Gas en licht vergelijken Huins Snel energiemaatschappijen vergelijken en bespaar wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Voornamelijk het gas heeft veel invloed op de energiekosten. Hierdoor is het goed om te controleren welke energieleverancier de laagste prijzen hanteert. Snel gas en licht leveranciers in Huins vergelijken? Geef je woongegevens + verwachte gas-licht verbruik in. Met behulp van de vergelijker kun jij eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Huins [Update december 2023]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het zijn dan ook – met afstand – de basis aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar middels één compleet abonnement. Water krijg je van het drinkwaterbedrijf actief in de buurt van Littenseradiel (denk hierbij aan Duneo). Gas en licht afsluiten in Huins kan gelukkig wel bij één organisatie. Op basis van deze website detecteer je de voordeligste. Maar op welke manier kan dat? Volg het advies van onze experts (of lees verder over Qwint gas).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Geef een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Filter op de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Kies het soort stroom (zon, wind, groen uit NL, groen, co2 gecompenseerd).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor december 2023.
  6. Selecteer de goedkoopste energieleverancier.
  7. Sluit het pakket online af, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze is gebonden aan de persoon, en is niet gebonden aan adres. Toch overstappen? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Huins.

Ga je nieuwbouwen? Gas water en stroom registreer je bij Mijnaansluiting.nl. Mogelijk is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een contract voor elektriciteit is toereikend bij een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten december 2023

Weet je alles al van Essent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, NLE of Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent? Hieronder tref jij onze kwalitatieve energie-abonnementen.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument verbruikt gas en elektriciteit. De energiekosten verschillen wel per gezin. De maandelijkse energienota schommelt tussen €75 – €210. Snel jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan met behulp van de tariefvergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Huins vegelijken. Via de volgende tabel tref je aannemelijke kosten voor veel voorkomende soorten woningen en grootte van bewoners. Klopt dit met mijn lasten? Bekijk jouw energienota, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Huins. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Via de volgende tabel vind je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Littenseradiel.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100 €121,75 €131,75 €140,5
Tussenwoning €108,5 €138,75 €154 €165,5
Hoekwoning €129,5 €152,5 €169,5 €178,5
2 onder 1 kap €145,25 €167,5 €183,5 €194,5
Bungalow €178,25 €198,5 €215,25 €224,25
Standaard €124 €146,5 €160,25 €170,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. In de regel ligt dit aan de netbeheerder (bijv. Liander). Dit komt vaak door onderhoud en reconstructie. Normaliter is zo’n elektriciteitsstoring heel erg snel verholpen. Op het moment dat er geen stroom is, is er al snel paniek. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Huins? Dit is nooit exclusief te wijten aan Fenor en Qurrent: iedereen wordt erdoor getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De maandelijkse energienota minimaliseren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder achterhaal jij aanwijzingen die je direct kan toepassen.

 1. Gebruik energie verlagen
  Vandaag nog aan de slag? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent ” en “Spouwmuren isoleren.” Of plaats zo’n HR-ketel van Vaillant, Intergas, AWB, Nefit of Atag.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is erg raadzaam! Ga voor een kort abonnement (1 jaar) waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat vind jij moeiteloos op basis van onze vergelijkingen.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming kost veel (duur) gas. Tegenwoordig zijn er velerlei groene systemen die op lage kosten draaien. Neem nou zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, warmtenet, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier kiezen?

In Nederland zijn er flink wat maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energiemaatschappij is het beste? Dat ligt aan waar jij waarde aan hecht. Geef je de voorkeur aan uitstekende service, groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Mensen zochten ook naar: energiepakket Zuidbroek vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer in dat geval moeiteloos de meest voordelig maatschappij van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Voer jouw gegevens in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je achterhaalt meteen de goedkoopste maatschappij (die werken in Friesland) voor jouw situatie.

Duurzaam gas en groene stroom

Vind jij het belangrijk dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Kies dan voor groen gas en groene stroom. Markeer daarvoor de “duurzame energie” optie. Of wil jij gas + stroom pakketten op basis van bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, groene stroom uit NL, groene stroom uit EU.

Hoogste waardering

Een deel van de woningeigenaren gaan voor hoogstaande klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, medewerkers met kennis, en transparantie is noodzakelijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen neem je als uitganspunt de totale beoordeling en betrouwbare comments van huidige contractanten voor energiebedrijven Huins.

Overstappen

Elke energieleverancier wil nieuwe gebruikers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat je aan een contract vastzit. Analyseer daarom de einddatum van je contract. Ga pas daarna het energiecontract oversluiten. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je meer details inzake zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Huins werkt binnen no-time door het internet. Er zijn flink wat abonnementen voor de zakelijke markt. De energiekosten kunnen gevonden worden in bruto en netto prijzen. ZZP’ers mogen het BTW bedrag terugvragen. Ook particulieren kunnen dat wanneer men investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor zakelijke klanten zijn regelmatig gunstiger vergeleken met de reguliere prijzen. Kortingen kunnen sterk oplopen wanneer je veel gas en elektriciteit consumeert. Een pluspunt betreffende ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afnemen. Het onderdeel van je privégebruik kun jij dan opvoeren als bedrijfskosten. Nu ook online: gas en stroom in Reutum afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Een groeiend aantal ondernemers investeren in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Huins gebeurt ook door te investeren in “groene” oplossingen zoals o.a. pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Over een aantal jaren zal de zakelijke markt het gasverbruik moeten terugdringen. Samengevat: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als de bedrijven. Hierdoor neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Huins vergelijken Snel een gas & stroom abonnement aanvragen + afsluiten