Gas en licht vergelijken Overijssel Vergelijk alle energiebedrijven en bespaar €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energienota. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Hoofdzakelijk het gas dat je verstookt beïnvloedt jouw energierekening. Vandaar is het slim om te analyseren welke energiemaatschappij een aantrekkelijk contract aanbiedt. Meteen gas en licht leveranciers in Overijssel vergelijken? Geef je huisnummer, postcode + geschatte verbruik in. Geholpen door gaslichtafsluiten.nl kun je vlug de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend detecteer je nu de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Overijssel [Update maart 2023]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het betreft hier – met afstand – de allerbelangrijkste voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet aan de hand van één verzamel contract. Het water sluit je af via het drinkwaterbedrijf actief in de buurt van Overijssel (bijv. PWN). Gas en licht afsluiten in Overijssel doen de meesten bij één partij. Door gebruik te maken van deze website zie je de goedkoopste. Hoe doe ik dit? Gebruik het advies van onze experts (of lees verder over stroom en gas van Innova Energie).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Overijssel).
  2. Maak een inschatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Selecteer een kort- of lange termijn contract.
  4. Klik op het type energieopwekking (groen, wind, groen uit NL, groen uit EU, zon).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor maart 2023.
  6. Klik op de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op basis van een adres. Wil je toch een ander pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Overijssel.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektriciteit en water registreer je bij Mijn Aansluiting. Bijwijlen kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor elektriciteit voldoet bij een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2023

Ben je al bekend met Pure Energie, Eneco, Vattenfall, NLE, Greenchoice of Oxxio, Budget Energie, Powerpeers, ENGIE, Qurrent? In de opsomming bekijk je de huidige veel gekozen gas licht pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden maakt gebruik van gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten schommelen aanmerkelijk per gezinssamenstelling. De maandelijkse energienota bedraagt tussen de €100 tot €200. À la minute de gas licht kosten berekenen? Doe dit via onze gaslicht-vergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Overijssel vegelijken. In de tabel bekijk je de doorsnee tarieven voor populaire klasse woningen en type gezinnen. Scoor ik hoog of laag? Neem jouw energierekening, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Overijssel. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Onderstaand vind jij het geschatte energieverbruik in de regio Overijssel.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101,25 €122,5 €132 €141
Tussenwoning €107,75 €140 €155,5 €164,75
Hoekwoning €131 €150 €167,25 €179,25
2 onder 1 kap €146,75 €170,25 €184 €194
Villa €177,25 €198,5 €214,5 €221,75
Gemiddeld €121,5 €145 €160,5 €169,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. In de meeste gevallen ligt dit aan de netbeheerder (zoals Cogas). De oorzaak kan zijn werkzaamheden aan het netwerk. Normaliter is een elektriciteitsprobleem in no-time verholpen. Als je geen stroom hebt kan dat zorgen voor veel problemen. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Overijssel? Dit is niet afhankelijk van Eneco of Innova Energie: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De kosten van energie verminderen kan op verschillende manieren. Op deze pagina achterhaal jij tips & tricks om meteen te besparen op energie.

 1. Gebruik energie verlagen
  Gelijk profiteren? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. Bijv. “de verwarming omlaag doen ” en “Niet een te grote koelkast kopen.” Of neem een HR-ketel van AWB, Intergas, Nefit, Remeha of Vaillant.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is zeker ons advies! Bestel kortlopende energiecontracten waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat vind jij vandaag nog door middel van onze zoekmachine.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen kost veel (duur) gas. Tegenwoordig kun jij gebruik maken van meerdere milieuvriendelijke oplossingen die goedkoper in gebruik zijn. Denk aan biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachel, zonneboiler, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

In Nederland vind je veel aanbieders van stroom en gas. Welke stroomaanbieder past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar waar jij waarde aan hecht. Wil jij graag betrouwbare medewerkers, groen gas en groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Ravenswoud vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval onmiddellijk de goedkoopste maatschappij van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij ontdekt vandaag nog de goedkoopste maatschappij (werkzaam in Overijssel) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Is het voor jou prioriteit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Kies dan zeker het filter “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar energiepakketten op basis van o.a. groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, windenergie, zonne-energie.

Beste recensies

Sommige contractanten eisen een uitstekende klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, medewerkers met kennis, en geen kleine lettertjes zijn belangrijk. Om hier achter te komen neem je als uitganspunt de totale beoordeling en de laatste beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Overijssel.

Overstappen

Elke leverancier van energie wil graag extra afnemers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is niet altijd mogelijk door de geldende opzegtermijn. Analyseer altijd de datum dat je contract afloopt. Vervolgens kan je pas het oversluiten definitief maken. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je additionele advies inzake zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Overijssel werkt eenvoudig in een online omgeving. Er zijn flink wat pakketten voor de zakelijke markt. De prijzen worden weergegeven met en zonder BTW. ZZP’ers mogen de BTW zakelijk aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook bij het aankopen van onder andere zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor zakelijke klanten zijn vaak lager dan de particuliere tarieven. De bonus kan hoger worden zodra je meer dan standaard gas en elektriciteit afneemt. Een pluspunt aangaande ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afsluiten. Een deel van het privégebruik kun men dan opvoeren als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in IJsselmuiden afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
We zien het steeds vaker: zakelijke gebruikers zien heil in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Overijssel kan natuurlijk door te kiezen voor verantwoorde energiebronnen zoals zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zullen ook bedrijven afscheid nemen van het gas. Kortom: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook fabrieken en kantoren. Zodoende neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Overijssel vergelijken Snel online een gas en licht abonnement aanvragen en afsluiten