Gas en licht vergelijken Kollum Vergelijk alle leveranciers en bespaar tot €180


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. Hoofdzakelijk het verstookte gas zie je terug in je energierekening. Hierdoor loont het om te achterhalen welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Nu gas en licht leveranciers in Kollum vergelijken? Voer je adres en geschatte verbruik in. Middels onze tool kan je als consument eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap vind jij vlug de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Kollum [Update maart 2023]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – zonder twijfel – de meest belangrijke voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht kan je niet afnemen op basis van één compleet abonnement. Water neem je af bij een specifieke waterleverancier uit de omgeving Kollumerland en Nieuwkruisland (denk hierbij aan Duneo). Gas en licht afsluiten in Kollum kan gelukkig wel bij één maatschappij. Door middel van de gaslicht-vergelijker bekijk je de goedkoopste. Hoe doe ik dit? Volg de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over Pure Energie oversluiten).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van jouw energieverbruik.
  3. Filter op een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen uit NL, wind, grijs, groen, co2 gecompenseerd).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor maart 2023.
  6. Check het voordeligste energiebedrijf.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op de woning. Overstappen is altijd mogelijk. Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Kollum.

Ga je nieuwbouwen? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij MijnAansluiting. Zo nu en dan is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een pakket voor stroom is gepast in het geval van een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten maart 2023

Kies jij voor NLE, Greenchoice, Vattenfall, Eneco, Essent of Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl? Hieronder bekijk je een aantal populaire energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten voor energie variëren flink per huishouden. De maandelijkse energierekening ligt ergens tussen de €90 – €190. Direct de gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen met onze vergelijker / tools. Vul jouw actuele verbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Kollum vegelijken. Hierna bekijk je de doorsnee energiekosten voor verschillende soorten huizen en gezinssamenstellingen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw energierekening, check de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Kollum. Betaal jij op dit moment te veel? Hierna vind jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Kollumerland en Nieuwkruisland.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €120,75 €130,75 €140,25
Tussenwoning €109 €141,25 €154,5 €163,25
Hoekwoning €132 €150 €169,5 €178,25
2 onder 1 kap €145,75 €167,25 €184 €194
Landhuis €178,5 €200,5 €215,5 €223,75
Doorsnee €124 €146 €158,75 €169,75

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Meestal ligt dit aan de netbeheerder (zoals Enexis). Vaak wordt dit veroorzaakt door werkzaamheden aan het netwerk. Gebruikelijk is een elektriciteitsprobleem heel erg snel weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, is er al snel paniek. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Kollum? Of je nu stroom afneemt bij Eneco of NLE: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energielasten verminderen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Op deze website ontdek je 3 adviezen om meteen te besparen op energie.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Direct besparen? Minder elektriciteit verbruiken is het meest voor de hand liggend. Voorbeelden zijn “een afwasteil gebruiken ” en “Een waterkoker gebruiken om warm water te koken.” Of plaats zo’n HR-ketel van AWB, Vaillant, Remeha, Atag of Nefit.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is erg raadzaam! Selecteer een 1 jarig contract met een hoge welkomstkorting. Dit zoek je vandaag nog op basis van onze vergelijkingen.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Je huis verwarmen kost veel (duur) gas. Vandaag de dag bestaan er veel duurzame producten die goedkoop verwarmen. Denk aan warmtepomp, warmtenet, pelletkachel, zonneboiler, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier moet ik kiezen?

Op dit moment hebben we een hele scala aan aanbieders van gas en elektra. Welk energiebedrijf is het beste? Hiervoor moet je kijken naar jouw persoonlijke wensen. Zoeken jullie goede hulp en ondersteuning, schone stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Brielle vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Bezoek dan onmiddellijk de betaalbaarste maatschappij van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul jouw verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij treft gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die levert in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Kijk jij vooral of energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Selecteer daarvoor de optie “duurzame energie”. Of wil jij pakketten voor elektra en gas met bronnen als CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, windenergie, zonne-energie.

Beste klantervaring

Sommige consumenten willen de beste klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een snelle service, en heldere communicatie is wenselijk. Om dit te weten te komen raadpleeg je het klantcijfer en de laatste reviews van huidige contractanten voor energiebedrijven Kollum.

Overstappen

Elke leverancier van energie wil nieuwe gebruikers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan niet altijd omdat je aan een contract vastzit. Analyseer hierom de voorwaarden in het contract. Vervolgens kan je pas het oversluiten definitief maken. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan aanvullende details aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Kollum is meteen online. Je kunt kiezen uit unieke zakelijke abonnementen. De kosten vind je uiteengezet zowel in als uit de BTW. Een ondernemer mag de BTW aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook in het kader van bestelling voor o.a. zonnepanelen. De stroomtarieven van zakelijke klanten zijn altijd scherper dan wat normale huishoudens betalen. Het voordeel kan groter worden op het moment dat je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel voor ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting inkopen. Een gedeelte van het privégebruik kan jij als zakelijke kosten opvoeren. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Tilburg afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
We zien het steeds vaker: zakelijke gebruikers gaan voor zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Kollum? Dat kan door te investeren in milieuvriendelijke systemen als biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal de zakelijke markt afscheid nemen van het gas. Oftewel: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op zakelijke locaties. Hierdoor neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een beter milieu.

Energiepakketten Kollum vergelijken Snel een gas & stroom contract aanvragen & afsluiten