Gas en licht vergelijken Katlijk Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar €150


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de maandelijkse energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. In de eerste plaats het gas beïnvloedt de energienota. Vandaar is het geen gek idee om te zien welke energieaanbieder voor jou voordelig is. Vandaag nog gas en licht leveranciers in Katlijk vergelijken? Geef je woongegevens & geschatte verbruik in. Aan de hand van de vergelijker kan je als consument simpelweg de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens detecteer je direct de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Katlijk [Update maart 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – veruit – de meest elementaire aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar in een totaal abonnement. De wateraansluiting bestel je bij de verantwoordelijke wateraanbieder in de regio Heerenveen (denk hierbij aan Evides). Gas en licht afsluiten in Katlijk is gewoon mogelijk bij één leverancier. Aan de hand van gaslichtafsluiten.nl zie je de goedkoopste. Maar hoe kan ik dat doen? Doorloop snel het 7-stappen model (of bezoek Noordelijk Lokaal Duurzaam kosten).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Bereken de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Bepaal de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Selecteer de gewenst stroombron (zon, grijs, groen uit NL, wind, groen uit EU).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Check de voordeligste energie aanbieder.
  7. Bestel het pakket online, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Willen jullie wel een andere contract? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Katlijk.

Bouw je een nieuw huis? Gas, elektriciteit en water kan je aanvragen bij MijnAansluiting. Zo af en toe is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een stroompakket kan volstaan wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2024

Ben je al bekend met NLE, Pure Energie, Vattenfall, Essent, Greenchoice of ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie, Oxxio? Hierna tref je onze kwalitatieve gas en stroom pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten voor energie fluctueren nogal per huishouden. De maandelijkse tarieven / nota varieert tussen €95 en €200. Vandaag nog jullie gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen aan de hand van onze gaslicht-vergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Katlijk vegelijken. Hierna achterhaal je de nominale tarieven voor diverse soorten huizen en grootte van bewoners. Hoe verhoudt mijn energierekening? Bekijk jouw energierekening, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Katlijk. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In de tabel bekijk jij het geschatte energieverbruik in de regio Heerenveen.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,5 €120,25 €131,75 €143
Tussenwoning €107 €141,25 €152,25 €165
Hoekwoning €132,5 €149,75 €168,75 €176,75
2 onder 1 kap €145,5 €168,25 €183 €194,5
Vrijstaand €176,25 €198,5 €212,5 €222,25
Doorsnee €123 €145,75 €160,5 €169,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Dikwijls komt dit door de netbeheerder (als. Endinet Groep). De oorzaak kan zijn onderhoud en reconstructie. Normaal is zo’n storing binnen enkele uren verholpen. Als je geen stroom hebt kan dat zorgen voor veel problemen. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Katlijk? Of je nu klant bent bij Budget Energie en NLE: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De uitgaven aan energie reduceren is te doen op diverse manieren. Bijgaand achterhaal je 3 tips die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Nu starten? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen ” en “Hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.” Of koop een HR-ketel van AWB, Remeha, Atag, Nefit of Vaillant.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is zeker ons advies! Selecteer een 1 jarig contract met hoge bonus voor nieuwe klanten. Je regelt dat moeiteloos d.m.v. ons zoekscript.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Je huis verwarmen verstookt een hoop duur gas. Heden ten dage vind je veel verantwoorde systemen die op lage kosten draaien. Bijv. biomassaketel, zonneboiler, warmtenet, infraroodpanelen, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier past bij mij?

In Holland zijn er flink wat aanbieders van stroom en gas. Welke aanbieder is voor jou geschikt? Dat ligt aan wat jij belangrijk vindt. Geef je de voorkeur aan uitstekende service, duurzame energie of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Boekel vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Bezoek dan moeiteloos de gunstigste leverancier van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul de vergelijker volledig in, en filter vervolgens op prijs. Je spot simpelweg de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die werken in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Wil jij vooral dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Kies dan natuurlijk de “duurzame energie” bron. Tevens kun je uitkijken naar pakketten van gas en stroom op basis van o.a. zonne-energie, windenergie, groene stroom uit NL, groene stroom uit EU.

Hoogste beoordeling

Opvallend veel huishoudens eisen een uitstekende klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, vakbekwame experts, en duidelijke voorwaarden zijn belangrijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen kijk je naar het eindcijfer en nieuwe meningen van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Katlijk.

Overstappen

Elke leverancier van energie is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bestudeer hierom jouw huidige energiecontract. Ga pas daarna het energie-oversluiten regelen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar additionele advies met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Katlijk kan nu online. Je vindt veel speciale zakelijke abonnementen. De energiekosten worden omschreven zowel in als uit de BTW. Een ondernemer mag de BTW aftrekken. Doorgaans kan dat ook als men een aankoop doet van bijvoorbeeld zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn doorgaans betaalbaarder dan de particuliere tarieven. Het voordeel kan groter worden wanneer je extra veel gas en elektriciteit verbruikt. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afnemen. Een gedeelte van het privégebruik mag men opvoeren als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in t Haantje afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Meer en meer ondernemingen gaan voor zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Katlijk? Dat kan door een belang te nemen in verantwoorde installaties zoals bijv. infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal ook de zakelijke wereld niet langer gebruik maken van gas. Dus: privé gasvrij wonen maar ook bedrijfsgebouwen. Op deze manier neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Katlijk vergelijken A la minute een stroom & gas contract aanvragen + afsluiten