Gas en licht vergelijken Orvelte Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht gebruik restulteert in de maandelijkse energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. In het bijzonder het verstookte gas drukt zwaar op jouw energiekosten. Daarom is het geen gek idee om te controleren welke energiemaatschappij het goedkoopste is. Meteen gas en licht leveranciers in Orvelte vergelijken? Voer je adres plus verbruiksgegevens in. Via de gaslicht-vergelijker kan je moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend detecteer je eenvoudig de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Orvelte [Update april 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – met afstand – de meest elementaire voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet door middel van één verzamel contract. Water krijg je van het drinkwaterbedrijf uit de omgeving Midden-Drenthe (dit zijn organisaties als Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Orvelte kan gemakkelijk bij één partij. Geholpen door de gaslicht-vergelijker zie je de meest aantrekkelijke. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Ga aan de slag met het 7-stappen model (of bezoek energieleverancier Energiedirect.nl).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe).
  2. Maak een schatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een kort- of lange termijn contract.
  4. Klik op het type energieopwekking (wind, groen uit NL, zon, groen uit EU, groen).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Selecteer de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Sluit het pakket online af, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gelinkt aan jou, en niet op jouw huis. Willen jullie wel een andere contract? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Orvelte.

Bouw je een nieuw huis? Gas, elektra en water registreer je bij Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor stroom is gepast in het geval van een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten april 2024

Ken jij Essent, Vattenfall, NLE, Eneco, Pure Energie of Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie, Powerpeers, ENGIE? In de kolommen hierna ontdek je diverse populaire gas licht pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning nuttigt gas en elektriciteit. De energiekosten verschillen enorm per woning. De maandelijkse energierekening ligt ergens tussen de €95 – €150. Binnen no-time jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan middels de tariefvergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Meer weten over gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Orvelte vegelijken. Hieronder ontdek je de gemiddelde gas-licht kosten voor veel voorkomende soorten woningen en type gezinnen. Scoor ik hoog of laag? Check jouw energienota, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Orvelte. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In de tabel ontdek je het verwachte energieverbruik in de regio Midden-Drenthe.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,75 €121,5 €132 €142
Tussenwoning €107 €139 €155 €163
Hoekwoning €130,75 €151,5 €167,75 €179
2 onder 1 kap €144,5 €168,75 €183 €192,75
Bungalow €179,5 €197,5 €213,25 €224
Modaal €124 €145,75 €158,25 €168,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Gewoonlijk komt dit door de netbeheerder (zoals RENDO Netwerken). De oorzaak kan zijn netuitbreidingen. Gebruikelijk is zo’n elektriciteitsstoring heel erg snel gefixt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is de impact direct groot. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Orvelte? Of je nu stroom afneemt bij Engie of HVC: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energielasten beperken kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder detecteer je aanwijzingen om meteen te besparen op energie.

 1. Verminder je energieverbruik
  Direct besparen? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. Voorbeelden zijn “een afwasteil gebruiken ” en “Goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.” Of plaats zo’n HR-ketel van Vaillant, Nefit, Intergas, AWB of Remeha.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie moet je niet vergeten! Ga voor kortlopende energiecontracten inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Jij zoekt dat vandaag nog door gebruik van onze adviseurs.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen verstookt een hoop duur gas. Heden ten dage is er keuzen uit meerdere milieuvriendelijke oplossingen waarbij je goedkoop uit bent. Bijv. zonnepanelen, biomassaketel, warmtepomp, infraroodpanelen, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

Op dit moment zijn er een hoop verschillende aanbieders van stroom en gas. Welke stroomaanbieder is voor jou geschikt? Hiervoor moet je kijken naar waar jij waarde aan hecht. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, groen gas en groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Vind alles uit over energiepakket Haulerwijk vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Kies in dat geval nu de goedkoopste maatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul de vergelijker volledig in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij achterhaald simpelweg de goedkoopste leverancier (uit Drenthe) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en gas

Wil jij vooral dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Kies dan voor groen gas en groene stroom. Kies dan zeker de mogelijkheid “duurzame energie”. Tevens kun je uitkijken naar gas + stroom pakketten op basis van bronnen zoals zonne-energie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, windenergie.

Uitstekende klantervaring

Opvallend veel Nederlanders kiezen voor goede klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie zijn belangrijk. Om dit te weten te komen neem je als uitganspunt de totale beoordeling en betrouwbare reviews van huidige contractanten voor energiebedrijven Orvelte.

Overstappen

Elk energiebedrijf zoekt niet consumenten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is soms niet toegestaan omdat je aan een contract vastzit. Bekijk hierom de voorwaarden in het contract. Ga pas daarna het energiecontract oversluiten. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij aanvullende info aangaande zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Orvelte kan gemakkelijk online. Men kan kiezen uit abonnementen voor de zakelijke markt. De tarieven kun je vinden inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de betaalde BTW terugvorderen. Dit wordt ook gedaan bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn een stuk lager dan de particuliere tarieven. De korting kan toenemen zodra je extra veel gas en elektriciteit verbruikt. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting inkopen. Een stukje van eigen privégebruik kun je dan opgeven als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Anderen afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Opvallend veel ondernemingen zijn geïnteresseerd in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Orvelte? Doe dit door te gaan voor milieuvriendelijke oplossingen zoals bijv. infraroodpanelen, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal ook de industrie van het gas afgaan. Oftewel: zowel thuis gasvrij wonen als ondernemingen. Zo draag jij je steentje bij aan een schonere wereld.

Energiepakketten Orvelte vergelijken Simpel een gas en elektra contract afsluiten & aanvragen