Gas en licht vergelijken Iens Snel energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €325


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de maandelijkse energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. In de eerste plaats het gasverbruik drukt zwaar op de energienota. Hierdoor loont het om te checken welke energiemaatschappij de beste aanbieding heeft. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in Iens vergelijken? Geef je huisnummer, postcode + verbruik in. Middels deze website kan je moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap tref je direct de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Iens [Update juni 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – met afstand – de meest elementaire voorzieningen in een huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen d.m.v. een alles-in-één pakket. Water krijg je van het waterbedrijf in de regio Littenseradiel (dat kan zijn WML). Gas en licht afsluiten in Iens kan gelukkig wel bij één bedrijf. Door middel van deze website achterhaal je de meest aantrekkelijke. Maar hoe kan ik dat doen? Volg het 7-stappen model (of bezoek Engie tarieven juni 2024).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Kies de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit EU, wind, groen, grijs, groen uit NL).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Bereken de goedkoopste energieleverancier.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet gebonden aan het adres. Wil je toch een ander pakket? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Iens.

Nieuwbouw? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij de website mijnaansluiting.nl. Soms is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor stroom is genoeg bij een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten juni 2024

Ben je al bekend met Essent, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, NLE of Qurrent, Energiedirect.nl, ENGIE, Budget Energie, Oxxio? Onderstaand achterhaal jij een aantal kwalitatieve gas licht pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander nuttigt gas en elektriciteit. De kosten voor energie verschillen flink per woning. De maandelijkse energienota ligt ergens tussen de €85 – €225. Vandaag nog jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan met behulp van de contract vergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en bekijk de kosten van gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Iens vegelijken. Hierna bekijk jij de nominale energiekosten voor enkele type huizen en grootte van bewoners. Scoor ik hoog of laag? Check jouw energienota, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Iens. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In de tabel tref je het doorsnee- energieverbruik in de regio Littenseradiel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,5 €121,25 €132,75 €141,25
Tussenwoning €107,75 €141,5 €154,75 €162,5
Hoekwoning €130,25 €152 €168,5 €179
2 onder 1 kap €147,5 €168,5 €181,5 €192,5
Landhuis €176,5 €199 €214,25 €224,25
Doorsnee €122,5 €147 €161,25 €171

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. In de regel ligt dit aan de netbeheerder (bijv. Stedin). Dit komt vaak door onderhoud en reconstructie. Gebruikelijk zijn stroomproblemen in no-time verholpen. Als de stroom uitvalt schieten mensen gauw in de stress. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Iens? Dit is niet afhankelijk van Eneco en/of MAIN Energie: iedereen wordt erdoor getroffen.

Bespaartips voor gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energielasten minimaliseren kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hierna tref je tips & tricks voor een lagere energierekening.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Snel resultaat zien? Minder elektriciteit verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten ” en “Zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.” Of plaats zo’n HR-ketel van Nefit, AWB, Atag, Vaillant of Intergas.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie kan snel uit! Selecteer een 1 jarig contract waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Deze vind je gemakkelijk door gebruik te maken van onze vergelijker.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Je huis verwarmen kost veel (duur) gas. Op het ogenblik zijn er meerdere “groene” producten die goedkoop verwarmen. O.a. zonnepanelen, warmtenet, pelletkachel, warmtepomp, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier past bij mij?

In ons land kan jij kiezen uit veel aanbieders van gas en elektra. Welk stroombedrijf past bij mij? Dat ligt aan waar jij waarde aan hecht. Hecht jij waarde aan betrouwbare medewerkers, groen gas en groene stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Zoek ook naar energiepakket Bergen aan Zee vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Kies dan onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul jouw verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je achterhaalt probleemloos de goedkoopste leverancier van gas en stroom (actief in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en gas

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Selecteer dan zeker de “duurzame energie” filter. Of wil jij gas + stroom pakketten op basis van bijv. windenergie, groene stroom uit EU, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende recensies

Enkele woningeigenaren gaan voor hoogstaande klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, medewerkers met kennis, en duidelijke voorwaarden is wenselijk. Om dit te weten te komen kan je kijken naar het klantcijfer en betrouwbare meningen van huidige contractanten voor energiebedrijven Iens.

Overstappen

Elk energiebedrijf is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bestudeer dus de voorwaarden in het contract. Ga pas daarna het energiecontract oversluiten. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan aanvullende info omtrent zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Iens kan moeiteloos via internet. Er bestaan hiervoor B2B contracten. De prijzen kun je vinden in bruto en netto prijzen. Bedrijven kunnen de BTW zakelijk aftrekken. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van producten als zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruik zijn altijd voordeliger dan de particuliere tarieven. Kortingen kunnen toenemen op het moment dat je veel gas en elektriciteit afneemt. De meerwaarde voor ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afnemen. Een gedeelte van eigen privégebruik kun jij dan opvoeren als bedrijfskosten. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Stadskanaal afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
We zien het steeds vaker: zakelijke gebruikers kiezen voor windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Iens kan natuurlijk door geld te steken in “groene” energiebronnen zoals biomassaketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal ook de zakelijke wereld van het gas afgaan. Kortom: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als de bedrijven. Door dit toe te passen draag jij je steentje bij aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Iens vergelijken Vandaag nog een gas & elektra contract aanvragen + afsluiten