind jij moeiteloos aan de hand van onze vergelijkingen.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen is niet goedkoop. Op het ogenblik zijn er veel milieuvriendelijke producten die goedkoper in gebruik zijn. Neem nou infraroodpanelen, zonnepanelen, pelletkachel, warmtepomp, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra kiezen?

Op dit moment vind je diverse aanbieders van gas en elektra. Welke stroomleverancier past bij mij? Dat ligt aan wat jullie precies zoeken. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, schone stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Langezwaag vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval direct de scherpste aanbieder van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul je postcode en het verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je detecteert direct de goedkoopste leverancier (werkzaam in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en gas

Wil jij vooral dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Markeer dan natuurlijk de “duurzame energie” filter. Of willen jullie stroom en gascontracten met onder andere groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Beste recensies

Een deel van de woningeigenaren eisen een uitstekende klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, medewerkers met kennis, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Om hier achter te komen lees je het klantcijfer en actuele recensies van huidige contractanten voor energiebedrijven Sneek.

Overstappen

Elke leverancier wil graag extra afnemers. Overstappen van energie is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat je aan een contract vastzit. Bekijk als eerste de voorwaarden in het contract. Start pas hierna met het energiecontract oversluiten. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij additieve voorlichting inzake zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Sneek gaat simpelweg via de pc. We zien steeds meer speciale zakelijke abonnementen. De energietarieven zijn uitgesplitst met en zonder BTW. ZZP’ers mogen de 21% BTW weer terugvragen. Ook particulieren kunnen dat bij het aankopen van producten als zonnepanelen. De energiekosten van zakelijke klanten zijn vaak scherper vergeleken met de reguliere prijzen. De compensatie kan flink oplopen op het moment dat je veel gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting bestellen. Een gedeelte van eigen privégebruik mag je aftrekken van je winst. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Dedgum afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Opvallend veel ondernemers maken de keuze voor zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Sneek kan natuurlijk door een belang te nemen in verantwoorde oplossingen zoals bijv. pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook bedrijven van het gas afgaan. Conclusie: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op kantoor. Zodoende draagt iedereen bij aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Sneek vergelijken Vandaag nog een gas & stroom abonnement aanvragen en afsluiten