Gas en licht vergelijken Hijken Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €155


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Vooral het gas dat jij gebruikt drukt zwaar op de energienota. Om die reden is het goed om te checken welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Hijken vergelijken? Geef je huisnummer, postcode plus energieverbruik in. Door gebruik te maken van de gaslicht-vergelijker kan je als consument snel de kosten van gas licht berekenen. Daarna tref jij onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hijken [Update maart 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – veruit – de meest cruciale voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht kan je niet afnemen d.m.v. een totaal abonnement. Water krijg je van de verantwoordelijke wateraanbieder in de regio Midden-Drenthe (dit zijn organisaties als Vitens). Gas en licht afsluiten in Hijken kan gelukkig wel bij één organisatie. Middels de energievergelijker achterhaal je de voordeligste. Maar hoe kan ik dat doen? Volg het advies van onze experts (of lees verder over E.ON vergelijken).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Drenthe).
  2. Geef een schatting van je energieconsumptie.
  3. Selecteer het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bepaal de energie afkomst (grijs, co2 gecompenseerd, zon, groen uit NL, groen uit EU).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Bepaal de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet gebonden aan het adres. Willen jullie wel een andere contract? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Hijken.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra aanvragen gaat via Mijn Aansluiting. Zo nu en dan verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een pakket voor elektriciteit is zat bij zo’n warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten maart 2024

Ben je al bekend met Greenchoice, Pure Energie, Eneco, NLE, Vattenfall of Qurrent, Oxxio, Powerpeers, ENGIE, Budget Energie? In de kolommen hierna tref jij een aantal vaak gekozen gas en stroom pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon nuttigt gas en elektriciteit. De kosten variëren enorm per huishouden. De maandelijkse energienota varieert tussen €90 – €205. Eenvoudig jullie gas licht kosten berekenen? Dit kan via onze gaslicht-vergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Hijken vegelijken. Hierna achterhaal je de modale tarieven voor populaire klasse woningen en aantal inwoners. Hoe verhoudt mijn energierekening? Check jouw energienota, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Hijken. Betaal ik veel voor gas en elektra? In de tabel tref je het doorsnee- energieverbruik in de regio Midden-Drenthe.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,25 €123,5 €132 €141,5
Tussenwoning €108,5 €138,25 €154 €162,25
Hoekwoning €129,75 €149,5 €169,5 €177,25
2 onder 1 kap €147,5 €167,75 €183,25 €192,25
Bungalow €178,25 €199,25 €214,25 €223
Modaal €123,25 €144,75 €158,5 €168,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. In de regel is de boosdoener de netbeheerder (bijvoorbeeld Stedin). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud en reconstructie. In de regel is zo’n storing in enkele ogenblikken verholpen. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is er al snel paniek. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Hijken? Dit is nooit exclusief te wijten aan Eneco en UnitedConsumers: iedereen wordt erdoor getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energielasten verminderen is te doen op diverse manieren. Hieronder vind je tips & tricks voor een lagere energierekening.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Nu starten? Je energieverbruik verminderen is het eerste wat je kunt doen. Onder andere “een afwasteil gebruiken ” en “Zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.” Of installeer een HR-ketel van Nefit, Remeha, Atag, Intergas of AWB.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie kan snel uit! Kies voor een 1 jarig contract waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dit zoek je onmiddellijk d.m.v. onze adviseurs.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis is gewoon duur. Vandaag de dag kan je profiteren van veel verantwoorde installaties waarbij je goedkoop uit bent. O.a. infraroodpanelen, warmtepomp, zonnepanelen, warmtenet, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is voor mij geschikt?

Op dit moment hebben we een hele scala aan aanbieders van stroom en gas. Welke leverancier past bij mij? Dit heeft te maken met wat jij belangrijk vindt. Geef je de voorkeur aan goede hulp en ondersteuning, groen gas en groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Mensen zochten ook naar: energiepakket Asten vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval eenvoudig de gunstigste energieleverancier van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul je postcode en het verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je ontdekt nu de goedkoopste leverancier van gas en stroom (uit Drenthe) voor jouw situatie.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Kijk jij vooral of energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Kies hiervoor de mogelijkheid “duurzame energie”. Tevens kun je uitkijken naar gas en elektra abonnementen op basis van bronnen als zonne-energie, windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL.

Beste ratings

Opvallend veel mensen kiezen voor goede klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, vakbekwame experts, en betrouwbare informatie is wenselijk. Daarvoor lees je de gemiddelde cijfers en recente reviews van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Hijken.

Overstappen

Elke aanbieder van energie wil nieuwe gebruikers. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan niet altijd omdat je aan een contract vastzit. Bekijk daarom de voorwaarden in het contract. Hierna kan jij pas het oversluiten definitief maken. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij aanvullende info omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hijken gaat simpelweg door het internet. Je vindt veel abonnementen voor de zakelijke markt. De kosten kunnen gevonden worden in bruto en netto prijzen. Een ondernemer mag de BTW zakelijk aftrekken. Dit wordt ook gedaan bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor zakelijke klanten zijn soms voordeliger dan de particuliere tarieven. De compensatie kan groter worden op het moment dat je meer dan standaard gas en elektriciteit gebruikt. De meerwaarde t.b.v. ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afsluiten. Het onderdeel van het privégebruik mag jij als zakelijke kosten opvoeren. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Sibrandabuorren afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Steeds meer ondernemingen maken de keuze voor windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Hijken? Dat kan door te kiezen voor milieuvriendelijke systemen zoals zonneboilers, biomassaketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Over een aantal jaren zal ook de industrie de gaskraan dicht moeten draaien. Dus: privé gasvrij wonen maar ook op kantoor. Zo draag jij met jouw business bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Hijken vergelijken Snel online een elektra en gas abonnement aanvragen en afsluiten