Gas en licht vergelijken Maastricht Direct energiemaatschappijen vergelijken en bespaar wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Met name het gas drukt zwaar op jouw energienota. Hierdoor loont het om na te gaan welke energieaanbieder de laagste prijzen hanteert. Snel gas en licht leveranciers in Maastricht vergelijken? Vul jouw locatie en ook energieverbruik in. Met behulp van gaslichtafsluiten.nl kun je meteen de kosten van gas licht berekenen. Naderhand tref jij eenvoudig de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Maastricht [Update april 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We praten dan ook over – verreweg – de meest essentiële aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar op basis van een totaal abonnement. Het water sluit je af via het drinkwaterbedrijf actief in de buurt van Maastricht (bijv. Vitens). Gas en licht afsluiten in Maastricht doen de meesten bij één partij. D.m.v. de gaslicht-vergelijker bekijk je het meest betaalbare contract. Hoe dat werkt? Start direct met het 7-stappen model (of bezoek energie vergelijken bij DELTA).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg).
  2. Maak een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Selecteer het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (grijs, groen uit NL, groen uit EU, wind, co2 gecompenseerd).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor april 2024.
  6. Check het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en is niet gebonden aan adres. Liever wel wisselen van pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Maastricht.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra regel je via MijnAansluiting. Mogelijk verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een pakket voor stroom volstaat wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Weet je alles al van Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall, Essent of Energiedirect.nl, Budget Energie, ENGIE, Powerpeers, Qurrent? Hieronder achterhaal je een aantal populaire energie-abonnementen.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk huishouden consumeert gas en elektriciteit. De energiekosten variëren wel per huis. Gemiddelde maandafrekening bedraagt tussen de €105 en €195. Meteen jouw gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk via de tariefvergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Meer weten over gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Maastricht vegelijken. Hierna achterhaal je de nominale energiekosten voor populaire soorten huizen en type gezinnen. Betaal ik nu relatief veel? Bekijk jouw energienota, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Maastricht. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In onderstaand schema achterhaal jij het verwachte energieverbruik in de regio Maastricht.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101 €123,25 €130,75 €141,5
Tussenwoning €108,75 €141,5 €152,5 €162,5
Hoekwoning €131,75 €150,5 €167,25 €177
2 onder 1 kap €146 €167,5 €183 €191,75
Bungalow €178,25 €200,25 €215,5 €223
Doorsnee €124 €146,25 €159,5 €170,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Doorgaans komt dit door de netbeheerder (bijvoorbeeld Cogas). Dit is vaak toe te wijzen aan inspectie of onderhoud. Gebruikelijk is een stroomprobleem binnen een paar minuten gefixt. Wanneer je zonder stroom zit kun je nog maar weinig kanten op. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Maastricht? Dit is niet afhankelijk van E.ON en Oxxio: alle huishoudens vallen hieronder.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energielasten beperken kan op verschillende manieren. Op deze website detecteer je tips & tricks voor een lagere energierekening.

 1. Minder energie gebruiken
  Snel resultaat zien? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. Bijv. “een goede thermoskan gebruiken ” en “Zoveel mogelijk dubbel glas.” Of installeer een HR-ketel van Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant of AWB.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is erg raadzaam! Neem een 1 jarig contract met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Je zoekt dit moeiteloos door middel van onze adviseurs.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Water opwarmen is niet goedkoop. Vandaag de dag is er keuzen uit interessante milieuvriendelijke energiebronnen die goedkoper in gebruik zijn. Bijv. pelletkachel, zonnepanelen, warmtepomp, warmtenet, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra moet ik kiezen?

In ons land zien we steeds meer maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welk bedrijf is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door jouw persoonlijke wensen. Vind je zaken belangrijk als uitstekende service, groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Dordrecht vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Is prijs het enige dat telt? Bezoek dan zonder problemen de scherpste aanbieder van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul de vergelijker volledig in, en filter vervolgens op prijs. Je bekijkt nu de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (uit Limburg) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Wil jij vooral dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Selecteer daarvoor de “duurzame energie” bron. Of zoek specifiek naar gas licht contracten op basis van bronnen als groene stroom uit NL, windenergie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas.

Hoogste klantervaring

Sommige Nederlanders hopen op een professionele klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een adequate klantenservice, en heldere communicatie is noodzakelijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen kan je kijken naar de gemiddelde cijfers en nieuwe reviews van afnemers voor energiebedrijven Maastricht.

Overstappen

Elke energieleverancier wil graag extra afnemers. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd omdat je aan een contract vastzit. Controleer altijd de einddatum van je contract. Ga pas daarna het energiecontract oversluiten. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar extra voorlichting m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Maastricht kan moeiteloos online. Men kan kiezen uit pakketten voor de zakelijke markt. De energietarieven worden omschreven inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de betaalde BTW terugvorderen. Vaak kunnen consumenten dat ook wanneer men investeert in o.a. zonnepanelen. De energiekosten van bedrijven zijn regelmatig voordeliger dan die voor consumenten. De korting kan groter worden op het moment dat je meer dan standaard gas en elektriciteit verbruikt. Een leuke bijkomstigheid voor ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afnemen. Het aandeel van het privégebruik mag je als zakelijke kosten opvoeren. Nu ook online: gas en stroom in Wapserveen afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Een groeiend aantal zakelijke gebruikers hebben interesse in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Maastricht gebeurt ook door geld te steken in groene energiebronnen zoals o.a. biomassaketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal ook de industrie niet langer gebruik maken van gas. Oftewel: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als de bedrijven. Zodoende draag jij met jouw business bij aan een schonere wereld.

Energiepakketten Maastricht vergelijken Simpel een elektra & gas abonnement aanvragen en afsluiten