Gas en licht vergelijken Ouwster-Nijega Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energiekosten. En energie is zeker niet goedkoop. Met name het gas dat jij gebruikt kom je weer tegen in je energierekening. Om die reden loont het om na te gaan welke energieleverancier voor jou voordelig is. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Ouwster-Nijega vergelijken? Voer je adres & verwachte gas-licht verbruik in. Door gebruik te maken van de energievergelijker kan jij vandaag nog de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend achterhaal je vlug de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ouwster-Nijega [Update maart 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het zijn dan ook – met afstand – de allerbelangrijkste voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen via 1 combinatie abonnement. Het water sluit je af via een specifieke waterleverancier werkzaam rondom De Friese Meren (denk hierbij aan Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Ouwster-Nijega doe je wel bij één aanbieder. Op basis van deze website bekijk je de goedkoopste. Maar hoe kan ik dat doen? Doorloop snel het advies van onze experts (of lees verder over energiebedrijf MAIN Energie).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Geef een schatting van jouw energieverbruik.
  3. Kies de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (zon, wind, groen uit EU, groen uit NL, groen).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor maart 2024.
  6. Selecteer het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Bestel het pakket online, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op de woning. Willen jullie wel een andere contract? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Ouwster-Nijega.

Ga je nieuwbouwen? Gas, stroom en water regel je via de website mijnaansluiting.nl. Zo af en toe is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor stroom voldoet wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten maart 2024

Kies jij voor Eneco, Essent, Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall of Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, ENGIE? Onderstaand vind je onze meest gekozen pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden gebruikt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten verschillen behoorlijk per woning. De kostenpost voor energie (maandelijks) ligt tussen de €115 tot €195. Moeiteloos jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je middels onze handige energievergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en check de kosten voor elektra en gas. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Ouwster-Nijega vegelijken. Hierna bekijk je de modale energiekosten voor verschillende woningtypes en aantal inwoners. Betaal ik nu relatief veel? Bekijk jouw energienota, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Ouwster-Nijega. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In de tabel bekijk jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99 €123,25 €130,25 €142
Tussenwoning €107,75 €139,25 €154,25 €164,75
Hoekwoning €129,5 €152,5 €168,5 €178,5
2 onder 1 kap €146,5 €168,25 €181,5 €191,5
Villa €178,5 €200,5 €213 €223,5
Gemiddeld €121,75 €145,75 €159,75 €170,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Gewoonlijk is de boosdoener de netbeheerder (o.a. Liander). De oorzaak kan zijn inspectie of onderhoud. Meestal zijn stroomproblemen in enkele ogenblikken weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, is de impact direct groot. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Ouwster-Nijega? Of je nu stroom afneemt bij Budget Energie of Vandebron: alle huishoudens vallen hieronder.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energielasten omlaag bijstellen kan op verschillende manieren. Hieronder ontdek je suggesties voor een lagere energierekening.

 1. Minder energie gebruiken
  Nu starten? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. Onder andere “de oven efficiënt gebruiken ” en “Haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.” Of neem een HR-ketel van Nefit, Remeha, Intergas, Atag of Vaillant.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is interessant! Ga voor een 1 jarig contract waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Je regelt dat binnen no-time d.m.v. ons zoekscript.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Warm water en een warm huis kost veel (duur) gas. Heden ten dage kan je profiteren van meerdere milieuvriendelijke installaties waarbij je goedkoop uit bent. Zoals warmtepomp, pelletkachel, zonnepanelen, infraroodpanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

Op dit moment zijn er een hoop verschillende aanbieders van stroom en gas. Welke leverancier past bij mij? Dit wordt bepaald door jouw persoonlijke wensen. Vind je zaken belangrijk als goede hulp en ondersteuning, groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Zoek ook naar energiepakket Hellum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Selecteer dan onmiddellijk de scherpste leverancier van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Voer jouw gegevens in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij ontdekt gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom (actief in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groenste gas en elektriciteit

Wil jij vooral dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Markeer dan uiteraard als bron “duurzame energie”. Of willen jullie energiepakketten op basis van onder andere groene stroom uit EU, zonne-energie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende beoordeling

Enkele huishoudens gaan voor hoogstaande klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, deskundige specialisten, en heldere communicatie is wenselijk. Daarvoor kan je kijken naar het cijfer en actuele comments van afnemers voor energiebedrijven Ouwster-Nijega.

Overstappen

Elke aanbieder zoekt niet consumenten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is soms niet toegestaan omdat je aan een contract vastzit. Inspecteer om die reden de einddatum van je contract. Hierna kan jij pas het oversluiten definitief maken. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar extra details aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ouwster-Nijega gaat direct door het internet. Je kunt kiezen uit B2B contracten. De prijzen kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. Bedrijven mogen de betaalde BTW terugvorderen. Dit wordt ook gedaan wanneer men investeert in onder andere zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruikers zijn aanzienlijk lager dan de particuliere tarieven. De compensatie kan hoger worden als je extra veel gas en elektriciteit afneemt. De meerwaarde aangaande ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting bestellen. Een gedeelte van je privégebruik kan jij aftrekken als kosten voor het bedrijf. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Baexem afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Opvallend veel bedrijven investeren in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Ouwster-Nijega is ook mogelijk door te beleggen in groene systemen zoals bijvoorbeeld biomassaketels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de industrie afscheid nemen van het gas. Conclusie: privé gasvrij wonen maar ook op kantoor. Zo kan de zakelijke wereld iets doen aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Ouwster-Nijega vergelijken Zonder moeite een gas & elektra contract aanvragen & afsluiten