Gas en licht vergelijken It Heidenskip Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energiekosten. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Overwegend het verstookte gas kom je weer tegen in de energiekosten. Om die reden loont het om te zien welke energiemaatschappij het goedkoopste is. Direct gas en licht leveranciers in It Heidenskip vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en geschatte verbruik in. Geholpen door de gaslicht-vergelijker kun jij nu de kosten van gas licht berekenen. Hierna tref jij probleemloos de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in It Heidenskip [Update mei 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het gaat hier om – veruit – de allerbelangrijkste aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen middels één compleet abonnement. Water wordt geregeld via de verantwoordelijke wateraanbieder uit de omgeving Súdwest-Fryslân (bijv. Vitens). Gas en licht afsluiten in It Heidenskip doen de meesten bij één organisatie. Via de vergelijker achterhaal je de voordeligste. Hoe doe ik dit? Ga aan de slag met het bijgaande stappenplan (of bekijk Pure Energie tarieven mei 2024).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van je energieconsumptie.
  3. Filter op het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Klik op het type energieopwekking (wind, groen, grijs, groen uit EU, groen uit NL).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Calculeer de voordeligste energie aanbieder.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet gebonden aan het adres. Liever wel wisselen van pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in It Heidenskip.

Nieuwbouw? Gas, stroom en water kan je aanvragen bij Mijnaansluiting.nl. Zo af en toe verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor stroom is toereikend bij zo’n warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kies jij voor NLE, Pure Energie, Vattenfall, Eneco, Greenchoice of Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Oxxio? Hierna vind je de meest gekozen energiecontracten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin verbruikt gas en elektriciteit. De energiekosten fluctueren flink per gezinssamenstelling. De maandelijkse tarieven / nota varieert tussen €80 en €165. Meteen de gas licht kosten berekenen? Dit kan middels onze handige energievergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Meer weten over gas water licht kosten, start dan met energieprijzen It Heidenskip vegelijken. Hierna tref jij de nominale tarieven voor veel voorkomende soorten woningen en aantal inwoners. Klopt dit met mijn lasten? Check jouw rekening van de energieleverancier, check de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in It Heidenskip. Betaal jij op dit moment te veel? Hieronder achterhaal je het geschatte energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,75 €121,25 €130,5 €143
Tussenwoning €108,25 €140,75 €153,5 €163,25
Hoekwoning €132,25 €150,5 €167,5 €178,25
2 onder 1 kap €147,5 €169,75 €182,25 €191,5
Villa €176,75 €200,25 €214,25 €222,75
Doorsnee €121,75 €146 €158,5 €171,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Meestal ligt dit aan de netbeheerder (als. Cogas). Vaak wordt dit veroorzaakt door geplande onderbrekingen. Gewoonlijk is zo’n storing in no-time gefixt. Wanneer je zonder stroom zit is de impact direct groot. Lees je over een storing bij de netbeheerder in It Heidenskip? Dit is niet afhankelijk van Essent en/of MAIN Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bezuinigen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De kosten van energie minimaliseren is te doen op diverse manieren. Op deze website ontdek je suggesties die je direct kan toepassen.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Vandaag nog aan de slag? Minder energie verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Zoals “led-lampen gebruiken ” en “Zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.” Of installeer een HR-ketel van AWB, Intergas, Remeha, Vaillant of Atag.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie loont! Selecteer een (kort) 1 jarig abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dat regel je vandaag nog door gebruik te maken van onze adviestool.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen is een kostbaar proces. Heden ten dage is er keuzen uit aantrekkelijke duurzame oplossingen die goedkoop verwarmen. Bijv. biomassaketel, zonnepanelen, warmtepomp, infraroodpanelen, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier moet ik kiezen?

In Holland kan jij kiezen uit veel aanbieders van stroom en gas. Welk stroombedrijf is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door wat jullie precies zoeken. Wil jij graag een goede klantenservice, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of is een lage prijs het enige dat telt? Mensen zochten ook naar: energiepakket Bern vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies dan binnen no-time de betaalbaarste leverancier van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul de vergelijker volledig in, en filter vervolgens op prijs. Jij treft moeiteloos de goedkoopste maatschappij (werkzaam in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en gas

Vind jij het belangrijk dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Kies dan natuurlijk als bron “duurzame energie”. Tevens kun je uitkijken naar gas licht contracten op basis van bronnen als windenergie, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, zonne-energie.

Hoogste beoordeling

Meer en meer woningeigenaren willen de beste klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, medewerkers met kennis, en duidelijke voorwaarden wil iedereen. Om hier achter te komen raadpleeg je het cijfer en recentelijke comments van afnemers voor energiebedrijven It Heidenskip.

Overstappen

Elke aanbieder van energie wil nieuwe gebruikers. Overstappen van energie kan niet altijd door de aanwezige opzegtermijn. Controleer altijd jouw huidige energiecontract. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je extra info ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in It Heidenskip is nu door het internet. Als ondernemer heb je de keuze uit speciale zakelijke abonnementen. De tarieven kun je vinden zowel in als uit de BTW. ZZP’ers mogen de BTW aftrekken. Doorgaans kan dat ook wanneer men investeert in onder andere zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruik zijn altijd lager dan de particuliere tarieven. De korting kan groter worden op het moment dat je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel bij ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting aanvragen. Het aandeel van je privégebruik kun jij dan als zakelijke kosten opvoeren. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Steenwijk afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Meer en meer bedrijven investeren in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in It Heidenskip gebeurt ook door te investeren in “groene” installaties zoals o.a. zonneboilers, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. In de toekomst zal de zakelijke markt afscheid nemen van het gas. Dus: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als fabrieken en kantoren. Hierdoor draagt iedereen bij aan een beter milieu.

Energiepakketten It Heidenskip vergelijken Zonder moeite een gas & licht contract afsluiten & aanvragen