Gas en licht vergelijken Mussel Snel energieleveranciers vergelijken en bespaar €165


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energiekosten. En energie is zeker niet goedkoop. Voornamelijk het gas beïnvloedt jouw energiekosten. Daarom is het beslist niet onverstandig om te bekijken welke energiemaatschappij de laagste prijzen hanteert. Nu gas en licht leveranciers in Mussel vergelijken? Vul postcode + huisnummer + geschatte verbruik in. Via onze tool kun je eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Naderhand vind jij binnen no-time de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Mussel [Update mei 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het zijn dan ook – veruit – de meest onmisbare voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen in 1 combinatie abonnement. Water krijg je van het waterbedrijf in de provincie Stadskanaal (denk hierbij aan Oasen). Gas en licht afsluiten in Mussel is gewoon mogelijk bij één leverancier. Op basis van onze tool bekijk jij het pakket met de laagste prijs. Maar hoe kan ik dat doen? Start direct met de tips van onze specialisten (of bekijk info over energie van Stedin).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Selecteer eerst je locatie (Groningen).
  2. Bereken gas + stroom gebruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit EU, co2 gecompenseerd, wind, groen, zon).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Spot de voordeligste energie aanbieder.
  7. Bestel het pakket online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op jouw huis. Willen jullie wel een andere contract? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Mussel.

Bouw je een nieuw huis? Gas, water en elektra aanvragen gaat via Mijn Aansluiting. Zo nu en dan kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een stroompakket is toereikend bij een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ken jij Pure Energie, Eneco, Essent, Vattenfall, NLE of ENGIE, Oxxio, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl? In de opsomming achterhaal je onze meest gekozen energie-abonnementen.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk huishouden gebruikt gas en elektriciteit. De energiekosten schommelen wel per gezin. De maandelijkse energielasten schommelt tussen €120 tot €175. Nu de gas licht kosten berekenen? Dat kan door gebruik te maken van de vergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Mussel vegelijken. In het schema hieronder zie je mogelijke gas-licht kosten voor veel voorkomende woningtypes en gezinssamenstellingen. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Mussel. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Hieronder detecteer je een inschatting van het energieverbruik in de regio Stadskanaal.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,25 €123 €131,75 €140,75
Tussenwoning €109,25 €141,25 €155,25 €165,5
Hoekwoning €131,75 €150,75 €166,5 €178,75
2 onder 1 kap €145,75 €169,75 €184,5 €192,25
Vrijstaand €178,5 €198,25 €215 €222,5
Gemiddeld €123 €146 €159 €171

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Normaal heeft dit te maken met de netbeheerder (bijv. Cogas). De oorzaak is vaak te vinden in netuitbreidingen. Gebruikelijk is een stroomprobleem binnen enkele uren beëindigd. Wanneer je zonder stroom zit schieten mensen gauw in de stress. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Mussel? Of je nu stroom afneemt bij Allure Energie en HVC: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bespaartips voor gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energielasten reduceren kan op verschillende manieren. Hieronder bekijk je 3 tips voor een lagere energierekening.

 1. Minder energie gebruiken
  Snel resultaat zien? Jouw energieconsumptie reduceren is het eerste wat je kunt doen. Opties zijn “niet alle radiatoren open zetten ” en “Maak je gebruik van een piek- en daltarief?” Of koop een HR-ketel van Atag, Intergas, Nefit, Remeha of AWB.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is interessant! Kies voor een kort abonnement (1 jaar) met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dit zoek je snel via onze vergelijker.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken is een kostbaar proces. Op het ogenblik kan je profiteren van allerlei milieuvriendelijke systemen die veel minder stroom gebruiken. Zoals biomassaketel, pelletkachel, infraroodpanelen, zonnepanelen, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is voor mij geschikt?

In ons land vind je veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welke energieleverancier moet ik kiezen? Hiervoor moet je kijken naar je wensen en behoeften. Geef je de voorkeur aan een goede klantenservice, duurzame energie of kijk jij enkel naar de prijs? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Enspijk vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer in dat geval moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul je postcode en het verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je doorzoekt gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van gas licht (die levert in Groningen) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en gas

Hecht jij waarde aan het feit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Neem dan natuurlijk het filter “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar gas + stroom pakketten op basis van 0windenergie, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, groene stroom uit NL.

Goede reviews

Enkele mensen hopen op een professionele klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, vakbekwame experts, en heldere communicatie is noodzakelijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen neem je als uitganspunt het klantcijfer en nieuwe beoordelingen van afnemers voor energiebedrijven Mussel.

Overstappen

Elke aanbieder van energie wil graag extra afnemers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan soms lastig worden door de geldende opzegtermijn. Check dus jouw huidige energiecontract. Vervolgens kan je pas het energiecontract oversluiten. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je extra info over zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Mussel kan onmiddellijk in een online omgeving. Daarvoor zijn speciale zakelijke abonnementen. De tarieven worden weergegeven in bruto en netto prijzen. ZZP’ers mogen de BTW aftrekken. Ook particulieren kunnen dat als men een aankoop doet van bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn regelmatig betaalbaarder dan wat normale huishoudens betalen. De bonus kan groter worden wanneer je veel gas en elektriciteit inkoopt. Het grote voordeel t.b.v. ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting bestellen. Een stukje van eigen privégebruik mag je aftrekken als kosten voor het bedrijf. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Wilsum afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke gebruikers zien heil in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Mussel? Dat kan door te gaan voor groene energiebronnen zoals bijv. biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal ook de zakelijke wereld de gaskraan dicht moeten draaien. Conclusie: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op zakelijke locaties. Hierdoor kan de zakelijke wereld iets doen aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Mussel vergelijken Snel online een gas & elektra abonnement afsluiten & aanvragen