Gas en licht vergelijken Oudega Nu energiebedrijven vergelijken en bespaar €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de maandelijkse energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Hoofdzakelijk het gasverbruik drukt zwaar op je energierekening. Hierom is het goed om te analyseren welke energiemaatschappij een aantrekkelijk contract aanbiedt. Binnen no-time gas en licht leveranciers in Oudega vergelijken? Geef je woongegevens plus energieverbruik in. Geholpen door gaslichtafsluiten.nl kan je probleemloos de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap detecteer je binnen no-time de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Oudega [Update september 2023]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – overduidelijk – de meest cruciale aansluitingen in een woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen via één verzamel contract. Het water sluit je af via de betreffende leverancier in de provincie De Friese Meren (voorbeelden zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Oudega doen de meesten bij één leverancier. Door middel van de vergelijker achterhaal jij de voordeligste. Hoe dat werkt? Gebruik het advies van onze experts (of lees verder over energieleverancier Endinet Groep).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Geef een schatting van je energieconsumptie.
  3. Kies het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen, zon, co2 gecompenseerd, groen uit NL, groen uit EU).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor september 2023.
  6. Bereken de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gelinkt aan jou, en niet op jouw huis. Willen jullie wel een andere contract? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Oudega.

Bouw je een nieuw huis? Gas water en stroom regel je via Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een contract voor stroom is passend wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten september 2023

Wil jij graag bij Pure Energie, NLE, Eneco, Greenchoice, Vattenfall of Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio, ENGIE, Powerpeers? In de volgende lijst achterhaal jij onze kwalitatieve gas en stroom pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk huishouden verbruikt gas en elektriciteit. De kosten schommelen aanmerkelijk per gezinssamenstelling. De maandelijkse energierekening schommelt tussen €115 tot €155. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen door gebruik te maken van de contract vergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Oudega vegelijken. In het schema hieronder ontdek je geschatte energiekosten voor enkele soorten huizen en huishoudens. Hoe verhoudt mijn energierekening? Neem jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Oudega. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In onderstaand schema bekijk jij het doorsnee- energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,25 €121,5 €130,25 €141
Tussenwoning €107 €138,25 €152,25 €163,25
Hoekwoning €132,25 €149,5 €167,25 €177
2 onder 1 kap €147,25 €170 €184,5 €192,75
Bungalow €177,25 €200,5 €212,25 €223,75
Doorsnee €122 €146,5 €160,25 €168,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Dikwijls is de “schuldige” de netbeheerder (bijv. Coteq Netbeheer). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoud aan de netwerken. Doorgaans zijn stroomproblemen heel erg snel gefixt. Wanneer je zonder stroom zit kan dat zorgen voor veel problemen. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Oudega? Dit is niet afhankelijk van Engie en Leon Zeewolde: iedereen wordt erdoor getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energiekosten beperken is mogelijk op verschillende wijzes. Op deze pagina ontdek je aanwijzingen voor een lagere energierekening.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Snel resultaat zien? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. Onder andere “gebruik alleen A++ producten ” en “Geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.” Of neem een HR-ketel van Nefit, Intergas, Remeha, AWB of Vaillant.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie loont! Bestel een 1 jaar abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Je regelt dat zonder problemen d.m.v. onze vergelijkingen.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Water opwarmen is niet goedkoop. Op het ogenblik bestaan er diverse groene oplossingen die goedkoop verwarmen. Zoals pelletkachel, warmtepomp, warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra past bij mij?

Tegenwoordig kan jij kiezen uit veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welke maatschappij past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan goede hulp en ondersteuning, groen gas en groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Lees nu verder over energiepakket Hegebeintum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer in dat geval meteen de meest voordelig energieleverancier van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul je postcode en het verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je treft zonder problemen de goedkoopste maatschappij (werkzaam in Friesland) voor jouw situatie.

Groene stroom en gas

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Markeer dan uiteraard als bron “duurzame energie”. Of willen jullie gas en elektra abonnementen op basis van 0groene stroom uit EU, windenergie, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Beste recensies

Veel contractanten willen de beste klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, medewerkers met kennis, en transparantie wil iedereen. Om hier achter te komen lees je het cijfer en recentelijke reviews van huidige contractanten voor energiebedrijven Oudega.

Overstappen

Elke maatschappij zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen van energie kan soms lastig worden doordat je met een contract te maken hebt. Bekijk om die reden de einddatum van je contract. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan meer informatie betreft zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Oudega is gemakkelijk in een online omgeving. Je kunt kiezen uit pakketten voor de zakelijke markt. De tarieven kunnen gevonden worden met en zonder BTW. Een ondernemer mag de betaalde BTW terugvorderen. Ook particulieren kunnen dat als men een aankoop doet van bijvoorbeeld zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn een stuk voordeliger dan het tarief voor de normale consument. Het voordeel kan hoger worden zodra je meer dan standaard gas en elektriciteit verbruikt. Het grote voordeel t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting inkopen. Een stukje van je privégebruik kan jij aftrekken van je winst. Nu ook online: gas en stroom in Assendelft afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Meer en meer bedrijven gaan voor windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Oudega? Doe dit door een belang te nemen in “groene” systemen zoals bijvoorbeeld pelletkachels, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zullen ook bedrijven afscheid nemen van het gas. Dus: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook fabrieken en kantoren. Op deze manier draagt iedereen bij aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Oudega vergelijken Simpel een gas & stroom contract afsluiten & aanvragen