Gas en licht vergelijken Assen Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Voornamelijk het verstookte gas kom je weer tegen in de energiekosten. Hierom is het geen gek idee om te analyseren welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in Assen vergelijken? Voer je adres & verbruiksgegevens in. Met behulp van de gaslicht-vergelijker kun jij simpelweg de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap bekijk jij eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Assen [Update mei 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het zijn dan ook – met afstand – de meest cruciale aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar via een alles-in-één pakket. De wateraansluiting bestel je bij een specifieke waterleverancier uit de omgeving Assen (dit zijn organisaties als Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Assen kan gemakkelijk bij één partij. Door gebruik te maken van de energievergelijker zie je het meest betaalbare contract. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Gebruik de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over abonnementen van Vrijopnaam).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Drenthe).
  2. Maak een inschatting van jouw energieverbruik.
  3. Filter op de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (co2 gecompenseerd, grijs, groen uit EU, groen, zon).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Bepaal de voordeligste energie aanbieder.
  7. Regel de aanvraag online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op jouw huis. Overstappen is altijd mogelijk. Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Assen.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektriciteit en water kan je aanvragen bij MijnAansluiting. Soms verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een contract voor elektriciteit kan volstaan in het geval van een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Wil jij graag bij Pure Energie, Essent, Vattenfall, Eneco, NLE of Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie, ENGIE, Oxxio? Hierna zie je de huidige scherpe energiecontracten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk huishouden nuttigt gas en elektriciteit. De kosten variëren nogal per huishouden. De kostenpost voor energie (maandelijks) bedraagt tussen de €105 tot €250. Onmiddellijk jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan met onze vergelijker / tools. Vul jouw actuele verbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Assen vegelijken. Hieronder detecteer je de doorsnee energiekosten voor diverse soorten woningen en gezinssamenstellingen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Neem jouw rekening van de energieaanbieder, check de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Assen. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Hierna detecteer je een inschatting van het energieverbruik in de regio Assen.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,5 €120,5 €132,5 €141,5
Tussenwoning €108 €141,25 €153,75 €163,75
Hoekwoning €131 €151 €168,5 €177,5
2 onder 1 kap €145,75 €168,75 €184,25 €191,25
Vrijstaand €176,5 €200 €215,25 €222,25
Standaard €124,25 €147,25 €159,25 €169,5

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Gewoonlijk heeft dit te maken met de netbeheerder (o.a. Liander). Dit komt vaak door onderhoud aan de netwerken. In de regel is zo’n storing heel erg snel weggewerkt. Als je geen stroom hebt kan dat zorgen voor veel problemen. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Assen? Het maakt niet uit of je zit bij Greenchoice en Innova Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De maandelijkse energienota reduceren kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Bijgaand tref jij 3 tips om meteen te besparen op energie.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Vandaag nog aan de slag? Minder energie verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Voorbeelden zijn “wassen op 30 graden ” en “Goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.” Of neem een HR-ketel van AWB, Vaillant, Atag, Nefit of Remeha.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie loont! Ga voor een 1 jarig contract waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat vind jij meteen door middel van onze vergelijker.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Vandaag de dag kan je profiteren van meerdere groene installaties die goedkoop verwarmen. Bijv. zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, biomassaketel, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder moet ik kiezen?

In Nederland werken diverse aanbieders van gas en elektra. Welke energieleverancier is het beste? Hiervoor moet je kijken naar je wensen en behoeften. Geef je de voorkeur aan een goede klantenservice, groen gas en groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Saaxumhuizen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies dan à la minute de gunstigste leverancier van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul je postcode en het verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij bekijkt onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas licht (die levert in Drenthe) voor jouw situatie.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Vind jij het belangrijk dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Neem daarvoor de “duurzame energie” filter. Tevens kun je uitkijken naar gas en elektra abonnementen met bijvoorbeeld groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, windenergie, groene stroom uit EU.

Beste beoordeling

Een deel van de Nederlanders willen de beste klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en duidelijke voorwaarden is noodzakelijk. Daarvoor raadpleeg je het cijfer en recentelijke recensies van afnemers voor energiebedrijven Assen.

Overstappen

Elke maatschappij zoekt natuurlijk meer contractanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is soms niet toegestaan door de aanwezige opzegtermijn. Check hierom de einddatum van je contract. Ga pas daarna een nieuw energie-abonnement bestellen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je extra informatie omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Assen kan gemakkelijk door het internet. Je vindt veel unieke zakelijke abonnementen. De tarieven worden omschreven inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen het BTW bedrag terugvragen. Ook particulieren kunnen dat bij het aankopen van bijv. zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruikers zijn altijd goedkopervergeleken met de reguliere prijzen. Het voordeel kan sterk oplopen wanneer je een heleboel gas en elektriciteit afneemt. Een leuke bijkomstigheid aangaande ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Het aandeel van het privégebruik mag men aftrekken als kosten voor het bedrijf. Start nu ook met gas en stroom in Koningsbosch afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Meer en meer ondernemers gaan voor zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Assen gebeurt ook door geld te steken in groene energiebronnen zoals bijvoorbeeld pelletkachels, biomassaketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook bedrijven van het gas afgaan. Conclusie: zowel thuis gasvrij wonen als bedrijfsgebouwen. Zodoende draag jij je steentje bij aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Assen vergelijken Direct een licht en gas abonnement aanvragen & afsluiten