Gas en licht vergelijken Ravenswoud Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Bovenal het gas zie je terug in jouw energierekening. Vandaar is het slim om te zien welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Direct gas en licht leveranciers in Ravenswoud vergelijken? Vul postcode + huisnummer plus geschatte verbruik in. Middels de vergelijker kan je als consument vandaag nog de kosten van gas licht berekenen. Daarna ontdek je vandaag nog de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ravenswoud [Update mei 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We praten dan ook over – zonder twijfel – de meest essentiële voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar middels een alles-in-één pakket. Water neem je af bij de betreffende leverancier werkzaam rondom Ooststellingwerf (dit zijn organisaties als Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Ravenswoud kan gemakkelijk bij één organisatie. Dankzij de energievergelijker detecteer je de meest aantrekkelijke. Maar hoe kan ik dat doen? Begin nu met het bijgaande stappenplan (of bekijk groene stroom E.ON).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Filter op het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit NL, grijs, groen uit EU, wind, zon).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Calculeer het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze staat op naam, en niet op jouw huis. Wil je toch een ander pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Ravenswoud.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektriciteit registreer je bij Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor elektriciteit is toereikend wanneer je kiest voor het warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ken jij Greenchoice, NLE, Eneco, Essent, Vattenfall of Budget Energie, Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers? In de kolommen hierna achterhaal jij een aantal kwalitatieve energie-abonnementen.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning gebruikt gas en elektriciteit. De energiekosten wisselen aanmerkelijk per huis. Het doorsnee maandelijkse voorschot schommelt tussen €80 – €190. Probleemloos jullie gas licht kosten berekenen? Dat doe je middels de contract vergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en check de kosten voor elektra en gas. Weetgraag naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Ravenswoud vegelijken. Onderstaand bekijk jij aannemelijke kosten voor verschillende soorten woningen en aantal inwoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Download jouw energienota, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Ravenswoud. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In de tabel tref jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Ooststellingwerf.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,75 €120,75 €133,25 €142,75
Tussenwoning €108,75 €139,25 €153,75 €163,75
Hoekwoning €129,25 €150,75 €167,25 €179
2 onder 1 kap €146,5 €170,25 €182,75 €191,75
Vrijstaand €178,75 €198,75 €213 €224
Gemiddeld €123,25 €144,5 €159,75 €168,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Doorgaans komt dit door de netbeheerder (zoals RENDO Netwerken). De oorzaak kan zijn netuitbreidingen. Meestal is een stroomprobleem in no-time opgelost. Als de stroom uitvalt kun je nog maar weinig kanten op. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Ravenswoud? Het maakt niet uit of je zit bij DELTA en/of HVC: alle huishoudens vallen hieronder.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De kosten van energie minimaliseren kan op verschillende manieren. Hieronder vind jij aanwijzingen die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Vandaag nog aan de slag? Jouw energieconsumptie reduceren is het eerste wat je kunt doen. Bijv. “korter douchen ” en “De eco-stand gebruiken met vieze was.” Of neem een HR-ketel van Nefit, Vaillant, AWB, Remeha of Intergas.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Kies voor kortlopende energiecontracten waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat vind jij ogenblikkelijk d.m.v. ons zoekscript.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming zorgt voor een hoge gasrekening. Tegenwoordig zijn er veel groene producten die goedkoper in gebruik zijn. Zoals warmtepomp, warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder past bij mij?

In Nederland kan jij kiezen uit veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welke leverancier is het beste? Hiervoor moet je kijken naar wat jij belangrijk vindt. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, duurzame energie of kijk jij enkel naar de prijs? Lees nu verder over energiepakket Holwierde vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Kijk jij vooral naar prijs? Bezoek dan gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul jouw verbruik in, en filter vervolgens op prijs. Je vindt eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (die werken in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Hecht jij waarde aan het feit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Sorteer hiervoor het filter “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar energiepakketten met bijvoorbeeld zonne-energie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, windenergie.

Hoogste ratings

Een deel van de woningeigenaren gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en duidelijke voorwaarden is onmisbaar. Om hier achter te komen kijk je naar het cijfer en nieuwe meningen van afnemers voor energiebedrijven Ravenswoud.

Overstappen

Elke maatschappij zoekt niet consumenten. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd door de aanwezige opzegtermijn. Analyseer om die reden het einde van je contracttermijn. Pas in de volgende stap ga je een nieuw energie-abonnement bestellen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar aanvullende informatie ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ravenswoud kan vandaag nog via internet. Er zijn flink wat unieke zakelijke abonnementen. De energietarieven worden omschreven met en zonder BTW. Een ondernemer mag het BTW bedrag terugvragen. Dit wordt ook gedaan in het kader van bestelling voor producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn een stuk betaalbaarder dan de particuliere tarieven. De compensatie kan flink oplopen wanneer je een heleboel gas en elektriciteit inkoopt. Een pluspunt bij ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting aanvragen. Een stukje van je privégebruik kun men dan aftrekken van je winst. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Berghem afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
We zien het steeds vaker: ondernemers hebben interesse in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Ravenswoud? Dat kan door te gaan voor “groene” producten zoals o.a. pelletkachels, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zullen ook fabrieken afscheid nemen van het gas. Oftewel: zowel thuis gasvrij wonen als fabrieken en kantoren. Hierdoor kan de zakelijke wereld iets doen aan een duurzamer Nederland.

Energiepakketten Ravenswoud vergelijken Simpel een gas & elektra contract afsluiten & aanvragen