Gas en licht vergelijken Steenwijk Snel energiebedrijven vergelijken en bespaar tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energiekosten. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Bovenal het gas drukt zwaar op de energiekosten. Vandaar is het slim om te achterhalen welke energiemaatschappij de beste aanbieding heeft. Probleemloos gas en licht leveranciers in Steenwijk vergelijken? Vul jouw locatie + energieverbruik in. Geholpen door de vergelijker kan je zonder problemen de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Steenwijk [Update april 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het zijn dan ook – zonder twijfel – de meest fundamentele voorzieningen in een huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen middels één verzamel contract. Het water sluit je af via het waterbedrijf in de provincie Steenwijkerland (dat kan zijn Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Steenwijk kan gelukkig wel bij één organisatie. D.m.v. gaslichtafsluiten.nl vind jij de meest aantrekkelijke. Hoe doe ik dit? Ga aan de slag met het advies van onze experts (of lees verder over stroom van NLE).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Overijssel).
  2. Maak een schatting van je energieconsumptie.
  3. Selecteer de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (co2 gecompenseerd, zon, wind, groen uit EU, groen uit NL).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Check de voordeligste energie aanbieder.
  7. Regel de aanvraag online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op jouw huis. Liever wel wisselen van pakket? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Steenwijk.

Nieuwbouw? Gas, water en elektra vraag je aan bij Mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor elektriciteit volstaat bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Wil jij graag bij Essent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, NLE of Oxxio, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, ENGIE? In de opsomming tref jij de huidige vaak gekozen gas en stroom pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten voor energie verschillen aanzienlijk per woning. Gemiddelde maandafrekening bedraagt tussen de €110 tot €190. Snel jullie gas licht kosten berekenen? Doe dit door gebruik te maken van de contract vergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Weetgraag naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Steenwijk vegelijken. Hierna bekijk jij de modale kosten voor populaire klasse woningen en grootte van bewoners. Betaal ik nu relatief veel? Check jouw energienota, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Steenwijk. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Hieronder zie je een inschatting van het energieverbruik in de regio Steenwijkerland.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101 €121,5 €130,25 €140,25
Tussenwoning €108,75 €139,25 €155,25 €163,5
Hoekwoning €129,75 €149,75 €166,25 €179,25
2 onder 1 kap €146,25 €169,25 €183 €193,75
Landhuis €178 €198 €215,25 €224
Gemiddeld €121,25 €145,5 €160,25 €169,25

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Dikwijls heeft dit te maken met de netbeheerder (als. Enduris). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud aan de netwerken. Doorgaans is zo’n elektriciteitsstoring in no-time gefixt. Als de stroom uitvalt is er al snel paniek. Een storing bij de netbeheerder in Steenwijk? Het maakt niet uit of je zit bij Clean Energy en/of HVC: alle huishoudens vallen hieronder.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energierekening reduceren kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Bijgaand ontdek je aanwijzingen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Gebruik energie verlagen
  Vandaag nog aan de slag? Jouw energieconsumptie reduceren resulteert direct in minder lasten. Zoals “een goede thermoskan gebruiken ” en “Let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.” Of installeer een HR-ketel van Intergas, AWB, Remeha, Atag of Nefit.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie is zeker ons advies! Ga voor een kort abonnement (1 jaar) met een hoge welkomstkorting. Dat vind jij probleemloos door het toepassen van onze adviestool.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen is gewoon duur. Op dit moment zijn er meerdere milieuvriendelijke systemen die op lage kosten draaien. Bijvoorbeeld pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra past bij mij?

In Nederland heb je de keuze uit veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welke energie-aanbieder past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Lexmond vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies dan nu de scherpste energieleverancier van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul je postcode en het verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je bekijkt à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (actief in Overijssel) voor jullie verbruikt.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Vind jij het belangrijk dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Kies dan natuurlijk de mogelijkheid “duurzame energie”. Of wil jij gas en elektra abonnementen op basis van bronnen als CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL, zonne-energie, windenergie.

Beste klantervaring

Een groeiend aantal consumenten gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en heldere communicatie is noodzakelijk. Daarvoor check je de gemiddelde cijfers en recente beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Steenwijk.

Overstappen

Elke leverancier van energie zoekt natuurlijk meer contractanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is soms niet toegestaan omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Controleer altijd de einddatum van je contract. Ga pas daarna een nieuw energie-abonnement bestellen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je aanvullende details inzake zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Steenwijk kan moeiteloos in een online omgeving. Je vindt veel unieke zakelijke abonnementen. De energiekosten zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de BTW zakelijk aftrekken. Ook particulieren kunnen dat bij het aankopen van bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor bedrijven zijn doorgaans gunstiger dan wat normale huishoudens betalen. Het voordeel kan flink oplopen wanneer je extra veel gas en elektriciteit gebruikt. Groot voordeel bij ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting inkopen. Het onderdeel van het privégebruik kan men opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Doenrade afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Steeds meer ondernemingen zijn geïnteresseerd in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Steenwijk? Doe dit door te beleggen in “groene” oplossingen zoals bijv. infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. In de toekomst zal ook de industrie het gasverbruik moeten terugdringen. Dus: zowel thuis gasvrij wonen als op kantoor. Op deze manier draagt iedereen bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Steenwijk vergelijken A la minute een stroom en gas abonnement afsluiten & aanvragen